Bemutatkozás

Karácsony Gergely vagyok, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja.

E-mail: gergely.karacsony@parlament.hu

Találkozzunk a Facebookon

Videók

Friss

Nincs megjeleníthető elem

Regisztráció: megnyert csata után elvesztett háború?

2012.12.28. 19:50 bontópál

Az Alkotmánybíróság (Ab) mai döntését sokan félreértették. Voltak, akik azt, mondták, hogy az Ab elkente a dolgokat, mivel csak a formai kérdéseket vizsgálta, a tartalmaikat nem. Ez tévedés. Az Ab ebben az ügyben nem is lehetett volna keményebb. Az, hogy az átmenetinek mondott, de valójában nem átmeneti rendelkezéseket nem tartalmi, hanem formai okok miatt semmisítette meg, egyszerűen csak annyit jelent, hogy  kimondták: az Alkotmány nem rétestészta, amit a kétharmad addig húz, ameddig akar. Ilyen értelemben tehát a forma, maga a tartalom: a döntés üzenete, hogy a Fidesznek lövése sincs arról, hogy mit is jelent az alkotmányosság. Ebben az ügyben nem is volt más dolguk, köszönet érte, hogy megtették.

ab.jpeg(a kép forrása)

Az sajnos már nem az Ab hibája, hogy a Fideszesek tényleg be vannak oltva alkotmányosság ellen, és most blazírt pofával képesek benyögni, hogy az Ab csak jogtechnikai kifogásokkal élt, és a kikukázott rendelkezéseket úgy ahogy vannak visszavarrják alaptörvényükbe. Lelkük rajta. Innentől kezdve a gránitszilárdságúnak tervezett Alaptörvényük közröhej tárgya lesz, nulla legitimitással. És ennek végső soron csak az lehet az eredménye, hogy 2014-ben csúnyán el lesznek zavarva. Még akkor is, ha az Ab mai döntése ellenére valahogy visszahozzák az előzetes választási regisztrációt. 

A másik félreértés, hogy ezzel a döntéssel az Ab elkaszálta a regisztrációt is. Sajnos ez sem igaz. Csupán annyi történt, hogy átmeneti rendelkezéseknek a regisztrációra vonatkozó részeit is eltörölték, hiszen valójában ezek sem átmenetiek voltak. Ezzel persze az Ab levetette magáról azt a béklyót amit a Fidesz a regisztráció alkotmányba foglalásával akart rá kényszeríteni, és így már semmi sem akadályozhatja meg abban, hogy a választási eljárási törvényben szereplő regisztrációt úgy ahogy van eltörölje. Ez azonban viszont sajnos a Fideszt sem akadályozza meg abban, hogy második nekifutásra már magába az Alaptörvénybe írja be a regisztrációt és újra visszarakja a törvénybe ezt a gyalázatot.

Sőt, paradox módon az is lehet, hogy az Ab mai döntése még meg is könnyíti a Fidesz dolgát. Az Ab azt is megtehette volna, hogy a bírók nyugdíjkorhatárához hasonlóan, még az előtt mondja ki a regisztráció alkotmányellenességét, mielőtt kidobja a kukába az azt lehetővé tevő átmeneti rendelkezéseket. Arra hivatkozva, hogy az Alaptörvényben biztosított szabad választójogot nem üresítheti ki az átmeneti rendelkezésben szereplő másik rendelkezés. Ebben azt esetben ugyanis a Fidesz nem mondhatná azt, hogy megoldották a jogtechnikai problémát (az átmeneti rendelkezéseket beemelték az Alaptörvénybe) és így már minden rendben van a regisztrációval.

Egyetlen menekülő út maradt a Fideszes aljassággal szemben: ha az Ab a januári döntésében kimondja, hogy a regisztráció nemcsak az Alaptörvénnyel, de a Magyarország által is aláírt Emberi Jogok Európai Egyezményével is ellentétes. Azt ugyanis még a Fideszes kétharmad sem tudja átírni.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook oldalamhoz és kövesd későbbi bejegyzéseimet is:

211 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://karacsonygergely.blog.hu/api/trackback/id/tr1004985388

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Salamoni döntés(ek) 2012.12.29. 11:30:11

Hogyan tovább? Az Alkotmánybíróság mai döntése feladta a leckét annak az országgyűlésnek, amelynek prominens tagja - valamint az Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság elnöke, illetve december 17-én megválasztott leendő gyakorló alk...

Trackback: Regisztráció: megnyert csata után elvesztett háború? 2012.12.29. 09:36:02

Kimondták: az Alkotmány nem rétestészta, amit a kétharmad addig húz, ameddig akar. A döntés üzenete, hogy a Fidesznek lövése sincs, mit is jelent az alkotmányosság.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Galahad 2012.12.29. 11:08:57

"Innentől kezdve a gránitszilárdságúnak tervezett Alaptörvényük közröhej tárgya lesz, nulla legitimitással. És ennek végső soron csak az lehet az eredménye, hogy 2014-ben csúnyán el lesznek zavarva." Meglehet, hogy "el lesznek zavarva", de nem ezért. Az ellenzék töketlensége többek között azon is jól lemérhető, hogy azt gondolják, a szavazópolgárok tömegeit érdekli az Alaptörvény legitimitásának minősége. Egy frászt: az érdekli, be tudja-e fizetni hó végén a számláit, lesz-e munkája, betörnek-e hozzá, stb...

belekotty 2012.12.29. 11:09:43

"a regisztráció nemcsak az Alaptörvénnyel, de a Magyarország által is aláírt Emberi Jogok Európai Egyezményével is ellentétes. Azt ugyanis még a Fideszes kétharmad sem tudja átírni."
- Több európai uniós országban van regisztráció, úgy hogy ezt érdekes lenne kimondani.

belekotty 2012.12.29. 11:11:50

@Sir Galahad: Így van. Az emberk a zsebük szerint szavaznak, ez jól látszik a III. köztársaságban. Érdekes lesz ha az ellenzék a rosszabbul élünk mint négy éve jelszóval kezd kampányolni. Sokan lesznek rá fogékonyak.

Sir Galahad 2012.12.29. 11:15:30

@belekotty: Jelenleg nagyrészt az átlagember számára megfoghatatlan elvi kérdésekről beszél - erre példa a mostani poszt idézett mondata is. Kíváncsi vagyok, a kampányig megjön-e az ellenzék esze.

Szittyakürt 2012.12.29. 11:20:50

Persze, hogy van. Csak azért ciki ezzel takarózni, mert máshol nincs jogvesztő hatályú határideje és teljesen más a szabályrendszer.
Arról pedig már ne is beszéljünk, hogy a regisztáció tényéről nem akarnak adni igazolást. Tehát, ha valaki elballag a választásra és ott közlik vele, hogy nincs a regisztráltak között, akkor nem tud a zsebéből előrántani egy sajtcédulat, hogy pedig de. Na, ilyen ordas baromság is csak itt képzelhető el.

Johann Josef Hepp 2012.12.29. 11:28:01

@belekotty: Azokban az országokban nincs választói névjegyzék.
Nálunk van és az összes eddigi választás, népszavazás ez alapján történt.
A regisztráció nálunk korlátozza a válsztáshoz való szabad jogot, mivel személyesen, vagy egyéb bonyolult módon regisztrálhat a választani akaró. (Korlátozott hivatali időben, szabadság kivételével.)
Az alapvető alkotmányba foglalt választói jogról már ne is beszéljünk...
A regnáló hatalom egyszerűen így akarja elérni az alacsony választói részvételt, bízva a "hívőik" aktivításában és a "K" listában.
Ez a puska visszafelé fog elsülni, bármit tesznek is ezután..........

dunaparti 2012.12.29. 11:38:01

@belekotty: Azok egészen más regisztrációk, másrészt az nem indok , hogyha ott van akkor itt is lehet.

getva 2012.12.29. 11:38:24

nincs itt semmi látnivaló. beírják reget a gránitszilárdságúnaknak hazudott, ám valójában szarállagú alaptörvényükbe, onnantól fogva alkotmányos, de nagyon.

Id. Lencsés István 2012.12.29. 11:39:42

@belekotty: Nem értem mi a regisztráció!

Magyarországon regisztrálva van mindenki, szerintem. Egyedül Orbán embereit nem lehet megtalálni. Kaya Ibrahim, Schlecht, Josip Tot, Simicska.

Megszületik a gyermek, és azonnal regisztrálják az önkormányzatnál Név, szh, időpont, anyja és lakóhelye szerint. Kap tb kártyát, adó kártyát. Rögzítik a gyerekorvosok, CIB banknak aztán igazán jó a nyílvántartása.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.29. 11:49:53

@Johann Josef Hepp: amerikaban meg meg a valasztas is munkanapon van...
korlatozott idoben

belekotty 2012.12.29. 11:51:04

@hagyma: Te csak csókolgasd a zöldkártyádat és ne ugass bele a dolgainkba!

belekotty 2012.12.29. 11:52:46

@Id. Lencsés István: @dunaparti: @Johann Josef Hepp:
Én csak azt mondom, hogy nehéz az európai jogokra hivatkozva megsemmisíteni egy olyan dolgot, amely másütt van Európában és azt nem tartják ellentétesnek azzal.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.29. 11:56:20

@belekotty: ah mar nem csokolgatom, mar megszoktam a megletet, most az amerikai utlevelemre varok, majd azt:)!

dunaparti 2012.12.29. 11:58:21

Az állami népességnyilvántartást kb. ötven helyen használják. A forgalmi engedélyektől a személyi igazolványokig szinte mindenre. Ennek egyike a választási névjegyzék.
A kopogtatócédulás jelölést tényleg meg lehetne változtatni, de ez nem érinti a nyilvántartást, azt hogy ezután is borítékban kapjuk egy papírt hogy mehetünk szavazni, nyilván vagyunk tartva.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.29. 12:00:00

@belekotty: es ezt en alatamasztottam az USA-val, megse tetszik:)
/ha szeretem Bajnait, akkor irhatok ide?/
vagy itt kit kell?

belekotty 2012.12.29. 12:00:14

@hagyma: Akkor örülj neki, és hagyjál minket békén a hülyeségeiddel!

belekotty 2012.12.29. 12:02:52

@hagyma: Hülyegyerek! Leléptél, itt hagytad ezt az országot. Undorító hogy akkor belepofázol a dolgainkba. Elegem van a sok gennyes faszból, akik lelépnek innen, de tudják a tutit és meg is mondják nekünk akik itthon maradtunk és próbálunk a hazánkban élni, még ha az nem is szívderítő. Ráadásul egy csomó fasz, aki nem itt él, még szavazni is fog. Menj az anyádba disszidens köcsög!

kerekes pereces 2012.12.29. 12:02:55

@hagyma: Még jó, hogy szövetségi állam, ezért nincs egységesen szabályozva, hogy munkanap-e vagy nem.
Jó pár államban munkaszüneti nap van Election Day idején.
Máshol törvény kötelezi a munkáltatót, hogy elengedje az alkalmazottakat, fizetéskiesés nélkül szavazni.
Például Californiában 2 órát a műszak elején vagy végén erre kell fenntartani (fizetéskiesés nélkül).

Szóval ahol munkanapon van a választás, ott is törvény kötelezi a munkáltatót arra, hogy az alkalmazottak élhessenek jogaikkal.

Nekünk pedig így is eléggé bürokratikus az életünk, miért akarjuk még tovább bonyolítani?

dunaparti 2012.12.29. 12:05:03

@belekotty: Lehet azon nyelvészkedni, hogy a regisztráció az regisztráció tökmindegy milyen regisztráció, de attól az még különböző regisztráció lesz, mégha Orbán szerint ugyanaz is.

Bús Endre 2012.12.29. 12:10:43

Hallottam egy beszélgetést Tóth Zoltánnal, aki elmondta, hogy a választási eljárásról szóló törvényben annyi rejtett akna van, hogy a kormány olyan eredményt hoz ki, amilyent akar. Mindenki választási esélyeket latolgat, pedig a szó valódi értelmében vett választás nem lesz. Barátkozzunk ezzel a gondolattal....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.29. 12:11:43

@belekotty: ertem en
de haugy alakulna az eleted, hogy elveszel egy nem Magyar not, es disszidalsz", akkor onnantol ne legyen velemenyed sehova

@kerekes pereces: baromsag
a valasztas amerikaban, ha jol remlik mindig November elso keddje, de most nem nezek utana
egyes allamokban van lehetoseg, hogy bemennyel szavazni ezelott
persze hogy el kell engedni
de ettol hetkoznap van es regisztracio is van elotte, ami asszem lejar 30-40 nappal a valasztas elott, ha addig nem regisztralsz nem valaszthatsz
nem ertem mi ez a cirkusz otthon a regisztralas miatt?
de valoban nem az en dolgom:)

rockjano 2012.12.29. 12:12:32

Hát akármit is tesz az AB ezek mindent át fognak erőltetni mindenen és semmi nem érdekli őket.

Meg kell érteni hogy nincsenek szabályok határok, megszünt a törvényesség, erővel minden áterőltethető az erősebb kutya b... és most ők az erősebbek.

Ha kell megszüntetik az AB-t, egyszerűen mindegy.

Ha kell két héttel a választás elött átírják majd a választási törvényt. Mindent lehet...

Magyarországot nem a kormánya irányítja nem is a Fidesz hanem egy pár fős maffia. Nincs demokrácia.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.29. 12:13:26

@Bús Endre: szoval mar valasztas sem lesz, megszunt otthon a demokracija, szomoru vagyok

sárkányfő 2012.12.29. 12:17:24

Csak a szokásos történet, a fideszes pártérdek felülírta Magyarország érdekét.

Orbán azt hiszik könnyebben nyer regisztrációval, ezért bohócot csinál a nemzet jogrendszeréből.

Nem az első, nem az utolsó eset.

Magyarországon jogállam jogbiztonság van - kivéve ha az ellenkezik Orbán érdekével.

Ismét elválik ki a fideszes és ki a magyar...

netukki 2012.12.29. 12:18:02

@dunaparti: ráadásul azt, hogy valaki jogosult-e a regisztrációra, azt a népességnyilvántartás alapján fogják eldönteni. Ezért is hazug a Fidesz bármilyen "érve" a regisztráció bevezetése mellett. Nem is beszélve arról a jogellenes megkülönböztetésről, hogy a külhoni magyar állampolgárok levélben is regisztrálhatnak, az itthon élők viszont nem.

Érted te is, @belekotty?

kerekes pereces 2012.12.29. 12:18:08

@hagyma: "nem ertem mi ez a cirkusz otthon a regisztralas miatt?"
Az, hogy letezik olyan, hogy valasztoi nevjegyzek mar. Tok felesleges, burokratikus intezkedes.

Amugy pedig : USA-ban az Election Day valoban november elso hetfojet koveto kedd (ez nem ugyanaz, mint az elso kedd!). Ez par allamban munkaszuneti nap (pl. Delaware, New York, Ohio stb). Ott azert kell regisztralnod, mert nincs szovetsegi szintu nyilvantartas az allampolgarokrol (az a fogalom sem letezik, hogy szemelyi igazolvany, minden allamban mas az ID card fogalma), es nincs valasztoi nevjegyzek sem.

Magyarorszagon viszont van orszagos nyilvantartas, nem is erdemes egy szovetsegi szervezesu allammal osszehasonlitani. Itt nincs ertelme a regisztracionak.

Bús Endre 2012.12.29. 12:21:15

@belekotty: Már bocsánat, "disszidens" az a pártállami időkben volt. Távollétében börtönre és vagyonelkobzásra ítélve. Ma ha valaki a jobb szakmai perspektíva, vagy egyszerűen a jobb megélhetés érdekében külföldön dolgozik, az nem kell, hogy elszakadjon a hazájától.

nemsirunk 2012.12.29. 12:28:33

Érdekes helyzet lenne, ha az AB alkotmányellenesnek nyilvánítaná a regisztrációt (most már vizsgálhatja, hiszen kikerült az alkotmányból), aztán ezek után Orbán mégis beleíratná az alkotmányba. Tehát egy olyan passzust írna bele, amit még az ő kézivezérelt AB-a is hivatalosan alkotmányellenesnek nyilvánított.

Csigataposó 2012.12.29. 12:28:53

@belekotty: "- Több európai uniós országban van regisztráció, úgy hogy ezt érdekes lenne kimondani. "
Ugy latom nem erted, szoval meg probalok segiteni. Nem maga a regisztracio tenye korlatozza a szabad valasztojogot, hanem annak formaja. Tehat regisztraciot lehet letrehozni ami nem utkozik az alkotmanyos joggokal alt emberi jogokkal (ilyen van tobb europai orszagban is) de ez nem olyan.

kerekes pereces 2012.12.29. 12:30:12

@hagyma:
Ha 15 eve ott elsz, remelem ismered minden tagallam es nem tagallam jogallasu terulet szabalyt Election Day-re vonatkozoan, es nem csak azokban a teruleteken, ahol eddig eltel.

Nalunk egyseges nyilvantartas volt eddig orszagosan, amit MEG EGY nyilvantartassal meg akarnak fejelni. Magyarazd meg, mi ertelme van?

nemsirunk 2012.12.29. 12:31:04

"Azt ugyanis még a Fideszes kétharmad sem tudja átírni."

Na az ilyen dolgok mutatják meg világosan, mennyire létérdekünk az EU tagság. Enélkül Orbán már visszarúgta volna az országot a feudalizmusba.

Ezek után lehet nemleszünkgyarmatozni, meg moszkvázni Brüsszel kapcsán.

Roy 2012.12.29. 12:35:58

@belekotty: Bocsi. Melyik uniós országban van regisztráció? A másik meg, hogy a Fidesz úgy is keresztül viszi a 2/3-al amit akar. Még az AB döntéseit is felül írja.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.29. 12:36:34

@kerekes pereces: dehogy ismerem, nem is erdekel, de azert ilyen ID-kal jogsikkal kar tanitani, mondjuk amilyen nyilvantartas itt van a munkahelytol kezdve az egesz eletedet bezarolag, attol egy magyar ombudsman szivinfarktust kapva lancolna magat az alkotmanybirosag korlatjaihoz

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.29. 12:37:54

@kerekes pereces: ja, nem tudom mi ertelme van, en onnan kozelitettem meg, hogy ez mitol lenne a job a fidesznek es mi ez a felhaborodas, es ettol az ellenzek eselyei mitol gyengulnenek?

Bellagio 2012.12.29. 12:39:44

belekotty 2012.12.29. 11:51:04

Teee szanalmas szutyok, teeeeeee

Mpatikus Eszetlenellenes 2012.12.29. 12:42:40

Kedves Posztíró!
Egyszerre örülni, mert az Ab "detutimegmondtaafidesznek", meg egyszerre lakonikusan megállapítani, hogy "hátezzeltulajdonképpen-desegitafidesznek", sajátos meghasonlás.
Jómagam és a VÁLASZTÓK java része egyet nem ért.
Miért van az, ha valami egy tesület által egyszer és mindenkorra megoldható, akkor miért csak időhúzós és barkácsolós megoldásokra futja.
Egy csőtörésnél sem azért fizet az ember a vízvezeték szerelőnek, hogy a repedt csövet körülbarkácsolja szigszalaggal.
Ezek az emberek az Ab-ban a demokrácia végső bástyáiként ügyködő "morálisaésszakmailagkikezdhetetlen" szakemberek.
TALÁN NEM FOGJÁK FEL A DOLGUK, FELELŐSSÉGÜK SÚLYÁT?
Kenünk, maszatolunk, időt húzunk, hitetlenkedve teszünk megint hátra egy lépést, azt mondogatva : "na ezt nem gondoltam, hogy meg merik tenni, de azt azért már csak nem fogják, hogy..." PEDIG DE...

Az Ab tavaszi kormánypártosítását követően már csak bohócdalárda lesz ez a testület is. Szánalmas, hogy ezt a parlamentben is csak így végignézi és egykedvűen konstatálja egy rakás minket "képviselő".

kerekes pereces 2012.12.29. 12:44:44

@hagyma: Azert gyengulnek az eselyek, mert sokan bizonytalanok azzal kapcsolatban, hogy kire szavazzanak. Nezd meg a felmereseket, az orszag tobbsege nem tudja, kire szavazzon, nem lat olyan politikai formaciot, akit tamogatna.
Ha a valasztasi regisztracios hatarido lejarta utan tortenne a kampanyban olyan esemeny (akar pro-kormany, akar pro-ellenzek), ami alapjan valamelyik allamplgar el tudna donteni, hogy valasztani akarna, akkor neki erre mar nem lenne lehetosege.
Nem letezne az az intezmeny, hogy valasztas napjan regisztrald magad (az USA allamok kozul 10-ben ez lehetseges is), valamint ott csomo helyen lehet regisztralni, plane a Motor Voter Act eletbelepese konnyitette meg a regisztraciot. Nalunk csak a jegyzonel lehet regisztralni, mashol nem.
Az USA is afele halad, hogy ahol van regisztracio, ott minel konnyebb legyen, sok allamban meg egyaltalan nincs is.

A munkahelyi nyilvantartast ide felesleges keverni, milyen olyan szovetsegi szintu nyilvantartas van, amiben minden valasztasra jogosult polgar benne van? Mert Magyarorszagon van ilyen nyilvantartas, teljesen felesleges a regisztracio.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2012.12.29. 12:49:16

Ez mind szép, de Gergőből és az LMP-ből a nemzet nem nagyon kért legutóbb. Persze lehet próbálkozni, hátha összejön, de akinek az a mottója, hogy "bontsuk le a kétharmadot", szóval ez nem egy túl nemes és messzire vivő cél.

Azért csak hajrá.

Mpatikus Eszetlenellenes 2012.12.29. 12:55:43

@hagyma:
Ha Te megszállott hatalommániád és "küldetéstudatod, valamint korlátlan forrásaid okán grundolsz egy római légiót, full felfegyverezve, teknősbéka alakzatban hadba küldve rázavarod a jóhiszemű éppen nem háborúba, csak mondjuk bevásárolni, (vagy akár csak választani...:-)) induló jónépre. Nos képzeld el, hogy még a lerohanás dátumát, helyszínét és minden egyéb paraméterét is Te határozod meg. Pl aznap nem lehet csak ZŐLD ruhában az utcára menni...
A választás egy demokratikus és erőszakmentes polgári attitűd (VOLT? , LENNE?), melyből egy hadászati esemény válik éppen. Csak a feltételek mesterséges egyenlőtlensége már ordító.
...és ne jöjjön senki azzal, hogy "teisszervezzzzééél-légiótvazze", mert ez a paradoxonok világába visz. Ezzel az erővel elsajátíthatnánk a géppisztollyal történő aratás "művészetét" is.
Demokráciákban a hatalommal felkentek érdemeljék ki a további felhatalmazást, ne pedig manipulációval és illegitim eszközökkel csalják ki azt.
Remélem ebből megérted...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.12.29. 12:59:21

Gergely, írod: "És ennek végső soron csak az lehet az eredménye, hogy 2014-ben csúnyán el lesznek zavarva."

Nos, ahhoz olyan alternatíva is kéne, mellyel el lehet zavarni. Úgy nem lehet őket elzavarni, hogy nincs másik erő, ami több szavazatot kap, mint ők. Jelenleg a választók cca 50 százaléka (engem is beleértve) nem tudja, hogy kire fog szavazni, sőt fog-e szavazni egyáltalán. A fidesznek viszont biztosan lesz kb 1 millió bazári majma, aki ész nélkül oda fog szavazni. Pár százezer a fidesz árnyékpárt jobbiknak is lesz, szóval az inaktívakat kéne megszólítani legalább ilyen mértékben, minnél kevesebb mszp-s "segítség" igénybevételével, mert az mszp bizony legalább annyit visz, amennyit hoz, főleg amíg "Bajaferi" kaliberű arcokkal akarnak megújulni.

na__most__akkor 2012.12.29. 13:20:17

hagyma 2012.12.29. 11:49:53
amerikaban meg meg a valasztas is munkanapon van...
korlatozott idoben

belekotty 2012.12.29. 11:51:04
Te csak csókolgasd a zöldkártyádat és ne ugass bele a dolgainkba!

Hadd ugasson, valamilyen szinten ő is magyar (és NÉHA jó a szövege).

DE:
Hagyma!! A kibaszott gépeden a kibaszott ékezeteket ennyi idő után beállíthadnád...
Akármilyen fos oprendszered van, biztos van rajta ékezet.
Vagy lenne.

bebe tv 2012.12.29. 13:26:50

@netukki: A legnagyobb gond a külhoni szavazatokkal az, hogy gyakorlatilag nem tudja senki ellenőrizni valójában ki is szavazott.
A Selmeczi átmegy a határon 3 bőrönd kitöltött szavazó cetlivel és feladja az erdélyi postákon oszt jó napot. Ebben a Tőkés aktivistái is segíteni fognak persze jó pénzért.

nu pagagyí 2012.12.29. 13:41:11

A Fidesz azt csinál amit akar, amíg hagyjuk. A ciklus végére már az AB-ban is pártkáderek lesznek többségben, nem lesz aki számonkérjen bármit is.

Az ellenzéknek fel kell készülnie egy alig burkolt választási csalásra. Igenis, éreztetni kell, hogy kétes tisztaságú választás esetén akár polgárháború is lehet. Már most követelni kell a szavazatszámlálás nyilvánosságát, az OVB pártatlanságának biztosítását. Bojkottálni kell minden olyan alkotmányos intézményt, ahová nem szakmai karrier, hanem politikai érdemek alapján neveztek ki tagokat, vezetőket, az ilyen személyeket fel kell szólítani távozásra. Van belőlük bőven: Stumpf, Salamon, Balsai, Polt, Szalai Annamária, Domonkos.

pagodalom 2012.12.29. 13:46:01

Ugyan! Éppen az a trükk és álkeménység, hogy tartalmat nem vizsgáltak. Így beemelhetők az Alaptörvénybe. Ha a tartalmat is elmeszelték volna, akkor lennének bajban. Kicsit korán kotyogta ki Szájer a szándékokat.

magyar ember teli szájjal 2012.12.29. 13:49:16

Mikor emelitek az adót a gazdagokon, Geri, azt mondd meg? Tudod, bruttó kétszáz fölött.

mim 2012.12.29. 13:51:12

Lol! Mi az hogy nincs alternatíva? Van alternatíva! Majd szépen választok alternatívát mikor a választásokhoz értünk. Addig felesleges előre döntést hozni. Az egyetlen fix: a fidesz-nek mennie kell.
A többit majd eldönti a kihirdetett programcsomag, amit a pártok nyilvánosságra hoznak. Addig ugyanis még sok víz lefoly a Dunán.

Rive 2012.12.29. 13:51:20

Az alkotmánybíróság azt mond ki, amit akar, attól a kétharmad ugyanúgy visszaírja öt perc alatt ugyanazt a sz@rt, max átcsomagolják.

Szóval ez nem menekülőút, ez semmi.

napról napra 2012.12.29. 13:53:01

@bebe tv: igen, ez benne lehet a pakliban. Csak az a kérdés, hogy ha mi leváltanánk a Fideszt, de ezekkel a határontúli szavazatokkal nem sikerül, akkor mi ezt vajon el fogjuk-e fogadni?

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.29. 13:54:50

kubatovnak listája van minden választóról. a szorosabb kerületekben véletlenül eltűnik pár regisztráció, melyeknek a 80%-a olyan szavazóé, akik "nem a barátaik". innentől kezdve sok sikert az ellenzéknek a győzelemhez

@OrangeOrder: és a fideszből ki kért '94-ben? hát '02-ben és '06-ban? érzed ugye, hogy a logikád mennyire primitív?

@nu pagagyí: ez mind szép, csak semmire nem megyünk vele. ha elcsalják a választást, akkor rájuk borítjuk a parlamentet és megbénítjuk az országot, amíg új törvényt fogadnak el és új választást írnak ki. ha ez kell, akkor megkapják

Megfigyelo 2012.12.29. 13:58:13

@belekotty: Ilyen regisztráció sehol sincs az EU-ban, ez egy fideszes hazugság.

Megfigyelo 2012.12.29. 14:01:43

@balage_81 reloaded: Hát korrekt választásra nem számítanék...

veracity 2012.12.29. 14:06:10

Reménységünk, hogy végre találtunk egy nagyon tehetséges és egyben tapasztalt jelöltet, Libajnai Lúdmilla Goosey Gordont, aki egyesíti megosztott szocialista és liberális erőinket a csuti báró kuszaszemével folytatott nemes küzdelmünkben!

Rive 2012.12.29. 14:08:53

@veracity: Már csak azért is hajlandó lennék Bajnaira szavazni, mert ti fideszes droidok (meg a titeket rángató agyament fideszes bűnbanda) annyira besz@rtatok tőle.

Nálatok rosszabb meg már úgyis csak a Jobbik lehetne.

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.12.29. 14:10:12

Az utolsó bekezdéshez: nem okvetlenül ez az egyetlen út. Nézted már, hogy hogy lehet abba az alaptörvénybe tenni a regisztrációt, amelyik kimondja az általános választójogot? Elég kacifántosan, vagy sehogy... Nézd meg a XXIII. cikkelyt, abba kellene tenni, és hát nem egyszerű. (Hasonló probléma lesz a VII. cikkellyel is az egyházak ügyében.)

Lesből Támadó Szárítókötél 2012.12.29. 14:10:13

@hagyma:

Akkor még van mit tanulnod:

en.wikipedia.org/wiki/Election_Day_(United_States)

"Election Day is a civic holiday in some states, including Delaware, Hawaii, Kentucky, Montana, New Jersey, New York, Ohio, West Virginia, and the territory of Puerto Rico. Some other states require that workers be permitted to take time off from employment without loss of pay. California Elections Code Section 14000 provides that employees otherwise unable to vote must be allowed two hours off with pay, at the beginning or end of a shift."

Rwindx 2012.12.29. 14:16:41

Most függetlenül attól hogy ennek a regisztrációnak nulla értelme van, erősen kezd úgy tűnni hogy az LMP is belelépett abba jól kijárt nyomvályúba hogy minden ami nem tetszik neki nem fér bele a demokráciába, és az fér bele amit ő úgy gondol. És ez innentő a választóvonal. (kb ugyanaz mint a korábbi fasisztázás). Ez egy meglehetősen szánalmas "érveléstechnika" már ha csúfolhatjuk annak. Persze ha belegondolok hogy jelenlegi összes moi politikus szánalmas, akkor ez csöppet sem meglepő. Bocs és most felröhögtem azon miből is áll össze az LMP betűszó.

veracity 2012.12.29. 14:18:24

A Fidesz ne írjon alkotmányt! Csak tévedésből kapott kétharmadot, így kizárólag mi, a szocialista és liberális ellenzék van demokratikusan felhtalmazva az alkotmányozásra!

Alkotmányt csak az AB engedélyével szabad írni, engedéllyel pedig mi rendelkezünk!

Jöjj Libajnai Lúdmilla Goosey Gordon, hogy szakértői kormányod segedelmével elültethessük a romlás virágait a magyarok sírjára!

georgenius 2012.12.29. 14:25:31

1. ez pont olyan, hogy megkaptam a nyugdíjas papírkámat 2010.08.01-én, és 2010.12.27-én 2011.01.01-től "korhatár előtti ellátott" lettem. Erről is kaptam értesítést, melyben közölték, hogy ne felejtsem el a nyugdíjkorhatár elérése előtt kérni, hogy újra nyugdíjas lehessek. Ezt azonnal megtettem, de közölték, hogy csak 6 hónappal a korhatár elérése előtt lehet. Hát ez a magyar közi(ga)zgatás! Persze ezt semmilyen törvény nem írja elő!
2. Külföldön élő, magyar állandó lakóhellyel nem rendelkező állampolgár NE SZAVAZHASSON!
3. Ha lesz regisztráció, akkor legyen erről igazolás is!
4. Ne legyünk a Fidesz gyarmat rabszolgái!
5. Az oktatásba pénzt kell fektetni, és olyan helyzetet teremteni, hogy a végzettek ne menjenek el, azaz itthoni munkahelyeket! Nem kellenek a stadion építések, felújítások!
6. Hol vannak a nagy adócsalók? Börtönben? Nem.
7. Minden magyar szövegben legyenek ékezetek. Persze ha kell!
8. "2014-ben csúnyán el lesznek zavarva". Ez nem valami magyaros, de javítom: 2014-ben szépen leszarjuk a FIDESZ-t! Selmeczi Gabikát szeretném közmunkán látni!
9. Az Alaptörvény attól alap, mert csak végszükség esetén lehet változtatni! Negyedévente nem lehet végszükség! Vagy igen? Csuhások térdre! (ez utóbbi idézet egy Fideszes beszólásból!)
10. Szerintetek, hogy fogják a 10%-os közüzemi (pl. távhő) díj csökkentését elszámolni egy társasházban, ahol egyénileg adjuk meg a melegített víz fogyasztását? Higgyétek el a 10% nem lesz több 6%-nál!
11. hagyma · hagyma.blog.hu/ lila vagy vörös? Szerintem büdös!!!
12 És végül ez az úttörő 12. pontja!

Az index is elesett 2012.12.29. 14:28:35

Ott üsd a fideszest, ahol éred...

Napkutya 2012.12.29. 14:29:39

Mutyipárt, mutyi alkotmánya.

Lehet csámcsogni az alkotmányon, -gumicsont hülyéknek-, de mire mindenki rájön, hogy nem jó, addigra, már kiosztottak mindent ami fizet regionális szinteken a cimboráknak.

Lehet a fotelből politizálni a szalon-magyarnak, ettől csak később jön rá, hogy a narancs cimboráktól veszi az alkoholt, a benzint, a cigarettát, a telket, a cimborák engedélyezik a házát, a fűtését, ők mondják meg MIT tanuljon a gyereke és mennyit fizessen érte.

BIRKA nép a magyar...

Ki is használják.

Bravó fülkeforradalom!

reszeg tengeresz 2012.12.29. 14:35:43

Bezzeg, amikor ti voltatok hatalmon libsikeim, akkor minden oke volt mi?! Azert zavartak el titeket a mocskos kurva anyatokba nem?! Gecik!!!! ROHADT LIBERALIS GECIK!!!!!!

Battlestar Galactica 2012.12.29. 14:38:38

@veracity: A fidesz nem írt alkotmányt, csak valami alaptörvény nevű faszságot. Ezért lesz könnyen megideologizálható, hogy visszatérjünk a régihez, vagy csináljunk egy újat 2014 után. Ha nem lesznek hajlandók konszenzusos megoldásra a bukott fidesznyaloncok, akkor kénytelenek leszünk visszatérni az 1949-eshez, oszt majd azt fényesítgetjük tovább. Ez a geci banda inkább élt volna a 2/3 adta páratlan lehetőséggel, és gatyába rázta volna ezt az országot, amolyan Bokros bácsi féle, kínos, ámde hasznos módon, de ezt is elbaszták, mert a hatalom megtartása, amire minden cselekedetük irányult, az nem nagyon fog nekik összejönni!

nagykerek 2012.12.29. 14:50:14

Nemrég volt egy pártban egy szavazás. Valami kongresszuson. Elég szoros lett az eredmény.
A kisebbség minden lehetséges módon ész nélkül ugrott neki a döntésnek. Biztos demokratikus elkötelezettsége kapcsán.
Valaki azt mondta: ilyen erőszakos kisebbséggel még soha életében nem találkozott.

Gergely! Nem tudod kiről lehet szó? Azért gratulálok az eszmefuttatásodhoz. Csak éppen nem vagy hiteles. És van még aki így gondolja.

kerekes pereces 2012.12.29. 14:56:06

@reszeg tengeresz: Mivan, be vagytok szarva? Az LMP sosem volt kormanyon, ugyanugy, ahogy a Jobbik sem.

Amugy annyira jo nezni, amikor a jelenleg hatalmon levo part fanjai idegesek a sajat hatalmuk megtartasa miatt :)

georgenius 2012.12.29. 15:01:26

@reszeg tengeresz:
1. Hol vannak az ékezetek?
2. Részeg tenger(ész) ne vezessen tankot!
3. Nem kell csúnyán beszélni, írni!
4. Mondj valami értelmeset! Pl. mit szólsz az MTV1,2 Duna műsoraihoz, az új(?) magyar filmekhez, és a választási regisztrációhoz? Szerinte Te is regisztrálva vagy!

tony_romita 2012.12.29. 15:08:52

@Bús Endre: Az MSZP-s Tóth Zoltánra gondolsz? Ha valaki, akkor ő tudja, miként lehet a választások eredményét bárhogyan is "kihozni".

veracity 2012.12.29. 15:11:22

@Battlestar Galactica: Bizony Isten mondom, úgy van!

Jön majd Libajnai Lúdmilla Goosey Gordon és visszaállítja a jó kádárista alkotmányt, de beleveszi, hogy lehet regisztrálni! Mert az anyakönyv-vezetőnél nem csak férfi és nő között lehessen házasságot regisztrálni, hanem két szép férfi között is! Nem tűrünk fasiszta kirekesztést! Alkotmányban rögzítjük, hogy már általános iskolában tanítani kell a síkosítók helyes megválasztását és korrekt használatát. A végbél biológiai funkcióinak ismertetésekor kötelezően el kell magyarázni annak szexuális élménytartalmát is!

Éljen a liberális szabadság, éljen a szocialista múlt! Nem hagyjuk Libajnai Lúdmilla Goosey Gordent!

freegr 2012.12.29. 15:14:30

@belekotty: véleményem szerint nem is önmagában a regisztráció a leggázosabb, hanem annak tartalma és formája, úgy an bloc. Pl. az, hogy a regisztrációnak nincs regisztrációja (azaz nem adnak arról igazolást, hogy regisztráltak !!) erköcsileg aljas, jogilag meg nonszensz...és akkor még nem beszéltünk a Kubatov-listákkal való összehasonlítás lehetőségéről, meg arról, hogy mondjuk 2 héttel a választások napja előtt szeretném magam regisztráltatni (stb., stb., stb.)

freegr 2012.12.29. 15:15:48

azaz: EZ A regisztráció lehet ellentétes az uniós normákkal és elvekkel !!!

öszödi mém 2012.12.29. 15:17:55

xmas G! Élvezd ki a parlamentet még 1.5 évig. Utána sajnos dolgoznod kell.

komissarlajos 2012.12.29. 15:21:04

@belekotty: Ide figyelj te ki-belekotty! Van, de nem diktatúrában. És a te imádott törpéd HORTHY AKAR LENNI. (Vagy II. István?)

d.j 2012.12.29. 15:22:34

@veracity:
www.hirado.hu/Hirek/2012/12/25/20/Egyiptomi_nepszavazas_jovahagytak_az_uj_alkotmanyt.aspx
Ha te nem is érted, hogy ez mit jelent, azért vannak akik értik, de remélem feldereng majd valami a vörös ködből, ami a szemed előtt lebeg.
A másik pedig, hogy ezt a libázást jó lenne abbahagyni, mert ez semmi mást nem bizonyít, mint a te tutadlanságodat.

komissarlajos 2012.12.29. 15:23:21

@veracity: Tegnap letöltöttem egy qurva szar pornófilmet. Az volt a címe: @veracity

Te vagy???
Pedofil, buzi?

Búbos Blanka 2012.12.29. 15:24:18

Gergő, őket elzavarják, oké. És téged melyik listáról fognak újraválasztani? Együtt az új szadeszért 2014? Nagyon emlékeztetsz rájuk. :)

komissarlajos 2012.12.29. 15:28:50

@Búbos Blanka: Nem értek veled egyett, mert a megszólított az egyik legnormálisabb a magyar politikai cirkuszban. Magam részéről bármikor adnám a szavazatomat K. G.-nek.

komissarlajos 2012.12.29. 15:32:11

Cak úgy mellékesen mondom: az ilyen csökevény-agyú egysejtűeknek, mint a @veracity húgy-lény állatoknak: mi a helye a magyar ugaron?

Rob67 2012.12.29. 15:36:00

@belekotty: Te onerobol vagy ekkora paraszt vagy anyad nevelt ilyennek?
Gondolom az utobbi. A stilusodbol es a modorodbol kitunik hogy a csaladi hatter serult volt...
Megjo hogy megmutatod milyen egy tisztes es felelos, na meg elkotelezetten kereszteny allampolgar.
Ilyen. Taploparaszt.
Akarcsak akiket megvalasztottal.
Szartol frocsogo exkommunistak es tehetsegtelen ugyvedek.
Sok sikert es meg tobb nevelodest. Gyereket ne nevelj kerlek, nem erdemli meg.

komissarlajos 2012.12.29. 15:36:10

@reszeg tengeresz: Mától otthagyom az anyádat. Te miattad! Egysejtű lábosfejű-

maoista 2012.12.29. 15:36:30

Mi a franc baj van a regisztrációval? Az USA-ban is van, a briteknél is van.

Akinek fontos, hogy éljen a szavazati jogával, ennyit tegyen meg.

Egyébként, miért akarod lebontani a 2/3-ot? A választók 2/3-a legitimálta ezt a vezetést 4 évre, tetszik, vagy nem tetszik. Demokráciában nem mehetsz szembe a választók akaratával, Gergely.

ijontichy 2012.12.29. 15:37:31

@poszt: Hááát... ez a poszt is csak megerősít, miért szavazok inkább "bankárkormányra", mint "jogászkormányra" (ha nincs más alternatíva). Ahogy kedvenc mélynövésű színészem Larry Garfield bőrében (Other people's money) mondotta volt: "a jogász olyan mint az atombomba; ha az ellenfélnek van, nekem is kell legyen, de ha egy picit nem figyelünk, mindent szétcsesznek maguk körül" (mellesleg miből van több? jogászviccből, vagy bankárviccből?). Most épp ezt látjuk itt.
Kedves Gergely! faluvégi krimókban - Orbánék ezen a szinten szocializálódtak - abból ért a delikvens, ha úgy vágják pofán, hogy padlót fog és föl se bír állni. Tudom, LMP körökben ebben kevés a tapasztalás, de el lehet nekem hinni. Ergo, az AB tré munkát végzett. Márpedig 2014 témájában nem árt a túlbiztosítás. Ugyanis, ha 2014-ben mégsem lesznek "csúnyán elzavarva", annak lesz két fontos következménye (sőt több is, de azt most hagyjuk):
1. mindaz, amit ebben a ciklusban tettek (incl. "Tákolmány"), kap egy jókora legitimációs löketet;
2. jogilag ugyan indifferens, de mindaz a mérhetetlenül tahó hangnem (főképp külföldi irányban), ami most a kormány és a kormánypárt szégyene, onnantól Magyarország szégyene. Ellenzékestül, szavazópolgárostul, en bloc. És fontos azt is érteni, amire @Sir Galahad: tökéletesen rámutatott.

dzsaszper 2012.12.29. 15:38:17

@belekotty: Nem önmagában a regisztráció alkotmányellenes feltétlenül. Hanem annak a módja és a részletszabályai.

Gondolatkísérlet következik, mit tehet az AB:
1. Jé, diszkriminatív, hogy a külhoni állampolgárok regisztrálhatnak levélben, míg a magyar lakcímmel rendelkezők nem.
2. Az AB csak kihúzhat, törvényt nem szövegezhet. Kihúzzák, hogy a külföldiek tudnak regisztrálni.
3. Diszkriminatív, hogy a belföldiek könnyebben regisztrálhatnak.
3. Kihúzzák az összes regisztrációs lehetőséget.
4. a maradék törvény megszünteti a választójogot.
5. megy a lecsóba az egész törvény.

Az AB már csinált hasonlót, pl. az ingatlanadóval.

Rob67 2012.12.29. 15:39:07

@reszeg tengeresz: Baromarc. Ti jobbos nacik tenyleg ennyit tudtok? Frocsogni es karomkodni?
Szep orszag, 25-s IQ val megaldott parasz szavazok...
Szebb jovot.

komissarlajos 2012.12.29. 15:39:09

@maoista: Barom! A 2/3-ad megy szembe a társadalommal. (Akik kb. 1,5 milliónyian vannak.) Sokat írtam, holnaptól menekül a bandából mindenki...

freegr 2012.12.29. 15:40:56

@veracity: alkotmányozni a FIDESZ 2010-es hatalomra kerüléséig csak legalább 4/5-ös többséggel lehetett (volna) ...ezt a FIDESZ gyorsan leszállította 2/3-ra, és még gyorsabban összetákolt egy új "alaptörvényt". Csak ennyit szerettem volna szólni "magas színvonalú" eszmefuttatásodhoz...

dzsaszper 2012.12.29. 15:41:36

@nemsirunk: kéretik nem összekeverni az Európa Tanácsot az Európai Unióval, vagy annak a szervével, az Európai Tanáccsal.

Az emberi jogi egyezmény az Európa Tanácshoz kötődik. Igaz, az EU alapjogi chartája jórészt megismétli.

Szóval az AB, az Emberi Jogok Európai Bírósága (Európa Tanács), illetve az Európai Bizottság+Európai Bíróság is tárgyalhatja a regisztrációnkat.

Az AB még választhat is, a nemzetközi egyezményre hivatkozik vagy az EU-jogra, ha arra kerül a sor.

dzsaszper 2012.12.29. 15:43:07

a poszthoz pedig tegyük hozzá, hogy reményeink szerint a Fidesz nem kockáztatja meg az Emberi Jogok Európai Egyezményének felmondásának a blamázsát. Lenne sok magyarázkodnivaló a néppárti barátaik előtt...

freegr 2012.12.29. 15:43:33

Ja, és az utált Horn-kormány 71 %-os többségével nem élt vissza, nem csinált saját alkotmányt, hanem felemelte a limitet 4/5-re, hogy ellenzéki szavazat nélkül ne lehessen alkotmányizni !! Ennyit arról, hogy ki demokratikus, és ki nem...

komissarlajos 2012.12.29. 15:44:58

A norvégok hoztak egy törvényt 1945 után, hogy a Quesling nevű min. elnökük nevét csak kisbetűvel lehet leírni. (Mert szemét volt) Javaslom, hogy a @veracity nick namet mindenki iktassa ki a blogokból. Kártékony mint egy trójai.

kzoltana 2012.12.29. 15:51:08

Eközben félnek Kósa Lajosék. Nem lesz Város Bálja Debrecenben.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3596_szegyellik_a_rongyrazast

Dr.Bio74 2012.12.29. 15:52:13

Lényeg: elhúzni regisztrálni, vagy ügyfélkapura bejelentkezni, oszt 2014 -ben legjobb belátásod vagy ráérzésed alapján szavazni. De legfőképpen a többieket saját meggyőződésükben nem baszogatni, legfeljebb kulturáltan vitatkozni.
Ha a reg törlődik akkor az első félmondat érvénytelen.

Hagyma: látom hazahúz a szíved, dobd el azt vacak ződkártyát, hagyd a francos útlevelüket oszt fogd az ámcsioldalkocsit és gyere haza, és hozzál néhány üveg jófajta whiskyt. Hidd el jó lesz itt neked...

ariete 2012.12.29. 15:56:13

@komissarlajos: helló, lemaradtál a vonatról?

angyalföldi partizán 2012.12.29. 15:58:32

@komissarlajos: hát Laja,ha az olyan parasztok mint te a Karácsonyra szavaznak,az elég nagy teher lehet a pártnak. mikor írod az ótvar náci faszságaidat,legalább leveszed a fejedről anyád bugyiját,vagy az éjjel-nappal rajtad van?

ingyenebed 2012.12.29. 16:07:13

Karácsonynak ez a mesterkélt naivitása már elég unalmas.

A történelmet nem az ilyen figurák csinálják. Na persze lehet, hogy csak a fizetését akarja felvenni. Ahhoz éppen ez is elég...

freesleep 2012.12.29. 16:11:37

@veracity: ahogy olvaslak, ez a bajnai egyre szipatikusabb

freegr 2012.12.29. 16:14:23

@Rob67: ne légy annyira felindulva, mindenkinek joga van trollkodni (Belaggio, veracity, reszeg tengeresz, stb,) Mint egyetlen párthoz sem tartozó centrista (na jó, az elmúlt 2,5 év egy kicsit balra vitt...) azt azért konstatálom, hogy a FIDESZ-hű bloggolók, posztolók, stb. között sokkal több a magából kivetkőzött, az értelemnek nem sok jelét mutató egyén, mint a másik (mondjuk: demokratikus ellenzék) oldalhoz kötődők között.

kisQtya 2012.12.29. 16:20:52

Én a Fidszre szavaztam. (Nyugodtan lehet fújolni!)
Tettem ezt azért, mert az MSZP-SZDSZ tandem gyomorforgatóan korrupt banda 8 évet kapott és 8 évig nem tett semmit az ország érdekében,s egyébként is egészségtelen többpártrendszerben évtizedekre bebetonozni egy MSZMP-ben gyökerező bűnbandát .
Dávid Ibolya nyilvánvalóan gyanúsan kezdett viselkedni, nem hiszem, hogy szimplán csak meghülyült volna. A Jobbik cigányozása és zsidózása,felszínes mélymagyarkodása olyan szinten primitív (pl. fejjel lefelé felrakott ékírásos tábla), hogy a hányinger kerülget tőlük. Az LMP-től azért féltem, hátha a szadesz figyel ki belőle.
Tehát maradt a FIDESZ, bár nem voltak illúzióim, hiszen prominenseivel együtt jártam egyetemre. (Azt nem gondoltam, hogy ők is ennyire szarok lesznek.)

Azért a Fidesz 2/3-át nem kellene ennyire misztifikálni. Regisztrációs baromság ide, vagy oda (a'propos! emlékeztek még, hogy a Maszop komplett kolóniákat utaztatott szavazni???), én bizony regisztrálni is fogok, meg szavazni is.
Akit érdekel az ország sorsa, az regisztrálni fog és felelősen fog dönteni.
A felelős döntés pedig nem feltétlenül a Fidesznek fog kedvezni. Ha és amennyiben kialakul végre egy olyan politikai formáció, amelyik alkalmas az ország vezetésére (ez egyben azt is jelenti, hogy nincs köze az MSZMP, MSZP, SZDSZ, MDF, FIDESZ, JOBBIK, DK, E2014, leszerepelt bagázshoz), az meg fogja nyerni a választásokat. Ha nem jön létre ilyen, akkor ujrázhat a FIDESZ, ami nem jó, de az MSZP-SZDSZ bandát is kibírtuk 8 évig.
Emlékeztek még az LMP elkapott telefonszövegére, mely szerint közpénzből bulizhatnak a haverok? Részemről LMP-t sem látnám szívesen a Parlamentben.

Lesz-e tiszta politikai erő? Ez itt a kérdés. Nem pedig az, hogy a regisztrációs rendszer melyik mocsoknak kedvez majd.

freesleep 2012.12.29. 16:20:55

@nagyreform: igazad van, az sokkal szebb a belső vitáknál, ha kétnaponta nagyon egységesen mond teljesen mást egy párt minden prominense és bérkommentere ugyanarról a kérdésről...

veracity 2012.12.29. 16:24:56

@freesleep: Lehet-e nemesb cél Libajnai Lúdmilla Goosey Gordon népszerűsítésénél?

Nekem havi 130 rongyba kerül majd a libapásztor hatalomra kerülése, mégis büszkén vállalom, mert a demokrácia mindent megér!

Elegünk van a bankadóból! Hát nem? Azt akarom, hogy fizessünk mi több adót. Én is, te is!

Elég volt a regisztrációból! Megvesszük a patai szavazatokat még aznap egy tál babgulyásért, de ne bonyolítsuk el a tranzakciót ennyire!

Olyan IMF hitelt kanyarítunk a melósok nyakába, hogy húsz évig se nyögik ki! Megköhögtetjük a parasztot pajtás!

Legalizáljuk az offshoret és a mélymagyaroknak az Urált!

Köszönöm, hogy te is Libajnai Lúdmilla Goosey Gordonra szavazol!

kisQtya 2012.12.29. 16:53:20

@freesleep: Vigyázz, mert anno, amikor az mszp-szdsz fanok szövegeit olvastam blogokon, úgy lett egyre szimpatikusabb a Fidesz. Aztán mégis mi lett belőle.

Egyébként veracity csak azért vonít ilyen hangosan, mert fél, hogy visszajön az mszp-szdsz formáció és megint csöbörből vödörbe kerülünk.

Meg fogsz lepődni, mi lesz abból, ha Bajnai visszajön. :)))) Néhány hónap múlva lesz: Bajnai takarodj!

veracity 2012.12.29. 16:59:25

@öszödi mém: Nono! Azon kell igyekezni a Gergelynek, hogy a Lúdmilla megszorítsa annyira a Fideszt, hogy csak 49 %-ot kapjanak. Az LMP az 5 %-ával királycsináló lehet Orbán mellett!

Akkortól virrad Karácsonyra nem az Új Év, de az új gazdagság!

kisQtya 2012.12.29. 17:02:23

@veracity: Ne aggódj, Bajnai sem lesz sokkal rosszabb, mint a Viktorék.
Tedd a szívedre a kezed! Ha neked megadatott volna a 2/3, ezt a rakás fost hoztad volna össze, amit a Fidesz? Nem a nagy elosztórendszereket tetted volna rendbe? Nem részmunkaidős foglalkoztatás ösztönzésével biztosítottál volna 1 millió új munkahelyet a jelenlegi kizsákmányolással szemben? Biztos, hogy Lézerjani szaros segge alá toltál volna Audit? Biztos, hogy kőgazdag milliomosok devizahitelét babusgattad volna közpénzből?
Most itt nem sorolnék fel mindent.
Biztos, hogy így kormányoztál volna?????

mert én nem, az biztos.
A méregdrága egyetemi tandíjat azért nem említem, mert jövőre két gyerekem kezdi az egyetemet - nem tudom miből.... Kissé elfogult vagyok.

Az ős kaján 2012.12.29. 17:02:45

@freegr:
Horn-t, akarjuk! Horn-t akarjuk! Ütemes taps, hosszas hurrázás stb...
Az öregek ismerik a folytatást.
De legyek őszinte, az úgy nevezett bal kormányok közül a Horn-kormány volt a legelfogadhatóbb. Nem sírom vissza, ez a véleményem.

Kepa 2012.12.29. 17:02:51

Az EU-ban nem ertik, hogy ez a kis orszag mit ugral. Kinn a feneke a gatyabol es meg neki all feljebb. Mivel nem tenyezo, csak megvonjak a vallukat. Legfeljebb nem allnak szoba a Zsebdiktatorral. Hoborogjon otthon, aztan ha minden penz elfogy, ugyis jon... csak akkor mar szerenyebben !

Hajra Fityesz!

bebe tv 2012.12.29. 17:09:04

@napról napra: miért? Marad más választásunk? Mivel a választási bizottság is a zsebükben van még azt sem lehet majd ellenőrizni, hogy hány határon túli szavazott a fideszre. Gyanítom szerintük a többség igen. Legalább is ők ezzel kalkulálnak, és erre a stiklivel szerzett voksokra alapozzák győzelmük.
Mi az egészből csak annyit tudhatunk meg mennyien szavaztak összesen a fideszre és mennyien másokra, oszt jó napot. Kubatov és társai már kimatekozták, hány külföldi voks kell a győzelemhez. Talán már meg is rendelték a román borítékokat hozzá.

georgenius 2012.12.29. 17:16:16

@Kepa:
1. Hol vannak az ékezetek?
2. Milyen szó a magyarban: Hoborogjon?
3. Hajra Fityesz! Talán haj(rá) a kopaszokra!

bebe tv 2012.12.29. 17:18:22

@veracity: Olyan IMF hitelt kanyarítunk a melósok nyakába, hogy húsz évig se nyögik ki! Megköhögtetjük a parasztot pajtás!
Neked mindegy, hogy 4-4,5 % kamatot kéne fizetni az IMF hitelre vagy 7-8%-t a devizakötvényekre? Jövőre kb. 4,5 milliárd €-t kell visszafizetni. Igazad van eltapsoljuk az MNB devizatartalé-
kait. És utána?

veracity 2012.12.29. 17:22:00

@bebe tv: Jogos nagyon! Meg kell egyezni az IMF-el! Majd Lúdmilla megteszi.

Lesz jó olcsó hitel, az IMF feltételeket meg mind elfogadjuk, vissza is vágjuk a nyugdíjakat 30%-al a közalkalmazotti béreket csak 25 %-al!

Tzio 2012.12.29. 17:22:41

Ezek úgy be vannak szarva a választásoktól, hogy a lehető legtöbb, de igazából teljesen felesleges akadályt fogják a választópolgárok elé gördíteni, hogy még véletlenül se menjen a választás gördülékenyen és kiszámíthatóan.
A fidesz egy bukott párt, már akkor bukott párt volt, amikor még csak az ezüsthajó-n meg a happy end-en keresztül lapátolták a százmilliókat kifelé az államkasszából. Azóta emelték a tétet, mostanra már semmi sem szent. Se a választás, se a demokrácia, se semmi más, aminek egy minimális köze lenne egy normális, európai országnak.
Mondom még egyszer, ezek úgy be vannak szarva a választásoktól, hogy már most a nyakukig ér a fostenger.

maoista 2012.12.29. 17:23:21

@komissarlajos: Kedves Barom! (Vagy az nem bemutatkozás volt...?)

Demokratikus választáson a Fidesz megszerezte a választók felhatalmazását, hogy a mandátumok 2/3-nak birtoklásával vezesse az országot 4 évig.

Talán, többeknek kellett volna elmenni szavazni, talán, másra kellett volna szavazni, de hát ilyen a demokrácia, ugye? A nép szava dönt. Most akkor mit hőbörgünk? Ki kell töltsék a 4 évet, MI szavaztuk meg őket, 2014-ben majd szavazhatsz másra, ha úgy akarod.

Mi bajod ezzel? Miért gondolod, hogy antidemokratikus módon bárkinek joga van felülírni a választók akaratát?

álomás 2012.12.29. 17:23:35

Lehet,hogy tévedésben élünk ezekkel kapcsolatban.Azt hisszük,hogy értenek valamihez,de ez a nagy tévedés.Emlékezzünk a lakitelki gyorsképzésre,ahol felkészítették a kádereiket/lásd:mrxista középiskola/.A volt elnökünk szinvonala megmagyarázza ,hol van a kutya elásva.Az álomáson.

Tzio 2012.12.29. 17:26:33

@maoista:
Amit antidemokratikusnak gondolsz, az mind a fidesz sara az elmúlt 3 évben. Ha pedig 2014-ben is ők nyernek, akkor nagyon keményen megszívják, ugyanis akkor már nem lesz kire visszamutogatniuk és csak 2 választásuk marad. Vagy jól csinálják, vagy végérvényesen megásták a saját sírjukat.

Bús Endre 2012.12.29. 17:27:25

@maoista: Nem győzöm ismételgetni, a válszatáson résztvevők 52%-a szavazott a FIDESz-re (ami az összes választásra jogosult kb 35%-a). 2/3 az a mandátum-elosztással jött csak létre.

veracity 2012.12.29. 17:28:30

@Tzio: Ja, ja! Mondom a múltkor a Viktornak, hogy te, itt ez a Lúdmilla! Aszongya erre, hogy rögtön befosok. Oszt csak rögöhött a csuti vitéz!

maoista 2012.12.29. 17:29:11

2014-ben valószínűleg ők nyernek.

Remélem igazad lesz, és nem lesz más választásuk, mint hogy jól csinálják.

maoista 2012.12.29. 17:32:50

@Bús Endre: nem kell ismételgetni, értem én. De hát ezek a szabályok, ugye? Eddig is ezek voltak. Az MSZP-SZDSZ is kormányzott 2/3-dal egyébként, ugye.

Másrészt: mit csináljunk, ha a választásra jogosultak nagy része tojt az egészre, és nem akart részt venni a döntésben? Ezzel a döntést a többiekre hagyták, akik a Fideszt szavazták meg, 2/3-os hatalommal, 4 évre.

Mindez demokratikus volt, nemde? Akkor most miért zavar, hogy ez a helyzet? 2014-ben mindenkinek lesz esélye megint dönteni.

veracity 2012.12.29. 17:39:35

@Bús Endre: És ugye az MSZP-re szavazott a 48%! Csak a szemét Fidesz lenyúlta a kétharmadot, mint Orbán a manyupokat!

Nem is hiszek én már csak Libajnai Lúdmilla Goosey Gordonnak!

tapolcai evolucionista 2012.12.29. 17:41:55

@veracity: Ennyire fostok Bajnaitól? De jó ezt látni! Féknyomos a narancsgatya a nevének említésétől is. :-))

ijontichy 2012.12.29. 17:44:59

@kisQtya: "akkor ujrázhat a FIDESZ, ami nem jó, de az MSZP-SZDSZ bandát is kibírtuk 8 évig."
Tudom, hogy hónapok ót aki van adva: terjeszteni az "úgyis mindegy..." gondolatát, de!
Nem mindegy - márha a mindkét csürhében meglévő tolvajláson túl is nézünk egy picinykét. A Bajnai-Bokros-Oszkó-Urbán! stb. vonal érti az üzletet önmagában is. Orbánék nem ismerik az üzletet, pontosabban csak a törvényhozói hatalommal is megtámogatott üzletben jók. Ez önmagában még nem lenne baj, de üzleti dilettantizmusuk mucsai tahósággal fűszerezett leplezése ellenére, a megbízhatatlanságuk híre mára már mindenkinek kárt okoz.
'92 óta viszünk saját vállalkozást, és idén bizony a kettőből egyet megszüntettünk (2 munkahely kiesett), helyette egy határral északabbra kellett céget alapítani, és nem azért, mert fizessen Kuszaszeméknek adót az öregördög, hanem mert a megbízhatatlanságáról elhíresült magyar kormányzati háttér nem tesz jót az üzletnek, Édesmindegy, hogy a probléma valós, vagy vélt (inkább vélt), épp elég, ha a partnerek valósnak gondolják. És annak gondolják, ezt húsz év tapasztalata alapján állítom. Pedig lényegében semmi sem változott, csak épp a tárgyaló jogi személy nem magyar, hanem szlovák.
Félreértés ne essék, az előzők alatt se volt életélmény, de ha az ember nem tévedt a nagyobb halak területére, legalább lehetett élni. Ezek viszont szétkúrták a játszóteret. Szóval nem, én nem szeretnék még négy évet nekik. Ahhoz túl ostobák, és túl megrögzöttek. Továbbá unom a fölösleges költségeket. Húzzanak fenébe.

tapolcai evolucionista 2012.12.29. 17:46:50

@veracity: Bajnai, Bajnai! Ha leizzadva ébredsz, akkor tudhatod hogy a rettenetes Bajnaival álmodtál. :-))

von Putri 2012.12.29. 17:49:02

Karácsonynak fixa ideája ez a regisztráció. Vagy tud valamit, amit mi csak sejtünk az LMP-ről?

Elhiszem hogy egy kispénzű pártot hátrányosabban érinti a vásárolt szavazatok megdrágulása, mint a nagyobb pártokat. Érdemes volna elgondolkodni valami alkotmányos kompenzáción. Az LMP-re adott szavazatok 2,0-ás szorzóval kerülnének beszámításra, mivel liberális párt, és másik 1,5 mert kicsi. Az együtt 3,0 ami már majdnem elég lesz a parlamentbe jutáshoz

2012.12.29. 17:50:33

Gergely, a "fideszes" kisbetűvel írandó! Nem azért, mert megérdemlik, hanem mert a magyar helyesírás szerint így helyes.

kzoltana 2012.12.29. 17:52:36

A Hallgatói Hálózat like-kampányt hirdetett Orbán Facebook-oldalán!
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3603_a_hallgatoi_halozat

2012.12.29. 17:52:49

@belekotty: Szerzett jogot viszont sérthet, ha azok esetében is kötelező a regisztráció, akik a népességnyilvántartáson alapuló választói jegyzék alapján a törvény hatályba lépésének napján jogosultak lennének választani.

2012.12.29. 17:58:55

@hagyma: Azért van cirkusz, mert már megint egy újabb bürokratikus ökörség. Nálunk van választói névjegyzék, annak alapján kiküldik az értesítést, hogy választhatsz. Ha nem kapsz értesítést, a választás előtt reklamálhatsz a jegyzőnek címezve, aki ki kell, hogy javítsa a hibát, ha kizáró okok nem állnak fenn. Sokkal egyszerűbb csak a reklamált eseteket intézni, mint minden jogosultét, ez azt hiszem, nyilvánvaló.

Bambulka 2012.12.29. 18:00:43

Ki adott felhatalmazást Orbán Viktornak és társainak a polgári demokrácia felszámolására Magyarországon ?

Ki adott felhatalmazást Orbán Viktornak és társainak a jogállamiság ellenörző szerveinek kiiktatására, a folyamatos trükközésre, a törvénykezés kétes módon és kétes célokra való felhasználására ?

Tzio 2012.12.29. 18:04:28

@veracity:
Hülyékkel nem foglalkozok már ne is haragudj.

2012.12.29. 18:07:19

@hagyma: A fideszesek azt feltételezik, hogy az ő csapatuk elszántabb, ezért biztosan elmegy választani akkor is, ha az plusz erőfeszítésbe kerül. Az ellenzék szavazóiról meg azt feltételezik, hogy többeket visszatart a részvételtől a hercehurca.

veracity 2012.12.29. 18:07:53

@Tzio: Igazad is van! Aki Libajnai Lúdmilla Goosey Gordonra akar szavazni, háát... Ilyen hülyékkel miért is foglalkoznál!

2012.12.29. 18:15:25

@bebe tv: Ha meggyőző többsége lesz az ellenzéknek, feldughatják maguknak Tőkés támogatását. Kb. 350 ezer új választópolgár lesz 2014-re az "új" állampolgárpk közül. Ennél többet tehát hiába adnak fel. Nyilván nem mindenki fog élni a jogával, és főleg nem mindenki fog a Fideszre szavazni. De tegyük fel, hogy igen - akkor sem múlhat 350 ezer szavazaton. Több, mint 8 millió választópolgár van itthon, helló.

2012.12.29. 18:24:03

@Battlestar Galactica: Ha jól tudom, Bokros új párttal akar indulni a választásokon.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.12.29. 18:24:03

Az igazság az, hogy az alkotmánybírók az alkotmányt nem semmisíthetik meg, lévén akkor magukat semmisítik meg! Azt csak értelmezhetik!

Túl lépték a hatáskörüket! Az alkotmánybírók a létrehozott jogszabályokat vizsgálhatják meg, az egyén szempontjából, nem-e sérül az alkotmányos jogaik a közhöz képest!

Nekik semmilyen jogosítványuk nem volt, az alkotmány vagy a hozzá fűződő bármely kétharmados rendelkezés megsemmisítéséhez, felfüggesztéséhez!

Ráadásul minden embernek joga van a Földön a nyugdíjhoz! Azé mennyire igénytelenek már saját magukkal szemben, hogy nem élnek a jogukkal, sőt... az emberi jogaik ellen uszítanak, holott nekik e jogvédelem lenne a feladatuk...

A nyugdíjhoz való jogukról nem mondhatnak le, az kb olyan lenne, mintha valaki eladná magát rabszolgának, vagy eutanáziát követne el, vagyis lemondana az élethez való jogáról!

A nyugdíj joguk ellen való uszítás ütközik az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában foglaltakkal, és mint ilyen ez jogi személy, lévén az emberi mivoltot fogalmazza meg! Aki uszít ellene az bűncselekményt követ el.. és ők ezt megtették!

Utolsó sorban, Magyarország számos nemzetközi szerződést írt alá, amibe beletartoznak szakmáknak az nemzetközi kvalitása is! A terror időszakban megszerzett jogi diplomák semmisek, nem felelnek meg a jogi elvárásoknak, ők ezt a posztot újbóli államvizsgázás után tölthették volna csak be! Amit kétlem, hogy megtettek!

2012.12.29. 18:26:24

@veracity: Ostoba dolog ez a libajnaizás, ráadásul egy 2007-es bírósági ítélet elmeszelte miatta a fideszes pártlapot.

tamatomi 2012.12.29. 18:30:14

@OrangeOrder: ne kenj semmit el, az LMP nek semmi köze a kontárkodásotokhoz.Hülyeséget csináltatok mint mindig, most megszégyenkezhettek.

A Tákolmány lesz életetek nagy müve , csak éppen a kukában landol.

veracity 2012.12.29. 18:35:42

@settenkedő villám: Szerinted ez nem segít? Mivel lehetne jobban bővíteni a pártoló tagok számát, ha nem a libák emlegetésével?

Milla, milla, lúdmilla!

2012.12.29. 18:36:56

@maoista: A kétharmadot a fidesz már lebontotta, töredéke van csak meg. Az ellenzéknek meg amúgyis a kétharmad lebontása a dolga, mi másért létezne? Az egy teljesen más kérdés, hogy a lebontást csak a választásokon lehet realizálni.

xvxvxv 2012.12.29. 18:37:23

@veracity: fideszcsimbók!, dugd fel a tákolmányotokat (a legújabb kiadást, persze), előtte fűtsél be valami zsírral, egy pávatollat is dugjál mellé, és fussál végig a pártház folyosóján egészen a kubatov ajtajáig, és bokázva jelentsd a porcukros orrúnak, hogy xy blogon teljesítetted a feladatodat.

2012.12.29. 18:42:18

@Dr.Bio74: Miért hagyná az amcsi útlevelet? Attól még lehet neki magyar is, és amúgyis akkor jön haza, amikor úri kedve jónak tartja. :-)

Guillaume sous guillotine 2012.12.29. 18:47:13

ha Ferenc testvér 2006 őszén lemond nem lenne kétharmad. és nem lenne Jobbik se. de nem neki kellet a bársonyszék

Tamás Csacsicska 2012.12.29. 18:51:41

@veracity:

Nézz körül apuska: mit épített a Fidesz 1998-2002 és 2010-2012 között – és mi épült korábban, meg amikor nem a Fidesz volt hatalmon?

A rövid válasz: semmit sem teremtett eddig a Fidesz.

A hosszabb válasz: a diktatúrán kívül semmit sem hozott létre, csak orbitális hazugságokat, megosztást és gyűlöletet. Rohadó gazdaságot, avítt ideológiát, személyes testőrséget Orbánnak és Kövérnek. Adott nekünk egy csaló államfőt, egy hozzá hasonló ájtatos miniszterelnök-helyettest, sok szőlőt és földbirtokot Orbánnak, meg a végtelen szegénységet és lehangoltságot millióknak.

Egy búval baszott országot, azt adott nekünk a Fidesz.

livengood 2012.12.29. 19:06:25

@Lesből Támadó Szárítókötél: Hagymát kinyírtad.:) - vajon tud e angolul? Mindenesetre, már ékezet nélkül nyomja. Azért sajnálom, hogy nem válaszolt, derülhettem volna tovább. :D

vasgyuszi 2012.12.29. 19:07:06

@belekotty: "Menj az anyádba disszidens köcsög! "
Frusztrált vagy kicsi komcsi ;)

Ej, milyen rég hallottam ezt a kifejezést, hogyaszongya "disszidens"...

Bús Endre 2012.12.29. 19:13:36

@maoista: Sajnos 2014-ben nem lesz esély. Erről gondoskodik a választási eljárásról szóló törvény. A kormánypárt olyan eredményt hoz ki, ami neki tetszik.

debilioemilio 2012.12.29. 20:16:13

@kisQtya: Ezt jól elmagyaráztad, hogy miként választottál. Gratulálok. Ennél csak jövőbeni finnyás igényedre alapozott elvárásod tiszta logikája ami lenyűgözött. Biztos ami biztos ha él közeledben egy bölcsit épp elhagyó óvodás, én helyedben azért mielőtt behúzod az X-et konzultálnék vele, csak hogy ugyanolyan tuti találatod legyen, mint 2010 tavaszán.

dr kíváncsivagyok 2012.12.29. 20:40:37

"Egyetlen menekülő út maradt a Fideszes aljassággal szemben: ha az Ab a januári döntésében kimondja, hogy a regisztráció nemcsak az Alaptörvénnyel, de a Magyarország által is aláírt Emberi Jogok Európai Egyezményével is ellentétes. Azt ugyanis még a Fideszes kétharmad sem tudja átírni."

A Fidesz mindent át tud írni !
( És mindennek az ellenkezőjét is...)

dr kíváncsivagyok 2012.12.29. 20:43:08

@Jari Litmanen:
"ha Ferenc testvér 2006 őszén lemond nem lenne kétharmad. és nem lenne Jobbik se. de nem neki kellet a bársonyszék "

Vagy hamarabb lett volna 2/3 ......és már 4 millió koldus országa lennénk !
( Vagy már azok vagyunk ?)

Kepa 2012.12.29. 20:55:16

@georgenius: kicsit rossz a helyesirasom..... bocs.

jazzcool 2012.12.29. 20:59:12

a diktatúrát, ha lesz végül regisztráció, ha nem, csak a választók tudják megdönteni 2014-ben. nem lesz könnyű dolguk, mert a határon túli magyarokat is mozgósítani akarja a fidesz, és ezzel sokkal súlyosabb károkat okozhat, mint anno a sikertelen népszavazás.

Sír Wallasz Willikém 2012.12.29. 21:00:15

@reszeg tengeresz: A kurva anyádat zavartátok a pottyantós aljra te rühes görény. A jó érzésű normális magyarok tettek pontot az előző görény banda ténykedésének a végére! És a bandád ezeket az embereket rekeszti ki! Ha ők nincsenek az anyád rühes seggében sem lennél.

salamander 2012.12.29. 21:05:37

Kedves Karácsony Gergely!

Sokan félreértik a dolgokat nem vitás. Attól tartok az LMP is félreérti a regisztrációt. Akkor lenne más a politika, ha a regisztrációt és pl. a műveltségi cenzust is bevezetnék! Persze az LMP ez ellen foglal állást, mert az alapjogok folyamatos nyávogása/féltése nem más, mint üres szólam, hiszen halandó ember nem tudja ezeket érvényesíteni..., jól hangzik, de ettől barátaim nem lett, s nem lesz más a politika.
Az aktivista alapjogi jogász Sólyom László szépen bevezetett olyan jogdogmatikai elmebajt, mint "'a jövő generációk joga" - szépen összezavarva a jogászi ellentmondásmentes értelmezést. Ezeket a hülyeségeket az LMP is támogatja, de mondjuk ki: az, aki az alapjogok üres hangoztatását zászlajára tűzi nem mást tesz mint a nemzetközi kereskedő- és banktőke érdekeit jeleníti meg. Hiszen Ez az alapjogi forradalom az Egyesült Államokban, az 1900 években pont azért jött létre, hogy a konzervatív termelőtőke ellenében - egyrészt - jogi úton felléphessen a támogatott jogászcsoportok segítségével.
1960-as évekre Earl Warren szövetségi bíró már odáig ment, hogy a törvényhozást, törvényeket háttérbe szorította megtiltva azok alkalmazását az alsóbb bíróságoknak. Ez az alapjogászkodás és a perek átpolitizálása az Egyesült Államokból terjedő kór, ami a legitimációval rendelkező törvényhozásokat szűk csoportok ellenőrzése alá vetik.

Az LMP is ennek talaján ugrál, de vajon a szavazópolgároknak mennyire jön le mit is akar ez a zavaros, zöldes, „bázisdemokrata” alapú mozgalom?
Ebben a gazdasági helyzetben ki és miből áldoz majd "zöld" gondolatért?

Lássuk be: a szociológiai állapotok a eladósodottság, a jogsértő hitelek kérdése, a vidéken eluralkodó áldatlan állapotokra az LMP nem tud értelmes választ adni.

***

samot 2012.12.29. 21:14:44

Megy a köpködés rendesen.A vörösök a fideszre,azok meg vissza!
Érdekes modon,azért az orszàg kiàrusitàsàban nagyon jol tudnak együtt dolgozni(föld törvény)!
Akkor ki is itt a magyar?Rohadt karrierista rablo mind a két pàrt!Majd 2014-ben kezetràzhatnak egymàssal ellenzékben!

2012.12.29. 21:18:14

@salamander:

"Akkor lenne más a politika, ha a regisztrációt és pl. a műveltségi cenzust is bevezetnék!"

A kérdés, hogy hol húzod meg a határt?
Az IQ vagy "józan paraszt ész" cenzust is be kellene vezetni nyilván, ahol (és ezt ne áruld el magadnak) úgy buknál meg, mint a huzat ezen rövid írásod alapján.
De hát nincs ezzel gond. Az IQ cenzus lényege pont az, hogy vannak olyan ostobák, akik egyet értenek vele és nem látják, hogy valójában magukat zárják ki ezzel a választó jogból. ;)

2012.12.29. 21:19:12

@samot:

Légy a prófétánk!

samot 2012.12.29. 21:23:58

@MikeBoy: Tehetsz egy szivességet!
IQ huszàr!

Mitzimackó 2012.12.29. 21:26:41

@reszeg tengeresz: Te sötét agyú, az LMP az előző ciklus második felében jött létre, a Parlamenten kívül!

2012.12.29. 21:28:38

@samot:

Gyorsan szakadt a cérna, ugye?
Kinek köszönheted, ha nem magadnak?
És még egyszer a kérdést: Hol húzod meg a határt?
Mert (és mégy egyszer ez megint rólad szól) amikor lenéznél azokra, akiket ki akarsz zárni a szavazásból, akkor utána tegyél te magadnak egy szívességet és nézz fel, hogy meglásd felfelé bizony neked távcső kell "barátom"!

Mitzimackó 2012.12.29. 21:31:34

@settenkedő villám: A határon túl élő magyarok jó része NEM a fideszkdnpre fog szavazni. A legutóbbi Romániai választásokon a fidesz támogatta magyar párt nem jutott be, a fidesztámadta RMDSZ viszont igen :-)

2012.12.29. 21:49:59

@samot:

Az előző nem neked ment, bocsi. :)
Komolyan gondoltam, hogy a próféta szóljon belőled ezzel az ellenzéki jóslattal... :)

samot 2012.12.29. 21:53:25

@MikeBoy: èpp,hogy leszarom a szavazàs témàt két okbol:Engem nem érint(hàl Istennek)màr 30 éve.
Tàvcsö meg azért nem kell,mert a pöcegödröt elöbb érzi az ember mint làtja!
Tàvcsöre inkàbb neked lenne szükséged,mert nem làtod a fàtol az erdöt!

dzsaszper 2012.12.29. 21:53:43

@Con Storm:
"'a hozzá fűződő bármely kétharmados rendelkezés" témában nagyon tévedsz.
És az átmeneti rendelkezéseket
1. részben pont ilyen hozzá fűződő kétharmados rendelkezésnek vették, mint mondjuk a választójogi törvényt vagy az adatvédelmi törvényt
2. megállapították, hogy az alkotmányos joghierarchia jelenleg csak az alkotmányt védi, a hozzá fűződő dolgokat nem, mert az Alkotmány így definiálja
3. részben a 2. miatt, az, hogy az Átmeneti rendelkezések magát az Alkotmány részének definiálta, semmis, tehát sosem volt az alaptörvény része. Ezt csak maga az Alaptörvény tehette volna meg, az viszont csak felhatalmazást adott a parlamentnek még egy "hozzá fűződő kétharmados rész" (a te terminológiádban) megalkotására csak átmeneti rendelkezések számára.

Batár nagy formai hibát vétettek a kormánypártok.
Most ki-ki vérmérsékletének és politikai preferenciájának megfelelően azt gondolhatja, hogy ez csak egy apró tévedés, vagy hogy egy trükközési kísérlet része. Maga az AB a csúszdatörvény emlegetésével az utóbbira tesz utalást.

dzsaszper 2012.12.29. 21:54:56

@salamander: ezzel csak a hontalanok témája a probléma, ami viszont korábbi klasszikus alapjogi témakör.

veracity 2012.12.29. 22:01:58

@Tamás Csacsicska: Ez a szemét csuti cigó még egy balatoni völgyhidat sem tudott építeni háromszoros árban a jó magyar nemzetnek! A mocskos fityesz metrót sem akart volt fúratni, pedig mennyire jó is az!

Nem is maradt egyéb jó választás a magunkfajta szoclib globalista internacionalista értelmiség számára, mint Libajnai Lúdmilla Goosey Gordon, hogy az Isten áldja meg a nevét is mindörökre!

salamander 2012.12.29. 22:04:15

@MikeBoy:
Persze Liberáliséknál ezek a szövegek divatosak.
Amit nem értesz ne kommentáld kisfiam!

***

veracity 2012.12.29. 22:12:28

@salamander: Ne tesenek az LMP-t vegzálni. Ők a magyar vazelin párt!

2012.12.29. 22:17:59

@salamander:

"Amit nem értesz ne kommentáld kisfiam!"

Gyanítom ezt a szöveget sokszor kell beírnod.
Mint írtam. Te nyilván önmagadat is kizárnád a választó jogból.
Válaszolj, ez talán még megy!
Kizárnád magadat, ugye?

dobzse.laci 2012.12.29. 22:48:41

@bebe tv: Nem megy át, nem adja fel postán.
Csak itthon érkeztetik.
Lesz ám meglepi, hogy a világszerte 15 millió magyar az 30.
És ebből 35 fidióta.
Úgyhogy nem kéne annyit basztatni a regisztrációt, mert azzal csak megy az idő.
Aztán amikor leesik a sok nagyeszű ellenzékinek, hogy az igazi bomba a levélben szavazás, akkor már '14 tavaszát írjuk.

Az Ab amúgy sem sokat ért eddig sem. Azután amikor benyomták balsait, az összes excrementum-manducationak felfordult a gyomra.
És csak most indul a tánc.

Itt vagy csúnya világ lesz még vagy 20 évig, vagy mégcsúnyább, de az legalább rövidebb ideig. Egyikhez sem kéne eljutni.

Mikrobi 2012.12.29. 22:54:32

A fideszes szó melléknév, tehát kis betűvel írják. Pár vesszőhiba is van a cikkben.
Ami a tartalmat illeti, nem kéne ilyen véres szájjal fröcsögni, mert véres lesz a monitor. Semmi aljasság nincs abban, hogy tudatosabbá akarják tenni a választást. Én örömmel regisztrálok majd, vagyis jelzem, hogy komolyan gondoltam a választójogomat. De ezt bele se kéne írni az alkotmányba, egyszerűen hozni kell róla egy kétharmados törvényt.

grani 2012.12.29. 23:08:48

Álmodik a nyomor. A FIDESZ azt is megteheti, hogy kihúzza az alkotmányból az alkotmánybíróságot.
A magyar köztársaság mutyiban fogant. Olyan is. Rendes országokban van alkotmányozó nemzetgyűlés, van alsóház, felsőház, van olyan kormány, amelyet nem a parlament választ. És van olyan elnök, amelyet a nép választ és ha szarakodnak a képviselők, vagy a kormány, leválthatja az egészet.
Ez egy elcseszett köztársaság, amely semmi tiszteletet nem érdemel. Soha nem kérdezték meg a népet, mit is akarna? Lehet, hogy kiráylságot.
Van egy szemét elitünk, amelyik hatalomra jutott, minden legitimitást nékülözve és megrendezi négyévente a kutyakomédia választást, amely arról szól, hogy a szemét elitből most melyik szemét része fogja lefosztani az országot.

A szerelő 2012.12.29. 23:12:48

@Mikrobi: "Semmi aljasság nincs abban, hogy tudatosabbá akarják tenni a választást. " Ez hazugság, ugyanis nagyon aljas dolog, mert csökkenti a demokratikus alapjogot, ez nem tudatosság kérdése, hanem, még egyszer leírom: alapjog. Semmitől sem függhet, nem korlátozható, nem csökkenthető, a vele való élés lehetősége nem nehezíthető. És azt is megilleti, aki nem gondolja komolyan.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.29. 23:35:08

@Mikrobi: "Én örömmel regisztrálok majd, vagyis jelzem, hogy komolyan gondoltam a választójogomat." - ha külön regisztráció nélkül elmész szavazni, azzal is jelzed, hogy komolyan gondolod. És ha nem mész el szavazni, az is egy vélemény, nem éltél a jogoddal. Amit leírtál, az egy méretes hülyeség, amolyan fideszes inverz logika.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2012.12.29. 23:53:20

@hagyma: látom nem nagyon vagy tisztában mi is folyik itt, milyen az emberek élete, hangulata egy ideje. tényleg nem kéne beledumálnod olyan dolgokba amiről halvány fogalmad sincs mert nem itt élsz. örülj inkább hogy normális országban élsz, és lyuk van a farkadon, nem kéne az észt osztani odaátról!

hopptarisznya 2012.12.30. 00:21:32

.@MikeBoy: határok nélkül is megoldható lenne az IQ cenzus. Pl tennék a szavazólapra 10 kérdést. Ilyeneket, hogy ki a miniszterelnök? Ön most melyik megyében szavaz? stb.. Aki rosszul ikszeli be a válaszokat, annak a szavazólapja megy a kukába.

Mercel 2012.12.30. 02:14:55

@freegr:

A korrektség kedvéért tedd hozzá, hogy az egyébként tényleg sokat utalt Horn kormány az utóbbi időkben még jobban utalt koalíciós partnere az akkori (Tehát nem a gyurcsányék mellett teljesen elkurvult) SZDSZ hathatós nyomására nem élt vissza a saját kétharmadjával.

Annyira nem élt vissza vele, hogy a legtöbb embernek lövése sincs arról, hogy NEM szeretett vezérünk bábkormányának volt '89 után először "kétharmadja".

Ami minősítheti egyrészt a választópolgári tájékozatlanságot, és/vagy azt a tényt is, hogy nem volt különösebben feltűnő senki számára a dolog. Pedig akkor is kemény idők jártak - akkor kaptuk a nyakunkba a "Bokros csomagot".

"Frigyes"

Mercel 2012.12.30. 02:17:41

@Bombadil Toma:

Miért, ha valaki elment mert megunta ezt a vergődést itt akkor onnantól kezdve nem lehet véleménye? Főleg akkor nem ha az nem egyezik meg a tieddel?

A demokrácia ott kezdődik, hogy mások véleményét is meghallod és figyelembe veszed.
A vége pedig ott van amikor már nem.

"Frigyes"

Mercel 2012.12.30. 02:27:55

@kisQtya:

"Azért a Fidesz 2/3-át nem kellene ennyire misztifikálni. Regisztrációs baromság ide, vagy oda (a'propos! emlékeztek még, hogy a Maszop komplett kolóniákat utaztatott szavazni???), én bizony regisztrálni is fogok, meg szavazni is.
Akit érdekel az ország sorsa, az regisztrálni fog és felelősen fog dönteni."

Tisztelettel megjegyezném, hogy ez az utaztatás dolog a választások idején nem pártspecifikus dolog.

Nekem van olyan közeli rokonom aki saját költségén gyorsan leautózott 260 kilométert xy kisvárosba ahol meglehetősen szarul állt szeretett vezérünk pártjának jelöltje így gyorsan bérszavazott egyet. (Idézőjelben mert ostobaságból, és nem haszonszerzés miatt tette - mondjuk azóta kissé megbánta:)

kubatov gábor (alias porcukros orrú) tudna nyilatkozni arról, hogy darabra mennyi fonálon rángatott droidjuk van raktáron. Ez a mostani választáson is így lesz, sőt ha lehet még inkább így lesz.
Nagyon sokan fognak buszozni vonatozni autózni és nem azért, hogy világot lássanak.

Abban egyébként egyet értek veled, hogy amennyiben csak regisztráltan lehet választani, akkor rohadjanak meg regisztrálom magam és úgy élek a választójogommal.
Másik kérdés, hogy én nyilvánvalóan Nem a fideszre fogok szavazni.

"Frigyes"

jog-ász 2012.12.30. 08:23:37

az nem lehetséges, hogy egy erősödő ellenzéki összefogás esetén már nem érdeke a kormányzatnak az új választási rendszer? a parlamenti helyek nagyobb része egyszerű többség alapján dől el, azaz ha három jelölt van akkor 33-33-34 aránynál a 34százalékos nyer, és nagyon kevés a "listás" hely..erős ellenzéki összefogás esetén öngólt is rughat a kormányzat magának.

kisQtya 2012.12.30. 09:26:37

@ijontichy: Ha esetleg arra céloztál volna, nekem nincs kiadva, mit kell terjeszteni a neten.
Magam is egyetértek azzal, hogy húzzanak a vérbe, de számomra már nem mindegy, hogyan. Azzal nem leszek előbbre, ha visszajönnek a szocik a szadesszel és visszafelé kavarják a fekáliát. Részemről a komplett politikai elitet szeretném elhajtani a vérbe. MINDENKIT!!!!!!
Nem, nem csak Magyarországon. Mindenhol mocskos a politikai elit, de én csak a hazámban tudok szavazni, számomra nem alternatíva, hogy Viki ellen szavazhatok Fletóra, vagy Gordonra.
Szomorúan látom, hogy ilyen blogokon egymást ölik a maszopfanok, meg a fideszfanok, miközben a komplett politikai elit a legnagyobb egyetértésben tapossa a sarka alá azokat, akik dolgoznak és kiröhögi az itt egymás ellen acsarkodó fanatikusokat, akikből él.

kisQtya 2012.12.30. 09:35:56

@kisQtya: folyt.
Mennyivel hatékonyabb lenne, ha ezeken a blogokon nem két tábor feszülne egymásnak, hanem példás összefogással, teljes egyetértésben szidnák/szidnánk azt a bűnbandát, amelyiket több mint húsz éve négyévenként a nyakunkba szavazunk.
Akkor talán nem lehetne berendezkedni a politikai váltógazdaságra, hanem formálódhatna egy új, tiszta lappal induló politikai erő. Mi értelme annak, hogy az ország egyik felének a fidesz alatt volt egy kicsivel élhetőbb a helyzete, a másik felének meg a maszop/szadesz alatt volt könnyebb néha levegőhöz jutnia????
Muszáj mindig a két szar közül választani.
Nem egymást kellene itt támadni, hanem a mocskos, korrupt politikai elitet.

Szerintem.

2012.12.30. 10:06:58

@hopptarisznya:

Biztosan.
Lehetne erről vita, de leírom a legegyszerűbb érvet ez ellen szerintem.
Az, hogy ki szavazhat, annál nagyságrendekkel fontosabb, ki lesz képviselő. Erről talán nincs vita.
És ma a parlamentben van olyan képviselő, aki egy újságírónak és egy kamerának valahol a parlament folyosóján egyszerűen letagadta a saját nevét!!, majd egy ordas hazugsággal próbálta ezt elbagatellizálni.
Ez az ember megszavazhatta az alaptörvényt.
Támogatja őt a frakciója, a frakció vezetője és a ME is.
Magyarul cenzusról (sok minden más mellett) már csak e miatt gondolkodni egy röhej, amikor sokkal fontosabb és magasabb szinteken nem működik semmilyen természetes szűrő sem a politikában ami működhetne magától is törvény sem kell hozzá.

carlo68 2012.12.30. 10:14:44

Ma reggel halgattam a rádióban Perjés Klára interjúját Kövér Lászlóval.Hányingerkeltően undorító volt ez a tömjénezés ,ez a gátlástalan seggnyalás.Talán az ötvenesévekben ment ez így.Kövér élvezte.Ezek tényleg elhiszik,hogy ők félistenek?

kisQtya 2012.12.30. 10:18:02

@Mercel: Én is regisztrálni fogok. Egyébként én szerepelek a Fidesz listáján (önkéntesen), de ettől még magam döntöm el, kire szavazok. :))))
A regisztráció kétélű dolog, lehet, hogy a fagyi visszanyal.
Közigazgatásban dolgozom, ahol regisztrációhoz kötötték az "érdekképviseleti" (?) szervbe delegálandó jelöltekre történő szavazást.
A végén nagy beszarás lett belőle, mert senki nem akart regisztrálni (többszöri felszólítás és határidő-hosszabbítás volt, így fennállt a veszély, hogy a "kiválasztott" jelöltek nem jutnak "puncióhoz". :))))))
Végigröhögtem az egész cirkuszt és mindenkit arra biztattam, hogy ne regisztráljon.
Szerintem a Fidesz nagyon megszívja. Arra pedig már most kíváncsi vagyok, mit tesz majd az új kormány a regisztrációval, ha esetleg a Fidesz megbukik (erre nagy esélyt látok).
Ha jól gondolom, akkor már nem is lesz olyan fekete az ördög. :)))))

kisQtya 2012.12.30. 10:25:23

@jog-ász: Elvileg igen. De erős ellenzéki összefogás addig nem lehet, amíg az ellenzéket két volt szocialista miniszterelnök irányítja.
Akiktől hányingere van az ország egyik felének.
Amíg nem jön egy új, tiszta erő, addig Viktor nyugodtan alhat.
Nekem nagyon tele van a pukkantóm a Fidesszel, de annyira nincs, hogy visszaengedjem a szoci-szadesz bandát.
Hiába regisztrálok, nincs alternatívám. És ezt pontosan tudja ez a görény Fidesz.

kisQtya 2012.12.30. 10:28:40

@kisQtya: Ja! Továbbá a Fidesz-szavazókat pocskondiázó Bajnai-nyilatkozatok sem szerencsések....

kisQtya 2012.12.30. 10:32:17

@carlo68: Valóban. De emlékszel a Pártkeltére? Ahol a csokiig benyaltak a maszop-szadesz félisteneknek?????
:)))))))
S volt még néhány ilyen műsor (pl. Hajrá MSZP!!!)
Ezekre emlékszel-e??????

A világ nem fekete-fehérben készült., ahol jók állnak szemben a rosszakkal.

kisQtya 2012.12.30. 10:40:28

@debilioemilio: Sajnálom, de nem lehetek olyan okos, művelt, felsőbbrendű lény, mint Te, aki tévedhetetlenül, csalhatatlanul, egyedülhelyesen a MASZOP-SZADESZ tandemet toltad az arcunkba.
"Tudjuk, merjük, tesszük!"
Csak gratulálni tudok a választásodhoz!

Gondolom, most is nagyonokosan, nagyonfelsőbbrendűen a Bajnai-csapatot fogod favorizálni, mert ez az egyedül bölcs, helyes, jóravaló cselekedet.

Kellemes lehet, hogy neked ilyen nagyon egyszerű a világ..... Komolyan irigyellek.....
Hogy én miért nem tudok ilyen primitíven gondolkodni?!

nu pagagyí 2012.12.30. 10:42:32

@kisQtya: Tetszik ez a Napkeltézés. A napkelte egyébként nem volt túl jó műsor, egyoldalúságát az okozta, hogy az ellenzékiek nem óhajtottak benne megjelenni, de hát tudjuk Orbán csak az alákérdező riportereket szereti. Tegyük hozzá, hogy az előző ciklusokban rendületlenül ment a rádióban a Vasárnapi Újság nevű Bayer-Csurka szellemiségű műsor, senki nem tiltotta le. A tévéből sem rúgták ki a jobboldali érzelműeket Bethlent, vagy Balót. A hírműsorok pártatlanok voltak, napi Szíjártót is élvezhettünk. Akkor még lehettett közszolgálatnak hívni a közpénzből fenntartott médiák cselekményeit.

2012.12.30. 10:47:25

@kisQtya:

Öregem, hogy te milyen átlátszó vagy! :))))

Így nyitottál:
"Muszáj mindig a két szar közül választani.
Nem egymást kellene itt támadni, hanem a mocskos, korrupt politikai elitet."

Gondolom, most is nagyonokosan, nagyonfelsőbbrendűen a Bajnai-csapatot fogod favorizálni, mert ez az egyedül bölcs, helyes, jóravaló cselekedet.

És már itt tartasz:

"Gondolom, most is nagyonokosan, nagyonfelsőbbrendűen a Bajnai-csapatot fogod favorizálni, mert ez az egyedül bölcs, helyes, jóravaló cselekedet.
Kellemes lehet, hogy neked ilyen nagyon egyszerű a világ..... Komolyan irigyellek.....
Hogy én miért nem tudok ilyen primitíven gondolkodni?! "

nu pagagyí 2012.12.30. 10:53:19

@kisQtya: Neked csak azt kell eldöntenened, hogy szabadságot, vagy a szolgaságot választod. Bajnaiék biztosan nem fognak Téged rabszolgaként kezelni. Ha értesz valamihez boldogulhatsz, mint ahogy megtehetted ezt az a jelenlegi ciklust megelőző elmúlt 20 év "zavaros" idején. Ha nem sikerült, sajnállak.

Orbánékkal viszont az baj, hogy hitbizományon alapuló feudalizmusukban nem kell értened semmihez a boldoguláshoz, sőt ez káros a jövőd szempontjából. Náluk csak és kizárólag az boldogulhat, aki tövig benyal a vezérnek, vagy az általa kiépített hierarchikus struktúra hozzád legközelebbi seggének. Gerinctelen, igénytelen, kézből etetett állatot óhajtanak nevelni mindenkiből.

Lencsés István 2012.12.30. 10:56:24

A FIDESZ nem aljas , úgy mint az LMP .

carlo68 2012.12.30. 11:16:01

@kisQtya: Ekkora seggnyalás nem volt.De akkor pl. volt egy Vasárnapi Újság ahol elhangzottak erős kritikák is,hogy finoman fogalmazzak.Ma a közszolgálatinak nevezett szarban semmisem jelenhet meg ami a fideszt bírálja és nincsenek is olyan emberek akik ezt megtehetnék!
Ha voltak gazemberek az nem jelenti azt,hogy most is mindenkinek azzá lehet!

Estevez atya 2012.12.30. 11:26:04

Amióta a fideszék bezáratják a romkocsmákat,
és megszüntették a zöldpardont, azóta nem szimpatizálok velük.

Battlestar Galactica 2012.12.30. 11:29:58

@Lencsés István: A fidesz nem aljas? Mocskos álszent gecik, a támogatóikkal együtt!
Emlékszünk még a "térdre csuhások"-ra?
A "nem lesz tandíj"-ra?
A "megvédjük a nyugdíjakat"-ra?
és a lista hosszan folytatódhatna...

Arról a kommunikációs káoszról ne is beszéljünk, ami most a keretszámokkal van, mert egyik hülye sem tudja, hogy hogyan jöjjenek ki ebből a legkevésbé szarul! Szerencsétlen megetetett emberek, akik 2010-ben bíztak bennük, 2014-ben megadják ennek az arrogáns büdös csőcseléknek a kegyelemdöfést, majd meglátod!

Battlestar Galactica 2012.12.30. 11:32:49

@settenkedő villám: "Ha jól tudom, Bokros új párttal akar indulni a választásokon."

Nem tudom, nincs szerencsém ismerni az öreget, és nem vagyok benne a napi pártpolitikában. Viszont nagyon tisztelem, mert meg merte csinálni azt, ami nem túl népszerű volt, ám de az ország érdekeit szolgálta. Ebből élt ormány viktor 4 évig az első királysága idején...

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2012.12.30. 11:44:23

@balage_81 reloaded: Igazad van. Próbálkozzon csak továbbra is, de még sok ciklusnak kell addig eltelnie, hogy az LMP komoly tényezővé válhasson. Hacsak nem zsarolni akar, ahogy a szépemlékű SZDSZ tette az elmúlt húsz évben.

@tamatomi: Nincs, de azért a Field-féle romatáboroztatást sokan nem fogják nekik megbocsátani. Bár gyógyír, hogy nem álltak be azonnal Bajnaiék mögé, és ezzel feszültséget keltettek ebben a fura ellenzékben.

Izgalmas sztori ez, és még hol a vége :)

veracity 2012.12.30. 11:44:57

@Battlestar Galactica: Elfelejted hozzátenni, hogy a kegyelemdöfés Libajnai Lúdmilla Goosey Gordon képében érkezik!

veracity 2012.12.30. 11:49:28

Remélem mindenki észrevette, hogy Orbán csapata mennyire retteg Libajnai Lúdmilla Goosey Gordontól! Ezért van a lejárató kampány is, teliplakátolják a libás képet a Feri fotóival! Mert rettegnek, hogy együtt jönnek vissza! És úgy is lesz! A népnek libacomb kell, nem maszlag! Elhegedüljük, azaz gordonkázzuk a Fityesz nótáját! Hihihihi!

Battlestar Galactica 2012.12.30. 12:20:09

@veracity: Meg különben is jobban szeretem a libát, mint a dolomitos ORrBÁNyászó VIKTORt. A hatalmát arra használta, hogy családja és sleppje részére komoly vagyont halmozzon fel. Most a földek vannak soron, nem lesz a megyében olyan föld, amit ne a vazallusai birtokolnának!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2012.12.30. 15:54:44

@Mercel: dehogynem, véleménye lehet bárkinek, és nem is kell egyeznie az enyémmel, egyelőre még szólásszabadság van. csakhogy fölényesen kioktatni, osztani az észt a magyar aktuálpolitikai kérdésben, a tények és a valóság megtapasztalása nélkül, amerikából, tizegynéhány év távollét messzeségéből inkább bunkóság mint véleménynyilvánítás. és hagyma nem először csinálja ezt, sok hasonló topikban okoskodott már, ami számomra elég visszatetsző...

Lencsés István 2012.12.30. 21:19:32

@Battlestar Galactica: Nem aljas . A FIDESZ nagy kezdőbetű , tanulj meg írni . Tandíj nincs is . Ha idézel akkor pontosan tedd . 2014 - ben is a FIDESZ nyer és akkor sírhatsz tovább anonimul . :) ;) :D

Mercel 2012.12.31. 12:11:32

@Bombadil Toma:

Oké, nem láttam az előzményeket, bocs..

"Frigyes"
süti beállítások módosítása