Bemutatkozás

Karácsony Gergely vagyok, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja.

E-mail: gergely.karacsony@parlament.hu

Találkozzunk a Facebookon

Videók

Friss

Nincs megjeleníthető elem

Én kérek elnézést!

2012.09.04. 17:19 bontópál

Ma közleményben tiltakoztam az ellen, hogy a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a közterületi reklámkampány lebonyolítása érdekében folytatott zárt eljárásban csupán két, Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég vehetett részt. A 20 millió forintos megbízást végül az a Publimont nyerte, amelyik a kormányváltás előtt még veszteséges volt, de a kormányváltás óta – más Simicska érdekeltségbe tartozó cégekkel együtt – az állami hirdetések közel 90 százalékát vitte el, és amely tavaly több mint 1 milliárd osztalékot fizetett ki a tulajdonosoknak – Simicska Lajosnak és Nyerges Zsoltnak, a Fidesz két rettegett gazdasági háttéremberének.

 
A röhejes közbeszerzési eljárásnál csak a közleményemre adott MTVA reakció volt mulatságosabb. Az MTVA komoly erőket sorakoztatott fel a kommunikációban, hiszen Várhegyi Attila, Szolnok jogerősen elítélt Fideszes polgármesterének cégét bízták meg kommunikációs tanácsadással. A cég láthatóan meg akar dolgozni a pénzéért, hiszen az MTI-nek kiadott közleményüket visszavonták, és pontosították. Alább a második körben kiadott közlemény, amiben az aláhúzással jelölt fél mondat került be javításképpen.
 
Az MTVA visszautasítja Karácsony Gergely LMP-s frakcióvezető-helyettes alaptalan vádjait, és felszólítja, hogy tartózkodjon a rágalmazástól.
    A tények ismeretének teljes hiányában nyilatkozó politikus konkrétumokat hallgat el, és olyan véleményt fogalmaz meg, amely köszönő viszonyban sincs a valósággal.
    Karácsony Gergely elfelejti nyilatkozatában megemlíteni, hogy a közterületi médiafelhasználásra vonatkozó közbeszerzés egy keretösszeg felhasználását teszi lehetővé, azaz nem elköltendő, hanem felhasználható összegről szól. Az MTVA a műsoros kommunikációhoz használ közterületi reklámhelyeket, amennyiben azt szakmai szempontok indokolják.
    Ugyanakkor sértő és alaptalan az a vád, mely az MTVA gazdálkodását érinti, ugyanis az MTVA a törvényi előírásoknak megfelelően készíti el mérlegbeszámolóját, és teszi közzé adatait a megfelelő időben és valamennyi közbeszerzési eljárását professzionális közbeszerzési szakértők igénybevételével folytatja le és az eljárási formát minden esetben  a közbeszerzési törvény előírásainak megfelelően választja meg.
    Karácsony Gergely e nyilatkozatával ugyanakkor megsértette az MTVA több mint kétezer munkatársát is, akik tisztességesen, legjobb tudásuk szerint végzik évek óta munkájukat.
    Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy Karácsony Gergely a sértésekért sosem fog bocsánatot kérni, ezért megtesszük helyette: "Az MTVA vezetése Karácsony Gergely otromba és sértő kijelentéseiért elnézést kér valamennyi munkatársától. Kérjük Önöket, nézzék el a képviselő meggondolatlanságát."
 
Külön örömmel tölt el, hogy a beszúrt fél mondat tanulsága szerint az MTVA professzionális közbeszerzési szakértők segítségét veszi igénybe, így lehet az, hogy minden reklámmal összefüggő közbeszerzési eljárásban a Simicska érdekeltségek nyertek. Azonban a közlemény téved. Én nagyon szívesen elnézést kérek az MTVA minden dolgozójától – leszámítva talán a vezetőket.
 
Elnézést kérek tehát a közmédiában dolgozóktól:
  • a közel ezer munkatárs, köztük Pulitzer-díjas és más kiváló újságírók kirúgása miatt,
  • hogy a vezetőik képesek voltak olyanokat is kirúgni, akik a közmédia új arculatát reklámozó hirdetéseken is szerepeltek,
  • hogy politikai komisszárokat ültettek a nyakukba, akik olyan súlyos sajtóetikai vétségek elkövetésére kényszerítették őket, mint a Cohn-Bendit ügy, a Lomniczi-ügy vagy Ángyán Józsefet lejáratni akaró MTI közlemény,
  • a teljesen értelmetlen átszervezésekért, amik csak nehezítik a szakmai munkát,
  • hogy a vezetőik olyan külsős munkákra pocsékolják az adófizetők pénzét, mint a senki által nem nézett, viszont 2 milliárdba kerülő Marslakók,
  • hogy a tisztességes közmédiáért éhségsztrájkolókat idegőrlő zenék bömböltetésével akarták megtörni.
És még sorolhatnám. Lenne bőven miért elnézést kérni. Talán nekem is, hogy mindezt nem tudtuk megakadályozni. De Böröcz Istvánnak és Szalai Annamáriának biztosan.
Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook oldalamhoz és kövesd későbbi bejegyzéseimet is:

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://karacsonygergely.blog.hu/api/trackback/id/tr134755043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marketinges · http://labrador.blog.hu 2012.09.04. 19:26:47

Na már idje volt elnézést kérned! Bántod ezeket a jófej, rendes, talpig uriember bácsikat, akik csak jót tesznek velünk. Szerintem sem kell mindenféle buta pályázatokon meghirdetni annak néhány milliárdnak az elköltését, amikor kéznél vannak ezek az oligarchák, akik:
1/Mindenhez értenek
2/Tök rendesek
3/És még csontot is hoztak a kutyámnak.
Szóval szépen szállj magadba.

[dániel] 2012.09.05. 00:16:57

Ez a közbeszerzés büntetőügynek tűnik. Nincs jogász a közelben?

Szívószemü Márta és szívószáju Melissa pasija 2012.09.05. 00:46:19

Tényleg! Hogy lehet, hogy simlicskáék önmagukkal versenyeztek???

wgl 2012.09.05. 08:06:45

Amikor már teljesen az agyukra ment minden.
Nem lehetnek ennyire hülyék!

De lehetnek, sőt!
Akik baltás gyilkosokat engednek szabadon azoktól minden kitelik, még az is: baltával támadnak a nemzetükre.

Valójában mivel sértette meg az MTVA dolgozóit?

Masni 2012.09.05. 09:59:05

Minden professzionális pályázati rendszerben eleve ki vannak zárva a rokonok és közeli ismerősök, azt hiszem, még a coca cola kupakos nyereményjátékában is szigorúbban veszik ezt, mint az MTVA-nál.

renevol 2012.09.05. 13:12:23

Pontosan mi volt az a mondat vagy gondolatmenet, ami az MTVA vezetése szerint sértő a MTVA 2000 munkatársára nézve, vagy valótlan állítást, vádakat tartalmaz, rágalmazást jelent rájuk nézve?

Én egyetlen olyan mondatot találok a 3(!) bekezdéses szövegben, ami kérdéses - egyetlenegy emberre, a szervezet vezetőjére vonatkozik a "rágalmazás":

"Valószínűleg főként a Fidesz-közeli cégek hízlalásért kapott tavaly 9 milliós jutalmat Böröcz István, az MTVA vezetője."

Az MTVA válasza - idézet tőlük -: köszönőviszonyban sincs a valósággal:

- "nem elköltendő, hanem felhasználható összeg":

Hogy jön ez a témához? Ha Simicska, a kormányzó Fidesz központi embere egy "nem elköltendő, hanem felhasználható összeget" visz el MÁR MEGINT, akkor szó sem lehet korrupcióról? Ez 100% mellébeszélés az MTVA részéről. Akár azt is írhatták volna, hogy Böröcz István szemüveges, ezért mi köze hozzá bárkinek is, hogy már megint fideszes cég nyer el közpénzt a fideszes kiíráson. Pontosan ugyanennyi köze lenne a témához.

- "az MTVA a törvényi előírásoknak megfelelően készíti el mérlegbeszámolóját, és teszi közzé adatait a megfelelő időben":

Már megint csak hogy jön ez a témához? Tartalmaz akár egyetlen olyan állítást Karácsony Gergely közleménye, amiben az MTVA mérlegbeszámolóját, vagy a beszámoló elkészültének körülményeit érinti? Már megint csak a "Böröcz István szemüveges"-szintű mellébeszélés.

Ez az utolsó bekezdés pedig a visszavágásnak az a szintje, amivel általános iskolában találkoztam utoljára. Ha az MTVA vezetősége egy valóban komoly, szakmai munkát végezne, tiszta lelkiismerettel, akkor soha eszükbe nem jutna sértődött, beszólogatós, személyeskedő választ adni bármilyen őket érintő felvetésre. Ha az MTVA vezetése nem a Fidesznek, hanem az állampolgároknak lenne elkötelezve és az ő érdekeiket képviselnék, akkor a vezetőségen soha nem mehetne át egy ilyen hangvételű és tartalmú levél.

(Zárójelben jegyzem meg, hogy érdemes elgondolkozni azon, hogy mi a jó büdös francért létezik egyáltalán közmédia. A közmédia kizárólag arra jó, hogy a mindenkori kormányzat legálisan csorgassa át a közpénzt magánszámlákra. Valódi függetlensége nincs és nem is lehet, mindig az aktuális kormányzat propagandagépezeteként működik - és így közpénzt áldozni rá, mint "független, objektív, gazdasági érdekcsoportoktól mentes, az állampolgárok tisztes tájékoztatásáért felelős médiára" teljesen fából vaskarika.

Én arra a pártra fogok szavazni, amelyik a kampányában, programjában célul tűzi ki a közmédia felszámolását.)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.09.07. 19:42:27

Bontsuk le a kétharmadot, számoljuk fel a közmédiát!!!

Ugyanakkor a közmédia archívumát nem szabad elkótyavetélni!!!!
süti beállítások módosítása