Bemutatkozás

Karácsony Gergely vagyok, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja.

E-mail: gergely.karacsony@parlament.hu

Találkozzunk a Facebookon

Videók

Friss

Nincs megjeleníthető elem

Karácsony Gergely az LMP II. kerületi képviselőjelöltje

2011.09.20. 22:53 bontópál

LMP Karácsony Gergely parlamenti frakcióvezető-helyettest indítja a főváros II. kerületében az időközi országgyűlési választáson – jelentette be kedden Szél Bernadett választmányi szóvivő.

A jelölésről a területi közgyűlés döntött, amit az országos választmány is elfogadott. Szél Bernadett hangsúlyozta: meg akarjuk nyerni az időközi választást. Karácsony Gergely azt emelte ki, hogy a választásnak komoly tétje van, mert “ha van az országban olyan pont, ahol a választópolgárokat nem lehet megvezetni a Fidesz médiapropagandájával, az leginkább a II. kerület”.

Az elmúlt időszak gazdaságpolitikai “csetlés-botlása” is azt mutatta, hogy a kormány rossz úton jár, az ellenzéknek és a civil szervezeteknek pedig mindent el kell követnie, hogy ezt megállítsa. Az LMP ezért indított népszavazási kezdeményezést és ezért tekinti egyfajta kirakatválasztásnak a mostani voksolást – jelentette ki.

Hangsúlyozta, miközben az a cél vezérli az LMP-t, hogy megkezdje a Fidesz kétharmadának lebontását, az szóba sem került, hogy egy másik párttal közös jelölt állítása. Hozzátette, hogy amíg az első fordulóban kiderülhet, melyik ellenzéki jelöltben bíznak leginkább a kerület polgárai, addig bízik abban, hogy az LMP jelöltjeként képes lehet nyerni a második fordulóban.

A kampánya legfőbb mondanivalóját ismertetve azt mondta, meg akarja mutatni, hogy meg lehet törni a Fidesz hatalmát és el lehet indítani a változást. Ha magas lesz a részvétel és sikerül elérni, hogy azok eljöjjenek szavazni, “akik most a televíziót nézve zsörtölődnek”, akkor biztos vagyok abban, hogy ellenzéki győzelem fog születni – jelentette ki.

Kérdésre válaszolva közölte, hogy kampányára a törvény által engedélyezett egymillió forintot fogják elkölteni. Karácsony Gergely hozzátette, hogy aktivistáik a kerületben mindenütt fel fognak tűnni, mert ők a személyes meggyőzésben bíznak.

Arra is kitért, hogy amikor elfogadta a jelöltséget, azt kérte, a győzelme esetén a párt budapesti listájának egy II. kerületi jelöltje kapja meg a listás mandátumát. Az időközi választást azért kell megtartani, mert az egyéniben bekerült fideszes Balsai Istvánt a parlament alkotmánybíróvá választotta, így országgyűlési helye megüresedett.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook oldalamhoz és kövesd későbbi bejegyzéseimet is:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karacsonygergely.blog.hu/api/trackback/id/tr463266533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása