Bemutatkozás

Karácsony Gergely vagyok, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja.

E-mail: gergely.karacsony@parlament.hu

Találkozzunk a Facebookon

Videók

Friss

Nincs megjeleníthető elem

A Fidesz nem mer a budapestiek szemébe nézni

2011.09.28. 00:13 bontópál

Bebizonyosodott, hogy a Fidesz nem mer az emberek szemébe nézni, amikor a mai ülésén levette a napirendről a budapesti népszavazásra vonatkozó javaslatot. Még azzal sem törődtek, hogy a közgyűlés illetékes bizottsága egyhangúlag támogatta a javaslat napirendre vételét.

A Fidesz a fővárosban is gyáva nyúlként futamodott meg, és nyilvánvalóvá tette, hogy egyáltalán nem érdekli az emberek véleménye. Az LMP azért kezdeményezett népszavazást, mert a Fidesz javaslata elvenné a jogot a budapestiektől, hogy maguk válasszák meg a főpolgármestert., és a főváros vezetését. Ez a javaslat az ország fővárosának jövőjét is meghatározza, ami csaknem 2 millió embert érint közvetlenül. Annak ellenére, hogy az illetékes bizottság egyhangúan támogatta az LMP népszavazási kezdeményezésének napirendre vételét, a Fidesz megakadályozta még a tárgyalását is. Ezzel végkép egyértelművé tették, hogy a nemzeti együttműködés, és nemzeti konzultáció csak üres frázis, átvágás, amellyel leplezni próbálják, hogy a sajátjukon kívül nem érdekli őket semmilyen vélemény. Kaltenbach Jenő, az LMP frakcióvezetője felhítva a figyelmet arra, hogy az önkormányzati törvény értelmében az LMP népszavazási kezdeményezéséről a közgyűlésnek döntenie kell.

A Budapesti Önkormányzati Szövetség (BÖSZ) korábban megismert és a Fidesz budapesti választmánya által támogatott javaslata szerint a Fővárosi Közgyűlés több, mint 2/3 arányban olyan tagokból – a kerületi polgármesterekből – állna, akiket nem választottak meg oda, és ez a testület választaná meg a főpolgármestert. Ez a választási mód megszüntetné az egységes Budapestet, és 23 kiskirálysággá szabdalná szét.

A Fideszben úgy látszik nem értik, hogy a politikusoknak nem magukért kell dolgozniuk, nem azon szempontok szerint kell döntéseket hozni, hogy az eredmény minél jobb legyen számukra, hanem az általuk képviselt, őket megválasztott emberek érdekét kell szem előtt tartaniuk. Az LMP azt gondolja, hogy egy ilyen óriási jelentőségű, a budapesti lakosokat közvetlenül érintő változásról meg kell kérdezni az érintettek véleményét.

 

Kaltenbach Jenő
LMP fővárosi frakció – frakcióvezető

Karácsony Gergely
LMP országgyűlési képviselő – frakcióvezető-helyettes

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook oldalamhoz és kövesd későbbi bejegyzéseimet is:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karacsonygergely.blog.hu/api/trackback/id/tr193266654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása