Bemutatkozás

Karácsony Gergely vagyok, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja.

E-mail: gergely.karacsony@parlament.hu

Találkozzunk a Facebookon

Videók

Friss

Nincs megjeleníthető elem

Ángyán és a békaemberek

2012.05.03. 11:16 bontópál

Egy ideje már aggódom Ángyán Józsefért. Az ugyanis, hogy a volt vidékfejlesztési államtitkár kipakolt az állami földbérletek ügyében, az sokkal veszélyesebb lehet a kormányra nézve, mint a legtöbb ellenzéki kritika. Ha ő mondja, hogy a kormány politikája maffiózóknak és oligarcháknak kedvez, az különösen pusztító lehet a Fideszre nézve, mert az ő szavait nem lehet a fideszes kommunikáció primitív eszköztárával hatástalanítani, egyszerű nyolcévezéssel félresöpörni, nemzetközi összeesküvésekbe ágyazni, bagatellizálni vagy relativizálni. Legfeljebb elhallgatni. Eddig ez utóbbival próbálkoztak. Ez azonban láthatóan nem sikerült, hiszen az állami földek körüli botrány széped dagadozik, így új stratégiát választottak. Tegnap elindult az Ángyánt lejáratni akaró kampány. Méghozzá a lehető legprimitívebb módon.

 Angyan.jpg

Tegnap kora délután az MTI kiadott egy hírt, ami egy blogbejegyzés alapján azzal vádolta meg a volt államtitkárt, hogy valójában nem az állami földbérlet pályázatok miatt mondott le, hanem azért, mert a miniszter két komcsi haverját kirúgta a minisztériumból. A vádakat megfogalmazó blog az MTI hír kiadásának napján jött létre, a posztot létrehozó felhasználó korábban sehol máshol nem kommentelt, a poszt pedig csak néhány órával az MTI megjelenése előtt jelent meg. A vak is látja, hogy az MTI-ben azt a tervet eszelték ki, hogy mivel ciki lenne szánalmas hazugságokat eleve MTI hírként terjeszteni, ezért előbb megírtak egy blogbejegyzést és arra hivatkozva kezdték el terjeszteni a vádakat, immár a minisztérium reakciójával és persze Ángyán reakciójának a hiányával – őt ugyanis minő veszteség, nem sikerült elérni. Gondolom a blogbejegyzés írásakor az is felmerült, hogy Ángyán nem csak komcsi, eszdészes és elempés egyszerre, hanem békaembereknek öltözött izraeli kémeknek akarta kiárusítani a magyar anyaföldet, ám ezt a sztorit túl erősnek ítélték.

Persze én értem a kétségbesett próbálkozást, hogy Ángyánnal kezdjenek valamit. A volt államtitkár ugyanis két lábon járó bizonyítéka annak, hogy a Fidesz úgy átvágta a választókat, mint a mások azt a bizonyost a palánkon. Két lábon járó bizonyítéka, hogy milyen cinikusak és tisztességtelenek. Hogy simán szembeköpik azokat az embereket, akik a legtöbbet várták tőlük, a legszűkebb célcsoportjukat: a gazdákat. Hogy a harácsolás fontosabb nekik, mint a politikai hitelességük morzsáinak a megőrzése. Amit a Fidesz csinál a földügyben, az olyan, mint ha kormányra kerülve az LMP kaszinóberuházóknak privatizálná a nemzeti parkokat.

De könyörgöm, ha már primitív hazugságot akarnak valamiről terjeszteni, akkor miért nem teszik közzé azokat Széles Gábor vagy Simicska Lajos valamelyik lapjában, tévéjében vagy rádiójában? Van belőlük épp elég. Miért kell az MTI-t erre felhasználni és ráadásul miért ilyen elképesztően átlátszó módon? Persze ez a mi szerencsénk, hogy nem csak egyszerűen aljasak, de még bénák is. Egyelőre a lejáratóknak csak saját magukat sikerült lejáratni.

A kép forrása


Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook oldalamhoz és kövesd későbbi bejegyzéseimet is:

3 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://karacsonygergely.blog.hu/api/trackback/id/tr554486009

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ángyán és a dunakeszi tőzegláp: avagy lúzerként hogyan hazudjunk hirtelen blogon 2012.05.04. 12:28:54

Frissítés 2012 május 3.Orbán: "Ne válaszolj, Gyula!" - HVG.hu"Azt gondoljuk tegnap sikerült egy egész szép lyukat ütnünk a bérmédiának használt közmédia falán! Eddig 25 ezeren olvastátok az Ángyán ellenes MTI vircsaftról szoló cikkünket,...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jack Torrance 2012.05.03. 13:06:57

Ha újságban jelenik meg, az perelhető. A blog meg nem. Ezért kellett. Csak hát ezek még ehhez is bénák.

jazzcool 2012.05.03. 15:39:25

az MTI a kormányt és a Fideszt maradéktalanul kiszolgáló sajtóosztályként működik, ezért nem értem, hogy mit lehet csodálkozni ezen a szerencsétlen blogos megoldáson. amúgy naponta kompromittálódik az intézmény a riporternek tehetségtelen, de seggnyalónak profi Belénessy alatt.

coni 2012.05.22. 15:19:07

A kormányzati propagandát a választók igényességéhez (igénytelenségéhez) kell igazítani, ha a lakosság egy része beveszi az MTI primitív sztoriját, akkor náluk van az igazság és az ellenzék túl szofisztikált. Látszólag az emberek nagyobb része egyetért azzal, ahogy Budai Gy. is érvelt, jogos az, hogy most a FIDESZ lop mert korábban az ellenzék lopott. Ezért 20 éve mindenki lop, az emberek teljes egyetértésével.
süti beállítások módosítása