Bemutatkozás

Karácsony Gergely vagyok, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja.

E-mail: gergely.karacsony@parlament.hu

Találkozzunk a Facebookon

Videók

Friss

Nincs megjeleníthető elem

Baltás erkölcs

2013.05.11. 23:44 bontópál

Kövér László szerint a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságban idióták ülnek. Kósa Lajos szerint Olli Rehn pénzügyi biztosnak elgurult a gyógyszere. A Heti Válasz Viviane Redinget, az Európai Bizottság alelnökét, az alapvető jogok biztosát, nem mellesleg konzervatív politikust, Európa bulldogjának nevezte. Amikor Thomas Melia, amerikai helyettes külügyi államtitkár aggodalmát fejezte ki a magyar alkotmányozással, a média helyzetével és az egyházügyi törvénnyel kapcsolatban, akkor Deutsch Tamás nemes egyszerűséggel azt kérdezte a Twitteren, hogy "ki a faszom az a Thomas Melia?"

Na és ki a franc az a Heydar Aliyev? Hírek szerint a Magyar Posta Azerbajdzsán budapesti nagykövetségével közösen emlékbélyeget adott ki a kilencvenedik születésnapjára. Nem állítom, hogy nagyon képben vagyok Heydar Aliyev életrajzát illetően, de ahogy nézem, élete 90 évében nem nagyon csinált semmit, ami miatt akár a legkisebb mértékben is barátkoznunk kéne vele. Sőt! Röviden összefoglalva egy régivágású komcsi főmufti, KGB-s maffiózó, aki feltehetően pogromot indított az örmények ellen, puccsal jutott hatalomra, és azt végül a fiának adta át. A fiacskája folytatta az apai örökséget, az OCCRP nevű nemzetközi szervezett-bűnözés és korrupció ellenes szervezet tavaly őt választotta az „év emberének”, az azeri államot átjáró korrupció és nepotizmus miatt.

orbanazer120630-20120901.jpgOrbán és az ifjabb Alijev. Az egyikük 2012-ben az év maffiózója volt. (A kép forrása)

Úgy tűnik, a baltás gyilkos kiadása sem volt elég, a kormány csontig be akar nyalni Azerbajdzsánnak. Nyilván pénzt akarnak, de ha már úgy érzik, hogy muszáj valakinek a talpát nyalni, akkor egy fokkal jobban tennék, ha az EU talpát nyalnák, elvégre onnan azért több pénz jön. De nem, az EU ellen inkább tüntetést szerveznek az álciviljeik Brüsszelben. És méghozzá kérem szépen erkölcsi okokból! A Békemenetes Bencsik András szerint ugyanis az EU nehezen viseli, hogy „2010-ben morális forradalom zajlott le hazánkban”, melynek révén Magyarország öntudatos, egészséges ország lett, márpedig „a sok beteg közül kilóg az egészséges”.

Aha. Az azeri baltás gyilkost kiadni, kommunista, KBG-s, puccsista maffiózóról bélyegsorozatot készíteni, a Közgépnek megbundázott közbeszerzéseken százmilliárdos megbízásokat adni, nemkívánatos személyt a híradóból kitakarni, a téli fagyban az ez ellen sztrájkolókat karácsonyi dalok bömböltetésével kínozni, emberek ezreit hosszú órákig a fagyban hagyni, trafikot trafikostól elvenni és fideszes haveroknak odaadni, adótartozást öt évig nem befizetni, rekord költségtérítést felvenni, rezsicsökkentést hazudni még azoknak is, akik fával fűtenek, szegény juhászembertől nem csak az állami földbérletet, de még a trágyát is elvenni, feleséget verni marha erkölcsös dolog.

Orbán Viktor megérdemelné, hogy közelgő 50. születésnapjára az azeri kormány adjon ki emlékbélyeget. Amit ő és a pártja csinál, az legfeljebb az azeri maffiaállam számára lehet erkölcsös. Egyébként végtelenül erkölcstelen.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook oldalamhoz és kövesd későbbi bejegyzéseimet is:

146 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://karacsonygergely.blog.hu/api/trackback/id/tr705295976

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Baltás erkölcs 2013.05.12. 19:26:03

Orbán Viktor megérdemelné, hogy közelgő 50-ik születésnapjára az azeri kormány adjon ki emlékbélyeget.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sárkányfő 2013.05.12. 22:12:42

@Trafik Pax:
Az érvelésed lényege, hogy jó pénzért sutba lehet dobni morált, nemzeti önérzetet, szégyent és más emberek-népek jogos érzékenységét, és minden ehhez hasonlót.

De úgy látom csak más f***-val szereted verni a csalánt, ha a sajátodról van szó akkor máris másképp látod.

Trafik Pax 2013.05.12. 22:14:25

@gloire: Hát igen, ez már így szokott lenni a genocídium biznisznél,valaki genocídiumosabb a másiknál=
azeri baltásgyilkos ártatlan áldozata (1 fő) vs mondjuk 100.000 ártatlan azera anya,csecsemő szóval kis ártatlanok sokasága.

Trafik Pax 2013.05.12. 22:15:19

@sárkányfő: ;D
Érvelésed mint a gyémánt, olyan borotvaéles;D

sárkányfő 2013.05.12. 22:15:38

@gloire:
LOL, még te mersze említeni csúsztatást, amikor nálad többet senki nem csúsztatott a kommentelők között? :D

egy halom bekezdésen át csak mellébeszéltél, de még téged zavarnak más szemében a szálkák...

(nem mellesleg a wikipédián is említik a népirtást, teljesen korrektül említik a posztban. de ez csak terelős mellékszál, nem csoda hogy ezt is habosítod)

Trafik Pax 2013.05.12. 22:16:12

Na jó az utolsó hozzászólásom azért egy kicsit túlzó;D

hackbard.celine 2013.05.12. 22:18:42

@gloire: "Azerbajdzsán a NATO szövetségese, Örményország a NATO ellensége pillanatnyilag. Mi NATO tagok vagyunk. Mi ebben a bonyolult? "
Ha már ennyire jártas vagy a filatéliában, mutass már még egy NATO tagországot, amelyik egy kommunista, KGB-s diktátorról emlékbélyeget adott ki!
Nincs olyan kifacsart értékrend, amelyikben lenne morális alapja egy olyan ország részéről, amelyik az alaptörvény szintjére emelte a kommunista bűnök elítélését, kiadni egy kommunista bűnösről emlékbélyeget.
Ezt védeni - ráadásul holmi ködös szövetségi kötelezettségre hivatkozva - olyan morális szintet jelent, amivel épeszű halandó nem azonosulhat.

Trafik Pax 2013.05.12. 22:20:27

@sárkányfő: Válasz: Nézz végig a történelmen az ókortól egészen a mai napig és látható, hogy igen JÓ PÉNZÉRT igenis megérte MINDENKINEK (országnak,birodalomnak,magánszemélynek) "sutbadobni" a "morált, nemzeti önérzetet, szégyent és más emberek-népek jogos érzékenységét".
Azt is mondhatnók, hogy: "Miazhogy! Nagyonis!" ;D

sárkányfő 2013.05.12. 22:25:27

@Trafik Pax:
Na végre, ez már őszinte beszéd.
Te ilyen vagy, és magadból kiindulva ilyennek képzelsz mindenkit.

Mond, mennyi a tarifád? Mennyiért lehet téged mondjuk pl. leköpni és levizelni a Kossuth tér közepém? Mennyit ér ez meg neked?

Trafik Pax 2013.05.12. 22:26:42

Ha valaki nem hajlandó a embertársaiért (elvileg kb 10.000.000 főért) egy ember életét szembehelyezni,az ne is próbáljon meg politikus,NagyVezír,véleményformáló lenni, mert akkor lesz igazi tömeggyilkos ha ez mégis sikerül;D
A közösség jóléte miníg az egyének fölé volt-van-lesz helyezve kortól,államformától,helytől függetlenül.
Szerintetek a Németek,Franciák,USA,Oroszok,ENSZ nem ezt teszi?
Gond nélkül tárgyalnak,egyezményeket kötnek,fogadnak elnöki szinten stb. olyan igazi kegyetlen,brutál,masszív tömeggyilkos rezsimnagyurakat,akiket még csak elvileg szemmel sem lehetett volna illetni,akkora gáz volt a létezésük is.

Trafik Pax 2013.05.12. 22:31:07

@sárkányfő: Nézd,mindennek megvan a maga ára...
Mondjuk az amit te olyan kedvessen és igazi humán módra (amilyen ezek szerint te lennél ;D) leírtál az tokkal-vonóval, áfa és egyéb illetékek levonása után kerek 1 milliárd euro-ból kihozható.
Mellé még kapnál egy törülközőt is, hogy a lecsöppenő, a szájad szélén megragadt nyálcseppeket le is törölhesd. ;D

Szociknak vége 2013.05.12. 22:32:03

@gloire: A téma és a birodalmi külpolitikánk szempontjából halál mind1 hogy ki az erkölcsös az azeri-örmény konfliktusban. Nem is érdekel senkit, pláne a tisztelt publikumot akinek gőze nincs hol van egyik vagy másik.

Tandembaum úrnak is mind1, ha az örményeknek kedvezünk akkor kinevezi Orbánt Putyin utolsó csatlósának. De Tandembaumékat pláne mindenki szájbaszarja.

Szociknak vége 2013.05.12. 22:34:03

@hackbard.celine: mutass már még egy NATO tagországot, amelyik egy kommunista, KGB-s diktátorról emlékbélyeget adott ki!

- Jobb 5letem van. Mutass egyet amelyik nem adott ki ilyet. De bizonyíték is legyen, kismajom.

sárkányfő 2013.05.12. 22:35:16

@Trafik Pax:
Szóval luxuskurvának képzeled magad, akinek vagyonokat fizetnek.
Ostoba.

Fullánkos Algol 2013.05.12. 22:36:18

Akik ezeket védik azok nem magyarok hanem a fideszország cinkosai, akiknek semmi keresnivalójuk Európában, főleg nem Európa pénzén. Vissza lesznek hajtva oda ahonnan jöttek.

Trafik Pax 2013.05.12. 22:36:58

A vicces az egészben,hogy amikor az átkozott Saddam bát megembargózták minő véletlenségből sok millió iraki átlagember,nő és csecsemő halt éhen vagy pusztult el betegségekben,gyógyszerhiányban.
És igen ez egy nemzetközi embargó volt!
Köszönjük Emese;)
Hol voltatok akkor nemeslelkű barátaim? ;)
Ott nem volt kínos "sutbadobni" a "morált, nemzeti önérzetet, szégyent és más emberek-népek jogos érzékenységét". ;)

sárkányfő 2013.05.12. 22:40:50

@Trafik Pax:
Igazad van, hisz Szaddam közismert arról milyen békésen irtotta a kurdokat, a saját ellenzékét, meg milyen humánusan rohanta le Kuvaitot... az emberiség áldása volt ez a Szaddam, Teréz anyával együtt...

Fényezett Rézlábos 2013.05.12. 22:41:15

@gloire: a 20:42-kor született hozzászólásod.
Ja definíciós rész, mert szerintem ezt érthetted félre: fideszduma = hazugság, csúsztatás.

Trafik Pax 2013.05.12. 22:43:27

Esetleg hallotatok a Hutu-Tuszi Konfliktus kb 400.000 halottjáról?
És a helyzet gyenge kezelésében részt vevő tehetetlen,gyáva,gerinctelen ENSZ hozzáálásról?
Vagy a "bátor" holland békefenntartókról Boszniában, akik (és a hős ENSZ,EU,USA) olyan hősiessen védték meg a több ezer boszniai muzulmánt?
Ezek és még kismillió ilyen storyk gondolom nagyon EU barát hozzáállások voltak ;)
Nem győzzük szégyelni magunkat;)

hackbard.celine 2013.05.12. 22:46:23

@MetroGoldwinMayer: szerencsétlen csicska, legalább a pártsajtót olvasnád:
mno.hu/ahirtvhirei/az-alaptorvenyben-mondanak-ki-a-kommunista-bunok-elevulhetetlenseget-1127631
Ha elévülhetetlenek a kommunista bűnök, akkor egy főbűnös KGB-s kommunista diktátorról emlékbélyeget kiadni mégis milyen dolog?
Gerinc nélküli véglényeknél ezek szerint belefér, sőt napi gyakorlat az elvtelenség.

Trafik Pax 2013.05.12. 22:47:13

É@sárkányfő: Értem. És erre az volt a válasz,hogy a legkevésbé bűnös,ártatlan embereket kell kinyírni a Saddam arc és haveri brancsa helyett...
Már megint a rettegett EU-s etika,erkölcs=
Ha egy embert megölnek az iszinyúanszörnyűmegbocsájthatatlanigazságtalanság, de ha százezrek és milliók halnak meg,akkor az természetes EU komform dolog

Trafik Pax 2013.05.12. 22:49:23

@sárkányfő: ;DDDDDD
Hát ha valaki luxus igényeket fogalmaz meg ne csodálkozzon az árakon...;D

sárkányfő 2013.05.12. 22:50:17

@Trafik Pax:
Ja, hogy te tudod a módszert, amit senki a világon, hogy hogy lehet egy diktátort úgy megdönteni, hogy közben az hozzá sem nyúlnak az országához, és a népnek semmiféle kára nem származik a dologból.

Oszd meg, ó te világzseni a módszert, had tudjuk meg, és akkor a történelem új irányt vesz, hála neked.

sárkányfő 2013.05.12. 22:52:09

@Trafik Pax:
Én leszarom az áradat, és semmiféle igényeim nincsenek, ez csak egy elméleti teszt volt, hogy kiderüljön: ribanc vagy-e vagy sem. Az vagy, saját bevallásod alapján, ráadásnak ostoba is.

Trafik Pax 2013.05.12. 22:52:54

Egyébként meg elég megnézni egy szimpla ügyvédes sorozatot, hogy ne kelljen zsákbamacskát venni= a jó öreg baltást simán felmentették volna beszámíthatatlanság miatt, max kapott volna valami jó kis rehabot rövid időre ;)

Szociknak vége 2013.05.12. 22:54:19

@hackbard.celine: @sárkányfő: Erőlködjetek tovább. A mai választáson is kiszoptatok úgyhogy ugrott a bónusz.

index.hu/belfold/2013/05/12/a_fidesz_kitert_az_mszp_utjabol_komlon/

Szociknak vége 2013.05.12. 22:55:44

@sárkányfő: Érdekes amikor az EU ellen van a fidesz, akkor mindig te vagy a zászlóvivő ribancszakszervezeti vezető.

Trafik Pax 2013.05.12. 22:57:19

@sárkányfő: Ja, hogy te tudod a módszert, amit senki a világon, hogy hogy lehet egy diktátort úgy megdönteni, hogy közben az hozzá sem nyúlnak az országához, és a népnek semmiféle kára nem származik a dologból.

Oszd meg, ó te világzseni a módszert, had tudjuk meg, és akkor a történelem új irányt vesz, hála neked.

Mit szólnál az USA és Izrael álltal favorizált Célzott Likvidáláshoz? ;)

Mellesleg ha újra olvasgatnád a saját beírásaidat, akkor ledöbbenél mekkora náci söpredék is vagy;)
1 ember életét mindenki másénál többre tartod, ráadásul még szeretsz embereket megalázni fórumokon:
Sárkányfő":Mond, mennyi a tarifád? Mennyiért lehet téged mondjuk pl. leköpni és levizelni a Kossuth tér közepém? Mennyit ér ez meg neked?"

sárkányfő 2013.05.12. 22:57:35

@MetroGoldwinMayer:

A belinkelt cikknek mi köze akár hozzám, akár ahhoz, hogy Orbán megalázta a magyar nemzetet azzal, hogy egy KGB-s kommunista elvtárs emlékére adatott ki emlékbélyeget?
Benned miért nincs nemzeti önérzet? Vagy tán élvezed hogy minket magyarokat megszégyenítettek? Nem semmi szar alak lehet te is.

Trafik Pax 2013.05.12. 22:59:14

Gratulálhatsz magadnak kedves Sárkányfő,nagy EMBERbarát,HUMANISTA veszett el benned;D

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.05.12. 22:59:31

@komplikato: "…magát Örményországot is 1998 óta karabahi politikusok irányítják. Az örmény politikát 1998 óta a „karabahi klán” tartja irányítása alatt. Robert Kocsarjan aki 1998-2008 között Örményország elnöke volt, 1997 előtt Hegyi Karabahban töltötte be ugyanezt a posztot. A jelenlegi örmény elnök Szerzs Szarkisszjan pedig a karabahi védelmi erők parancsnoka volt…

…1999-ben pedig – amikor a felek egy területcserés elképzelés alapján az elmúlt húsz évben talán legközelebb kerültek egy valódi békemegállapodáshoz -  az örmény parlamentbe betörő fegyveresek gengszterfilmekbe illő módon meggyilkoták Vazgen Szarkisszjan miniszterelnököt, a területcserés rendezés fő támogatóját…

…Figyelemre méltó, hogy  a konfliktus immáron több mint húsz éve alatt Örményországnak sikerült elkerülnie azt a fajta nemzetközi megbélyegzettséget, amely például Szerbiát, mint agresszort sújtotta a délszláv háborúk idején. Sőt az európai és amerikai közvélemény mindmáig hajlamos inkább az örményeket tekinteni a konfliktus áldozatainak…

kitekinto.hu/europa/2012/09/05/karabahi_konfliktus_ki_utott_elszor&lap=3#.UY_-f46_y20

Ebben a konfliktusban az örmények játszák Szerbia szerepét és az azeriek a horvátokét - ha a dél-szláv konfliktushoz hasonlítjuk a dolgot - azzal a különbséggel, hogy itt az agresszor, posztkommunista despoták nyertek.

sárkányfő 2013.05.12. 22:59:44

@MetroGoldwinMayer:

Nem, a fideszkurva te vagy, én viszont magyar vagyok, és kiállok a magyar érdeke mellett. Az EU nyilvánvaló és elsöprő magyar érdek, az EU a tágabb hazánk, és az ország egyetlen esélye a fejlődésre. Amikor a fidesz az EU-t támadja, mert az nem hagyja hogy szabadon kifossza az országot, akkor a fidesz magyar érdeket támadja.

hackbard.celine 2013.05.12. 23:00:52

@MetroGoldwinMayer: ez mégis hogy jön egy kommunista KGB-s tömeggyilkosról kiadott emlékbélyeghez?

sárkányfő 2013.05.12. 23:02:25

@Trafik Pax: Ocsmány hazudozás amit művelsz, de bőven belefér abba a képbe amit eddig kialakítottál magadról.

Az hogy célzott likvidálásról képzelegsz az azt jelenti hogy túl sok Zs kategóriás amerikai filmet nézel, és megrekedtél egy 10 éves kisfiú szellemi szintjén. De ez is belefér a rólad kialakult képbe.

Trafik Pax 2013.05.12. 23:03:12

Egyébként meg csak poénból érdemes ide és a többi ilyen forumra beírogatni,mert úgyis leszarja a legtöbb ember ki mit gondol,csak trollkodni,káromkodni,szítkozódni,másokat fikázni járnak fel ide a legtöbben.
Meg talán "kiengedni egy kis gőőőzt!"

sárkányfő 2013.05.12. 23:04:16

@gloire:

Valamiért nagyon menekülsz a kérdéseim elől, de nyilván csak figyelmetlenség. Sebaj, újra kérdem:

Te tényleg annyira elképesztően korlátolt vagy, hogy nem bírsz elképzelni diplomáciai kapcsolatépítésnek más formáját, mint a magyar nemzet megszégyenítésével járó azeri Brezsnyev elvtárs dicsőítését?

Tényleg nem vagy tisztában vele, hogy még kb. millió más módja lenne a diplomáciai gesztusoknak?
Neked miért nincs igényed arra, hogy a kormány ne alázza meg a saját népét?

Szociknak vége 2013.05.12. 23:05:07

@sárkányfő: Orbán megalázta a magyar nemzetet az örmények hatalmas állama és világméretü lobbija előtt.

Úgy tünik Mo. ezt túléli.

Trafik Pax 2013.05.12. 23:05:35

@Trafik Pax: Ocsmány hazudozás amit művelsz, de bőven belefér abba a képbe amit eddig kialakítottál magadról.

Az hogy célzott likvidálásról képzelegsz az azt jelenti hogy túl sok Zs kategóriás amerikai filmet nézel, és megrekedtél egy 10 éves kisfiú szellemi szintjén. De ez is belefér a rólad kialakult képbe.

Nah mesélgess...mi az ocsmány hazudozás bogaram;D

A 10 éves szintből látom hozzád kellene járni korrepetálásra;)))))))

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.05.12. 23:05:50

@sárkányfő: Ha te úgyérzed, hogy megszégyenítettek, akkor szégyeld magad . )

Szociknak vége 2013.05.12. 23:07:00

@sárkányfő: Tényleg nem vagy tisztában vele, hogy még kb. millió más módja lenne a diplomáciai gesztusoknak?

- te is megmutathatod ha kormányon leszel. Addig kussolsz.

sárkányfő 2013.05.12. 23:08:17

@MetroGoldwinMayer: Nem, Orbán a saját népét, minket magyarokat alázott meg. Az, hogy te ezt fel sem fogod, az a te szegénységi bizonyítványod.

Trafik Pax 2013.05.12. 23:08:42

Jaaaaaj az ott az utolsó kommentemnél nem @Trafik Pax kezdetű idézet,hanem a nagyrabecsült véleményformáló tanító @sárkányfőé.
Hogy nehogy a plagizálás bűnébe essek, mint a dr, ÚR (Schmidt);D

sárkányfő 2013.05.12. 23:09:56

@gloire:
Te tényleg ennyire hülye vagy?

Ha Orbán szobrot emeltetne ennek a komcsi gazembernek a Kossuth téren, akkor már felfognád miről van szó?

Á, nem, te akkor sem fognád fel.

Trafik Pax 2013.05.12. 23:10:32

A politika roppantul egy mocskos dolog ám, amiben élni nem sokan tudnak ;)

Trafik Pax 2013.05.12. 23:11:44

Azért bizzuk ezt a mocskos,nehéz,embertpróbáló munkát a kérgesbőrű post és új elvtársakra...;)

sárkányfő 2013.05.12. 23:11:46

@MetroGoldwinMayer: Idióta.

Ja, és majd értesítelek, ha majd te mondod mikor szólalhatok meg és mikor nem, agyalágyult barom...

Trafik Pax 2013.05.12. 23:13:04

Addig is az a fő,hogy : "Higyjeteeeek, higyjeeteeek..." :>

hackbard.celine 2013.05.12. 23:18:40

@gloire: továbbra sem válaszoltál egyenesen egy nagyon egyszerű eldöntendő kérdésre:
Az alaptörvény 4-ik módosítása (www.parlament.hu/irom39/09929/09929.pdf) a kommunista bűnöket elévülhetetlenné nyilvánítja, akkor egy normális erkölcsi alapokon működő országban lehet-e emlékbélyeget kiadni egy főbűnös KGB-s kommunista diktátorról?
Igen/Nem

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.05.12. 23:24:24

@sárkányfő: Nem menekülök semmilyen kérdés elől. Amit mondasz, azt egyszerűen nevetségesnek érzem. Nincsen millió módja, sőt egy tucat sem a kapcsolatépítésnk, főleg nem akkor, amikor kérnek tőled valamit. A kiadatást például konkrétan kérte anno Azerbajdzsán hivatalosan is, és nyilván kevésbé feltűnő módon az amerikaiak. Egy ilyen helyzetben összesen két lehetőséged marad: kitartasz a szövetségesed mellett, vagy nem. Adott esetben nemet is lehet mondani. Kérdés mikor?

Az a térség máshol tart, mint mi. Ott még mindenki kapcsolódik a volt szovjet berendezkedéshez. Ez esetben az örmények jobban. Ott az ellenzék is komcsi és oroszbarát és a kormány is, akárhogy váltják egymást, ebben kb. egyetértenek. Ezek kb. olyasmi klánok, mint a szerb Mladics is csapata volt, velük szemben az azeri elnök meg egy olyasmi reform figura, mint nálunk a Németh Miklós volt. Ez a különbség, és ritka dolog egyébként, hogy Magyarországot épp a jó oldalra sodorják a katonai szövetségesi kapcsolatai. Ez most egy ilyen helyzet, dacára annak, hogy egy baltás gyilkos valóban ciki ügy és ez az emléklap tervezet sem valami hűde elegáns dolog.

Azt gondolom te is belátod, hogy egy Euroviziós gála műsort politikai okokból rendezhetnek csak meg egy olyan helyen, mint Baku. Magyarul Európa pontosan tudja mi történik náluk. Ott most pénz van, komoly fejlődés és civilizálódás megy végbe, politikai és társadalmi értelemben is. Örményország pedig egy despotikus, tulajdonképpen döglődő, a balkáni diktatúráknál is súlyosabb hely, ahonnan a lakosság tehetősebb része, legalább negyede menekült el az utóbbi évtizedekben.

Szociknak vége 2013.05.12. 23:29:48

@gloire: ''Örményország pedig egy despotikus, tulajdonképpen döglődő, a balkáni diktatúráknál is súlyosabb hely, ahonnan a lakosság tehetősebb része, legalább negyede menekült el az utóbbi évtizedekben.''

- De amilyen elkeseredett a maszop, a legutóbbi brüsszeli után a köv. frakcióülés Örményországban lesz és megszaggatják a ruháikat minden jó magyar komcsi nevében.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.05.12. 23:30:09

@hackbard.celine: Hazai bírósági ítéletek által bűnnek tekintett hazai ügyek elévülhetetlenek, nem az, hogy mit is írt a hogyishívják, valami távoli ország elnökéről.

sárkányfő 2013.05.12. 23:31:54

@gloire:
Ja, hogy a hős szabadságharcos kormány, amelyik ha kell ha nem nekimegy fejjel az egész világnak, és erre még büszke is, azt úgy utasítgatják egy gyilkos kiadásra, mint egy kutyát arra, hogy fekszik? LOL.
Különben mint kiderült, már kérték korábban is, oszt nemet mondtunk, szóval hagyd már a süket dumát. De ha kiadjuk is, lehetett volna garanciát kérni, hogy nem engedik szabadon, de erre is bagóztak, tojtak rá magasról. Szarul is jöttek ki belőle.

Azt az eszeveszett baromságot meg ne mond, hogy nincs millió más módja a diplomáciának. Atyaég... Ha már a bélyegre kattantak rá, találhattak volna kétszáz másik híres azeri művészt/tust/sportolót/ szép azeri hegyet, völgyet, épületet, vagy bármit amit rányomnak arra a szarra, vagy akár egy jobb fej középkori királyukat vagy mesehősüket, vagy bármit, csak ne ezt a véres kezű komcsit elvtársat.

És ez csak a bélyeg, ki ne találd már hogy nem lehet még ezer és millió módon gesztusokat tenni, mert ez szánalom.

Trafik Pax 2013.05.12. 23:33:52

Arany dolgokat mondasz gloire!

Messze informatívabb,igazsághűbb,logikusabb dolgokat hozol össze,mint bárki aki eddig erre a postra beírt!
Folytasd csak, mutasd és mond meg meg nekik!
A te írásaid olyanok,mint egy komplex elemzés, a rá ellenreflektálóké meg,mint a bukott diákok álmosan,másnapossan összefirkált papírcetlije! :)

Trafik Pax 2013.05.12. 23:37:00

Még a végén előkerülnek a pult alól az állítólagos trafik mutyik is...;))))

Trafik Pax 2013.05.12. 23:38:43

Kéne egy kis Azeri-Leaks is,hogy megnézzük melyik kormány,politikus,magánszemély mikor,mit is mondott,képviselt,kinek a parancsát teljesítette...
Megérne egy misét...vagy kettőt is akár...;)

Trafik Pax 2013.05.12. 23:39:36

Persze amit a háttérben folytattak...

hackbard.celine 2013.05.12. 23:49:35

@gloire: okés, ennyi elég is a mellébeszélésből, nem vagy képes egyenes választ adni, mert érzed, hogy büdös a történet, de mégis védened kell (egyébként nem bíróság, hanem alaptörvény).
A ti kommunistátok az jó kommunista. Kitüntetést, elismerést, emlékérmet, emlékbélyeget érdemel. Amint a pillanatnyi gazdasági érdekek úgy kívánják.
Ez az elvtelen voluntarista köpönyegforgatás a legundorítóbb vonása a fidesznek és a hatalmát kiszolgáló trolloknak.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.05.12. 23:50:22

@sárkányfő: "...amelyik ha kell ha nem nekimegy fejjel az egész világnak, és erre még büszke is, azt úgy utasítgatják..."

Látod ebből a példából is jól látszik hogy annyira azért nem megy fejjel minden falnak, az inkább csak lelkesító szöveg :D Az az azeri faszi akkor is ment volna előbb utóbb, ha nincsen kormányváltás, ahogy Afganisztánban is kinn kellett lenni, mindegy ki van kormányon.

Azt az orosz-örmény-iráni korridort nagyon szertnék az amcsik elvágni, csak az amerikában erős örmény lobbi akadályozza a komoly fellépést. De ők az ottani izraeli lobbival is konfliktusban vannak, és idővel egész biztosan alulmaradnak. Légy erős, és ne lepődj meg, ha a következő turnussal épp Hegyi-Karabahban fogunk békét fenntartani.

sárkányfő 2013.05.12. 23:59:59

@gloire:
Te már megint félrebeszélsz.

Az összes hozzászólásod arra alapul, hogy kénytelen volt a magyar kormány a kommunista faszkalap emlékére bélyeget kiadni, hogy ezen a gusztustalan, Magyarország megszégyenítésével, nemzeti önmegalázásával járó módon nyalja az azeriek seggét. Más mód nincs.

Ez egy nonszensz állítás, ahogy ezt más sokszor leírtam, de te újra és újra kényszeresen elkezdesz mindenféle másról hablatyolni. Mondjuk ez is elég beszédes...

Ismét a példák, amit írtam ellőbb, és amire ismét "lefelejtettél" válaszolni:

"Azt az eszeveszett baromságot meg ne mond, hogy nincs millió más módja a diplomáciának. Atyaég... Ha már a bélyegre kattantak rá, találhattak volna kétszáz másik híres azeri művészt/tust/sportolót/ szép azeri hegyet, völgyet, épületet, vagy bármit amit rányomnak arra a szarra, vagy akár egy jobb fej középkori királyukat vagy mesehősüket, vagy bármit, csak ne ezt a véres kezű komcsit elvtársat.

És ez csak a bélyeg, ki ne találd már hogy nem lehet még ezer és millió módon gesztusokat tenni, mert ez szánalom."

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.13. 00:01:04

@gloire:

A konfliktus alapja: a fiatal azeri állam meg akarta hódítani Karabahot, a karabahiak pedig nem engedték. Ennyi.

Örményországot az oroszok szabadították fel az oszmán-török uralom alól. Innen a hagyományos örmény-orosz barátság.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.05.13. 00:06:05

@sárkányfő: @hackbard.celine: Nem tudom, mire vársz választ pontosan. Mindenesetre függetlenül attól, hogy ebben a helyzetben épp a jó oldalon állunk, képzeld, azt gondolom, ha nem így volna és nagyon gonoszak lennének azok az azeri vademberek mind egy szálig, nekünk az az érdekünk, hogy az ő oldalukon álljunk. Ez a fajta álmoralizálás és kényszeres kommunistázás meg gyönge.

A bélyegkiadásról konkrétan az a véleményem - bár tudtommal csak egy tervről van szó - hogy teljesen lényegtelen, olyan vihar a biliben kategóriájú ügy, biztos ajándékba szánták az ürgének. A törökök ilyenek, kell nekik vinni ajándékot mindig, azt szeretik :D

hackbard.celine 2013.05.13. 00:06:11

@gloire: az amerikaiak (a N.Y Times) így emlékeztek meg Alijevről:
www.nytimes.com/2003/12/13/world/ha-aliyev-kgb-officer-and-azeri-leader-80-dies.html
Szemelvények:
"Aliyev joined the Azerbaijan K.G.B., or secret police, in 1944. Helped by friendships with Leonid I. Brezhnev, then a rising politician, and with the head of the K.G.B., Yuri V. Andropov, Mr. Aliyev rose to become a general in 1960 and vice chairman in 1964.
By 1969 he had been promoted to first secretary of the Central Committee of the Ajerbaijan Communist Party"
Fordítsak: 1944-től (a legvéresebb tisztogatások második köre) a szovjet vezetés kegyeltje volt és teljhatalmat kapott Azerbajdzsánban. A központi kommunista párt tanácsának első titkára volt.
"Aliyev also began to climb the Moscow power ladder, becoming a full member of the Central Committee of the Soviet Communist Party in 1971 and a candidate member of the Politburo in 1976. He supported the Soviet invasion of Afghanistan in 1979 and was rewarded with several Orders of Lenin.
In 1982 Mr. Aliyev became a full member of the Soviet Politburo and first deputy prime minister."
Alijev végigjárta a komcsi ranglétrát, Lenin renddel tüntették ki, a Politbüro teljes jogú tagja lett.
Ennél nagyobb kommunistát hol találsz a világon?
Emlékbélyeg? Elmentek ti a picsába, de most már komolyan.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.05.13. 00:13:37

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: "...A konfliktus alapja: a fiatal azeri állam..."

Nem így van. Az örmények kezdték követelni az egyesülést, tömegtüntetések, verekedések voltak. Ez terjedt át Azerbajdzsánra, ott már halottakkal, amire az örmény offenzíva következett. A probléma, hogy ott egy szigetként élnek az örmények, az egyesüléssel viszont a két örmény terület közti sávban és északi, déli környezetében élő, népesebb azeriek által lakott terület került az örményekhez. Innen, Jerevánból (ahol korábban minden negyedik ember azeri volt az utcán) és a déli országrészből űztek el egy millió embert. A karabahi 150 ezer örményből meg ott maradt a romokon mára a fele, vagy annyi se.

sárkányfő 2013.05.13. 00:15:50

@gloire:
"tudtommal csak egy tervről van szó"

Rosszul tudod, az indexes cikkben már le is adták a bélyeg képét.

"Nem tudom, mire vársz választ pontosan."

Ugye ez csak valami vicc. Tényleg nem sikerült értelmezned amiket többször is leírtam? Másoljam be újra, vagy erőt veszel magadon és elolvasod újra?

Szerintem tudod te jól miről beszélek, inkább azt nem tudod mit válaszolj... mert hogy piszkosul igazam van, és hogy az ország megalázásán keresztüli seggnyalás teljesen védhetetlen, az ezer százalék.

hackbard.celine 2013.05.13. 00:20:58

@sárkányfő: hagyd, egy igen/nem kérdésre sem volt képes válaszolni, azt se tudja ki van a bélyegen és Alijev mit tett 30 éves regnálása alatt meg előtte Brezsnyev és Andropov személyes ismerőseként a KGB tábornokként (később a vezetés második vonalában) a 60-as években.
Valami kis huszonéves bércsicska lehet a Lendvai utcában.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.05.13. 00:48:42

@sárkányfő: Attól az még lehet egy terv . ) Visszaolvasni biztos nem fogom, mi a kérdés?

@hackbard.celine: Én veled nem vitázom semmiről. A poszt csúsztatásait vitatom.

sárkányfő 2013.05.13. 01:17:12

@gloire: Nem terv, megcsinálták, kiadták, pont.

És ugye nem képzeled, hogy nyolcadjára leírom ugyanazt, csak azért mert eddig képtelen voltál felfogni, most meg közlöd, hogy lusta vagy visszaolvasni?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.05.13. 01:30:15

@komplikato: Ezt egyszer írtad már, és válaszoltam is. Az örmény népirtást kurdok hajtották végre, a mai Azerbajdzsán területén élő török népességnek gyakorlatilag semmi köze az egészhez, az az eseménysorozat a Kaukázus másik oldalán, a nyugati oldalon történt, jórészt az oszmán birodalom belsejében, több ezer kilóméterre onnan:

www.kurdistan.hu/img/image/kurd_terkep.jpg

Kelet felé űzték az örményeket, akkor jelentek meg nagyszámban azeri területeken. Most már övék az a terület ahol kisebbségben voltak korábban.

bioLarzen 2013.05.13. 01:30:58

Gergely,
azt mondd meg nekem: hogy a francba sikerült a cikkben a nevet az angol írásmóddal leírnod ("Heydar Aliyev"), a képaláírásban pedig "helyesen", magyar átírással?

Nem, mintha ez fontos dolog volna persze - sajnos...

A témáról pedig... vabn egy olyan félelmem, hogy visszasírjuk mi még Alijevet, amikor Orbán Ljukasenkával keveredik egyre nagyobb románcba...

bio

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.05.13. 01:31:26

@sárkányfő: Nézd, ez a hangnem eleve nem érdekel, nemhogy méfg visszaolvassam.

sárkányfő 2013.05.13. 01:37:42

@gloire: Aha :D
Szóval órák óta válaszolsz nekem, de amikor végre le bír esni neked, hogy nem is arra válaszoltál amiket írtam (egyáltalán vetted a fáradtságot elolvasni amiket írtam, vagy csak lehajtott fejjel szajkóztad a magadét?), akkor közlöd, hogy megint írjam le. (Látom a csiscskáztatást nem veted meg.) Majd amikor mondom, hogy nem, (talán neked könnyebb lenne visszaolvasni, mint nekem újra leírni), akkor még neked áll feljebb :D

@hackbard.celine: igazad van.

sárkányfő 2013.05.13. 01:40:15

Slusszpoén, hogy a posztot sem értetted meg...

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.05.13. 01:46:43

@sárkányfő: Oké, visszaolvastam. Én nem találok olyan témát, amire ne válaszoltam volna elvileg, bár elég homályos maga a kérdésed.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.05.13. 01:54:21

@sárkányfő: de megértettem. A poszt egy buta hazugság. ezt írja: "...ahogy nézem az elmúlt 90 évben nem nagyon csinált semmi, ami miatt akár a legkisebb mértékben is barátkoznunk kéne vele..." Karácsony Gergely nyilván tisztában van vele, hogy egy ilyen, a követség által rendelt kis souvenir miért lett kinyomva, ha tényleg elkészült. Biztosan senkit nem érdekel az "ország megalázása" szöveg, amikor egy Irán elleni koalícióban kell szerepelnünk. Ezen az alapon természetesen az afgán háború is amorális, az iraki is, általában az egész nyugati katonai doktrina, de mi ennek most vállaltan a részesei vagyunk. Egy egyszeri magyar politikus ezt nem rughatja fel.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.05.13. 02:08:05

@sárkányfő: Ahogy abban is téved Karácsony, hogy itt valami elmaradott keleti despotával barátkoznánk az európai testvéri örmények helyett. Örményország az, aki ma egy teljes apátiába sűlyedt diktatúra és orosz vazallus állam és Azerbajdzsán a nyugatiasodó kinyíló ország, akikkel van is miről tárgyalni. És abban is téved, hogy a pogromok szervezésének a vádját meglobogtatva azt inszinuálja, hogy az azeriek a népírtó agresszorok, holott pogromokat és szabályos népirtást velük szemben az örmények alkalmaztak nagyszámban, teljesen egyértelmű a történet. Terrorizáltak, deportáltak és részben menekülésre kényszerítettek 1 millió őslakos azerit azért, hogy most a teljesen reménytelen Karabahban 80-100 ezer örmény nyomoroghasson a kilátástalanságban, kiürült lerombolt azeri falvak százainak a szomszédságában. Gyönyörű történet.

Közbiztonság Szilárd 2013.05.13. 02:57:49

Heydar Aliyev?
Olyasmi lehet, mint a magyar helyesírás.

Nevezetesen: egyikről sincs halvány fingod sem.

Csak azt nem értem, hogy ilyen félanalfabéta miért akar blogot írni.

Közbiztonság Szilárd 2013.05.13. 02:58:53

(Egyébként az írásmódja Hejdar Alijev, de messze nem ez a legnagyobb baj ebben a firkálmányban. Helyesírás terén sem.)

sparklie (törölt) 2013.05.13. 05:23:59

@gloire: Ormenyorszag nem a NATO ellensege. Eleg kenyesen vigyaznak arra, hogy ne baszogassak a NATO-t. A torokokkel nincsenek joban es az oroszokhoz huznak erosen, de a tortenelmi tapasztalataik alapjan nem is csoda, ha nem a torokok baratsagat keresik az ormenyek.
Emellett nagyon eros az ormeny lobbi a nyugati orszagokban (USA, Franciaorszag stb.). Az ilyen kis k-europai despotikus orszagokban, mint Magyarisztan, meg nyaljak az azeri segget. Vegulis nincs min csodalkozni, Orban egy tipikus diktator eletutjat masolja. Eloszor forradalmar, liberalis, szakallas, farmerkabatos forrofeju fiatal, ateista, Csuhasok, terdre imahoz stb. Majd ahogy megerzi a penz es hatalom szagat, atvedlik onkenyurra, aki kenye-kedve szerint osztogat tisztseget csatlosainak (Ader, Kover es a tobbi aproszent). Nepotizmus, korrupcio, kirekesztes, egypartrendszer. Ilyen elevek kovetese utan nem gondolom, hogy jogos lenne az elvaras vele szemben, hogy a demokratikus Europaban keressen szovetsegeseket. Hiszen o a demokratikus elveket melyen eliteli illetve csupan szukseges rossznak, szinjateknek tartja. Igyekszik is azokat kijatszani, atirni.
Ma az ex-komcsi Alijev es a Fidesz kozelebb all egymashoz, mint a Fidesz az europai nepparthoz. Hiszen Alijev is egy ex-komcsi KBG-s maffiafonok, meg a magyar kormany is ilyenekkel van tele. Ma a Fidesz vezerkaraban mar tobb az ex-komcsi, mint a Maszop vezerkaraban.
Suba a subahoz, guba a gubahoz. Orban perszehogy a hozza hasonlokhoz huz, nem egy verszegeny, de demokratikus skandinav miniszterelnok a peldakepe.

Afelol sincs ketsegem, hogy az LMP, PM, E2014 es a tobbi, hatalom kozelebe meg nem kerult part vezetoi es tisztsegviseloi sem lennenek sokkal becsuletesebbek, mint a fideszesek. Mert amig nincs csabitas (hatalom, osztogathato penz), addig bizony konnyu gerincesnek lenni. Amikor azonban hatalmat adnak egy ember kezebe, akkor megmutatkozik az igazi jelleme. Es az emberek 90%-a itt el is bukik.

sárkányfő 2013.05.13. 09:13:16

@gloire:
Nincs ott semmiféle homály és még csak meg sem próbáltál válaszolni érdemben.

Annyiszor leírtam neked, hogy az már nevetséges, és gyermeki szinten rágtam a szádba a dolgot.

Teljesen egyértelmű miről van szó: NEM AKAROD megérteni.

sárkányfő 2013.05.13. 09:18:47

@gloire:
A hitvány módszered alkalmazod újra, kiemelsz egy félmondatot ami egyébként nem tartozik a poszt lényegéhez, és rugózol rajta. Klasszikus terelős technika, nyomod rendesen.

El kell ismerni, hihetetlen lelkesedéssel beszélsz félre, csak hogy ne kelljen megérted a lényeget. Hisz ez a fő célod.

Az, hogy téged nem érdekel Magyarország megalázása (meg teljesen hazugul összemosod más természetű dolgokkal, lol és még te hazugozol másokat...), az a te szegénységi bizonyítványod, láthatóan nincs benned egy csöpp nemzeti érzés, nemzeti önérzet sem. Ja és vegyél vissza szépen és ne hidd hogy te vagy a magyarok szóvivője, beszélj szépen csak a saját nevedben, és ne hidd mások is annyira igénytelenek a nemzetük jó hírére, mint te.

sárkányfő 2013.05.13. 09:19:58

@gloire:
Hogyhogy még nem keverted ide az azeri inflációt, netán az azeri konyhaművészetet?
Na, próbáld már meg... biztos sikerülni fog...

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2013.05.13. 10:16:55

eleg egyenlotlen vita, amikor a vilagpolitikai sakktabla all szemben a gyilkoskomcsizassal, de igy is erdekes volt.

sárkányfő 2013.05.13. 12:03:16

@gloire:
nulla érv + színtiszta személyeskedés -> lebőgtél.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2013.05.13. 13:12:10

egyetlen kommentjeben tobb teny volt, mint amit a "vitapartnerei" osszesen ideirtak, beleertve a nemzeti onerzetet, seggnyalast, kgb maffiat, patasorbant es tarsait. akkor ki bogott le? :) [a posztolo]

sárkányfő 2013.05.13. 14:47:54

@gloire:
na, időközben annyi fejlemény történt még, hogy két, teljesen különböző politikai beállítódású blog is kiakadt az emlékbélyegen: a varánusz és a mandiner is. nézz csak rá a mai posztjaikra (hátha akkor felfogsz valamit, bár kétlem)

Úgy látszik már mindenki érti mi a baj ezzel, kivéve téged... de azért csak butázz le mindenkit, hisz tudjuk, buta mindenki, csak te vagy helikopter :)

deruyter 2013.05.13. 15:56:10

Ha már olyan fontos nekünk ez az azerbajdzsán, meg annyira kényszerít minket rá a nato, hogy jóban legyünk velük, akkor miért nem lehetett, mondjuk hagyni, hogy a baltás megszökjön....
Erkölcsileg nyilván nem jobb, de ugyebár, amit nem lehet bizonyítani...
Bélyeg ügy szintén nem kötelező. Nagyon szánalmas.
Mi lesz a következő mosolydiplomáciai lépés?
Kicsit szervezünk néhány azeri vezetőnek Budapesten egy kis pedofil-partyt, rendőrségi felvigyázással? Merugye a zállamérdek. Vagy néhány ember üzleti érdeke?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.05.13. 18:57:14

@sárkányfő: csak mosolygok ergé és Fabius tájékozatlanságán.
A lényeg dióhéjban:

"…Azerbaijan has had a continuous Sephardic Jewish presence “in the mountains” for almost 2600 years. During World War II, Azerbaijan was a relatively safe haven for Ashkenazi Jews who were fleeing Nazi occupied Russia.



Azerbaijan is enjoying a “reverse aliyah” (in his words), where successful Azerbaijani Israelis are returning to Azerbaijan as a second home, and real estate prices in the Jewish area are the highest per square foot in the world!



When the 1990s Azeri revolution from the former Soviet Union occurred, Jews as well as Muslims defended their new Azerbaijan against Russian guns and died. The leading Azeri Islamic Sheik, the Chief Ashkenazi Rabbi, the Chief Sephardic Rabbi, and the leading Russian Orthodox Priest, all marched at their funeral

In Azerbaijan, he stated there is no anti-Semitism but cooperation and respect for all religions.…

…In fact, Israel receives 40% of her current oil supply from Azerbaijan. So, for Israel, Azerbaijan is an indispensable critical ally. He stated Israel and Azerbaijan share a “deep defense cooperation.

”

As for America, Azerbaijan serves as a key defense supply-node from the west to American troops in Afghanistan. So, Azerbaijan is saving and protecting both the lives of American soldiers in the field, and Israeli lives by fueling Israel’s air defense against attack…

…I only wish everyone reading this could have seen and heard Amb. Elin Suleymanov to understand that there are good Muslims. There are, it seems, many well-meaning Muslims. There are Muslims who want a better and brighter Western pluralistic enlightened future for their children. But more urgently, there are good Muslims fighting a live battle against the waxing evil of bad Muslims.

The good Muslims vitally need our support and help…"

www.news.az/articles/commentary/79613

. )

sárkányfő 2013.05.13. 19:17:59

@gloire:
Amit oly hpsiesen bemásoltál, az semmit sem változtat a vita lényegének elvi megítélésén. Magyarul terelsz mint eddig is :)

Szóval hülye Karácsony is, hülye ergé is, hülye Fabius is, csak te vagy helikopter :)
nem csalódtam benned :)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.05.13. 20:54:59

@sárkányfő: Ha nem érted az idézett szöveget, pontosabban azt, ami ebből Magyarország és Azerbajdzsán kapcsolatát érinti, akkor a politika nem a te tereped.

Egyébként talán olvastad mi van. Nem a magyar állam és nem a Magyar Posta adta ki ezt a lapot, hanem az azeri nagykövetség megrendelt pár ezret az Állami Nyomdától. Érdemes tudni, az Állami Nyomda magán cég 20 éve, csak a brand miatt tartották meg a nevet. Tehát jól kalkuláltam, amikor azt írtam neked, ez csak egy terv lehet, mert sem a "Magyarország" sem a a "Magyar Posta" felirat nem szerepel rajta. És jöttél itt a hülyeséggel, hogy megszégyenítik a magyarokat... :DDD

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.05.13. 20:59:11

@sárkányfő: Karácsony nem hülye, ő ezeket, amit itt leírtam pontosan tudja. Ő csak opportunista és úgy gondolja ilyen kocsmai szintű szövegekkel kell etetnie a lehetséges szavazóit.

Fabius kicsit bolond és mindig vicsorog, nem várható tőle objektív vélemény.

Egyedül ergé az, akire azt lehet mondani, benézte a dolgot, bár lassan nála is jelentkeznek a proteszt viselkedés tünetei. Valamit alapjaiban nem ért ő sem..

sárkányfő 2013.05.14. 00:08:41

@gloire:
Abban valóban van némi zavar, hogy ki adta ki a bélyeget, a magyar posta keményen tagad, de az eredeti azeri híroldalon továbbra is hivatkoznak rá:

"Budapest, May 7 (AzerTAc). Hungarian Magyarpost together with Azerbaijani embassy in Budapest have issued a postage stamp to mark the 90th anniversary of national leader Heydar Aliyev."
www.azertag.com/en/node/1089361

Mint látod, "Hungarian Magyarpost"-ot említenek a szövegben.

Meg itt is ezt írják:
444.hu/2013/05/13/a-lenyeg-hogy-lesz-belyeg/

De ez mindegy is. A vita megítélése természetesen a vita idején érvényes információk fényében lehet csak korrekt. Hogy te mennyire inkorrekt vagy, az mutatja, hogy lecsaptál erre az infóra, és máris fölényesen röhögsz, noha ezen infó nélkül is vadul ellenkeztél, meg tetted a hülyét, persze akkor még teljesen másra hivatkozva.

A szokásos terelésed kapcsán két dolog lehetséges: vagy tényleg kretén vagy, és egy kurva szót nem értettél mag abból amit én is írtam, más kommentelők is írtak, ez a poszt is írt, meg más posztok is írtak. A másik lehetőség, hogy felfogtad, de gyávaságból nem mersze/nem vagy hajlandó szembenézni az érdemi érvekkel.

Én az utóbbira tippelek, mivel még most is, azok után is hogy már korábban is leírtam, hogy teljesen mellébeszélsz és réveidnek semmi de semmi köze ahhoz amit mindenki más felemleget. Hogy még ezek után is azt szajkózod amiről megmondtam hogy totális melléduma és még csak nem is érintkezik az ellenzők érveivel, nos ennyire hülye csak nem lehetsz. Ez már szándékos tettetés.

Ahogy korábban is írtam: Ha a magyar állam kiad emlékbélyeget ennek a kommunista fasznak az emlékére, az az ország megszégyenítése, megalázása. Ez nyilvánvaló tény, semmi köze a politikai kapcsolatokhoz és helyzethez, hiába erőlködsz hogy majd be szarsz. Egyes egyedül te nem bírod, pontosabban te nem akarod ezt felfogni.
Ha mégsem a magyar posta adta ki ezt a bélyeget, az nagyon jó hír, egy megaláztatással kevesebb, bár meglátjuk, eléggé zavarosak a hírek. De az elvi vita lényege szempontjából ez most másodlagos, a kérdés az, hogy egy ilyen tett megalázó lenne-e ez országnak. Igen, az lenne, ahogy az is az lenne, ha szobrot állíttatna Orbán Brezsnyevnek.

sárkányfő 2013.05.14. 00:12:19

@gloire:
Akkor ismét:
"Szóval hülye Karácsony is, hülye ergé is, hülye Fabius is, csak te vagy helikopter :)
nem csalódtam benned :)"

ja, hogy időközben karácsonyt átminősítetted szándékos hazudozónak, így mindjárt más :) ez főleg annak a fényében vicces, hogy továbbra sincs halovány sejtelmed sem arról miről szól a poszt, és miről szól a többi poszt, illetve az én kommentjeim. egyszer sem, ismétlem egyetlen egyszer sem jártál még a közelében sem annak hogy reagálj arra amit mi kommentreke és a többi blogger kifogásolt. fújod a magadét, mégy szembe a forgalommal, de még most sem fogod fel hogy nem mindenkimás megy szembe, hanem te nem vagy tisztában a helyzettel.

sárkányfő 2013.05.14. 00:21:36

ja, amúgy Mexikóban is próbálkoztak a seggnyalás eme undorító, gyomorforgató változatával, ott egy egész szobrot állítottak valamelyik kretén hatóság ennek a kommunista zsarnoknak. Azt jött a felháborodás, és szépen el kellet távolítani a szobrot :) Úgy látszik a mexikóiak is értik azt aminek te még csak a közelében sem vagy...

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.05.14. 01:42:51

@sárkányfő: Szeretnéd te azt, hogy én egyedül legyek a véleményemmel, de az a helyzet szerencsére, hogy sem itt ezen a blogon, sem másutt ez nincsen így . )

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2013.05.14. 02:03:09

@sárkányfő: "...a magyar posta keményen tagad..."

Bizony, keményen tagadnak. Olyannyira, hogy már a nyomtatáskor elkezdték a tagadást és nem jelölték magukat kiadóként a nyomtatványon, mint az te is láthatod az első pillanattól . )

Egyébként valóban elvi a vitánk és én azt gondolom, nyugodtan kiadhat ilyen bélyeget a Magyar Posta ha megrendelik tőle, ahogyan nyugodtan megrendelhet hasonlót az azeri nagykövetség egy magáéncégtől is.

sárkányfő 2013.05.14. 09:01:28

@gloire: Az van, hogy tény, hogy egyedül vagy a véleményeddel. Attól még, hogy a teljesen nyilvánvalót tényt tagadod, attól még egyedül vagy vele, bár a valóság letagadása - sajnálom - szánalmassá tesz téged.

Bár az is épp eléggé szánalmas, hogy nem fogod fel miért alázná meg Magyarországot ha egy komcsi diktátornak adnak ki emlékbélyeget. Döbbenetes a sötétség, ezt még tán egy gyerek is egyből felfogná magától.

sárkányfő 2013.05.14. 09:06:13

@gloire: Ha az azeriek valamiért szándékosan úgy informálták a világot, hogy ez egy közös akció, akkor az egy másik kérdés. Én egyelőre nem tudom mi az igazság, könnyen lehet hogy a Posta hazudik, és valamilyen szinten mégis benne vannak - ebben az országban annyi hazugság van mindenhol, amihez hozzáér a politika, hogy az igazság a ritka kivétel.

De ez tényleg mindegy, a vita elvi jellegű. Ha a kormány kiadat/kiadatna akár Aliyevről, akár Sztálinról vagy Hitlerről vagy bármilyen ismertebb vagy kevésbé ismertebb mocskos zsarnokról egy emlékbélyeget az döbbenetes mértékű megalázása és megszégyenítése lenne Magyarországnak.
süti beállítások módosítása