Bemutatkozás

Karácsony Gergely vagyok, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja.

E-mail: gergely.karacsony@parlament.hu

Találkozzunk a Facebookon

Videók

Friss

Nincs megjeleníthető elem

Budapesti népszavazással a BÖSZ-meség ellen!

2011.09.21. 23:45 bontópál

 

Népszavazást kezdeményez az LMP arról, hogy a főpolgármestert és a fővárosi közgyűlés képviselőit a jövőben is közvetlenül válasszák-e meg a budapestiek.

Karácsony Gergely országgyűlési képviselő a Városháza előtt tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján "böszmeségnek" nevezte a BÖSZ (Budapesti Önkormányzati Szövetség) tervezetét, amely szerint 2014-től automatikusan a Fővárosi Közgyűlés tagjai lennének a kerületi polgármesterek, és a közgyűlés tagjai maguk közül választanák ki a főpolgármestert.

Az LMP álláspontja szerint ez olyan mértékű beavatkozást jelent a demokratikus önkormányzati rendszerbe, amelyről feltétlenül ki kell kérni az érintettek véleményét. Kaltenbach Jenő fővárosi LMP-s képviselő bejelentette: ezért azt javasolják a közgyűlésnek, hogy helyi népszavazás keretében kérdezzék meg az ügyben a budapesti polgárokat.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook oldalamhoz és kövesd későbbi bejegyzéseimet is:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karacsonygergely.blog.hu/api/trackback/id/tr393266612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása