Bemutatkozás

Karácsony Gergely vagyok, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja.

E-mail: gergely.karacsony@parlament.hu

Találkozzunk a Facebookon

Videók

Friss

Nincs megjeleníthető elem

Orbán a hibás

2013.01.07. 08:44 bontópál

Alighanem csak kevesen emlékeznek az elmúlt évek talán legbénább politikai kampányára, amelyben a Fidelitas arra kérte az embereket, hogy „Gyurcsány a hibás” feliratú matricát ragasszanak minden helyre, amiről úgy gondolták, hogy az akkor még hivatalban lévő miniszterelnök politikája miatt szűnt meg vagy működik rosszul. Kétségtelen, hogy a magyar politikában joggal lehet személy szerint a kormányfőt hibáztatni (vagy ritkább esetben éppen dicsérni) azért, ami az országban történik, hiszen az alkotmányos berendezkedésünk – 1990-től egészen a mai napig – széles jogköröket ad a mindenkori kormányfőnek. Az is biztos, hogy Gyurcsány nagyon sok mindenért volt hibás, sérült politikusi karaktere rég nem látott mélyrepülésbe húzta le a pártját – de azért nem ő tehetett minden lerobbant villamosról.

orban-puccs.jpg

(a kép forrása)

Mint ahogy Orbán sem tehető felelőssé minden apróságért – ám a legnagyobb hibákért, úgy tűnik, igen. A közvéleményt borzoló legfontosabb kormányzati tervekről ugyanis rendre kiderül, hogy azok a miniszterelnök személyes mániái. Bár a pletykák szerint a választási regisztráció ötlete eredetileg Kövér Lászlótól származott – annyi bizonyos, hogy a házelnök korábban arra tett javaslatot, hogy aki akarja, eladhassa a szavazatát az államnak, ám a regisztráció ennél költséghatékonyabb módon vonná meg a nincstelenek választójogát – Orbán még akkor is ragaszkodott hozzá, amikor tudta, hogy az Alkotmánybíróság nagy többséggel fogja elkaszálni. Az index.hu szerint Orbán az utolsó pillanatig kitartott az ötlet mellett, és arra készült, hogy az Alkotmánybíróság által kikukázott átmeneti rendelkezések helyett az általa gránitszilárdságúnak mondott Alaptörvénybe írná a regisztrációt. Ezzel valószínűleg minden korábbinál nagyobb küzdelmet indított volna el egy olyan intézmény tűzön-vízen való áterőszakolása érdekében, amit még a saját megmaradt szavazóinak többsége sem támogatott. Némi kétes népszerűséget ugyan szerezhetett volna vele, de a hazai demokrácia rombolását csak erősítette volna az az eddig szerencsére nem megvalósult ötlete, hogy két évre függesszék fel a pártok állami támogatását. Szintén Orbán fejéből pattanhatott ki az a gondolat, hogy jövőre a legnépszerűbb egyetemi szakokon nem lesz államilag támogatott képzés, hiszen korábban azzal vágott vissza a keretszámok drasztikus csökkentését bíráló egy szem fideszes képviselőnek, hogy ha rajta múlt volna, akkor még ennyi ingyenes hely sem lett volna a felsőoktatásban. Az is tudható, hogy a szaktárca véleményét negligálva Orbán személyesen döntött az azeri baltás gyilkos kiadatásáról. Orbán bizalmasaként kergeti őrületbe a kulturális életet Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, akinek egyébként a felesége egy időben a kormányfő személyi szóvivője volt. És akkor Matolcsyról, a jobbkezéről még nem is beszéltünk. Aztán ott  vannak kínosabbnál kínosabb felcsúti ügyek, a fociakadémia bőkezű támogatása és a lemutyizottnak tűnő földügyek.

Ijesztő, hogy ekkora hatalom van valakinek a kezében, aki ennyire elveszítette a realitásérzékét és a demokratikus reflexeit. Nem hiszem, hogy sok demokratikusan választott vezető lehet a világon, akinek nagyobb befolyása lenne az országa ügyeire, mint neki. Ellenzékben a saját pártján belül valósította meg a centrális erőteret, amit a kétharmad birtokában aztán az egész országra kiterjesztett. A pártján belül nincs senki, aki komolyan ellentmondana neki. Nem rajta múlt, hogy az államfői székben nem egy szervilis fideszes ül és az Alkotmánybíróság is összeszedte a bátorságát (arra a néhány hónapra, amíg ott is többségbe nem kerülnek a pártkatonák). Az ország azonban így is nagyon nagy kárát látja az egykézi kormányzásnak. Ennél rosszabbul már csak azok a fideszes politikusok fognak járni, akik most nem mernek ellentmondani a főnök vad ötleteinek. Utólag már késő lesz azzal jönni, hogy mindenért Orbán a hibás.

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook oldalamhoz és kövesd későbbi bejegyzéseimet is:

110 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://karacsonygergely.blog.hu/api/trackback/id/tr145002303

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megsajnáltam Rogánt 2013.01.07. 17:49:39

Esküszöm, én megsajnáltam Rogán Antalt. A Fidesz vezérkara már másodjára húzatja le vele a klotyón az időt és pénzt nem kímélve felépített politikai karrierjét.  Vajon milyen érzés lehet az, amikor a főnök azt mondja pénteken, hogy menj be, h...

Trackback: Orbán, a legyőzhetetlen 2013.01.07. 12:30:47

Nem szívesen lennék most az ellenzék helyében. Két és fél éve kiéhezett hiénákként várják, hogy a Kárpátok gazellája elbukjon a balliberális kormányok által hátrahagyott adósságcsapdában, az IMF és az EU által emelt akadályokban, vagy leterítse a Wall ...

Trackback: Orbán a hibás 2013.01.07. 12:26:02

Ijesztő, hogy ekkora hatalom van valakinek a kezében, aki ennyire elveszítette a realitásérzékét és a demokratikus reflexeit.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.07. 13:16:23

Aki az elmúlt 23 keserves év után is hisz a pártokban és azok vezetőiben az igen eltévedt a mocskos politika útvesztőjében és önként menetel saját nyomorúsága,bizonytalan jövője felé ill. a gyermekeinek és unokáitól elveszi az országban való tisztességes megélhetést lehetőségét.

Kell és szükség van politikai váltásra különben elveszünk. Kell, hogy új és tiszta erők jöjjenek a felszínre és a nép az mögé sorakozzon fel. Ha ezt nem teszi a nép elveszti önmagát és kiszolgáltatott marad továbbra is a pártoknak és azok hazugságainak. A mocsárból nem vezet ki a régi és új ellenzék (MSZP-E14) összekapaszkodása sem. De sem a Fidesz, sem a Jobbik nem vezet sehova. A választást a NÉP-nek kell megnyerni 2014-ben. A népnek kell a marsallbotot a kezébe venni és egy új arcokból álló hiteles és nem kompromittálódott szakértői kormánnyal , élén az SZMN-nel (a nép képviseletében) lehet csak orvosolni a bajokat és új lendülettel növekedésnek inditani országunkat. A népből ( belőletek ) kell kinőnie ennek az új és hiteles kormánynak ! Van elég erőd, bátorságod ehhez, vagy akarsz továbbra is a hazug pártok játékszere lenni ?

Most még vér nélkül szép szóval, fegyelmezett tüntetésekkel és a választásra való szoros összefogással célba érhetünk, de ha marad ez a kormány, vagy jön egy másik (MSZP-E14) ugyanilyen rossz akkor " Isten irgalmazzon" a magyar népnek. Itt már csak akkor lesz jobb élet, munkalehetőség, életszínvonal emelkedés újra ha azt a nép kivívja magának, vagy állandósul az, hogy a pártok örökké becsapják a népet csaló mézes-mázas ígéreteikkel a szavazás megnyeréséért azután pedig tojnak a nép fejére újabb négy évig.

A Szabad magyar Nép egy új civil szerveződés amely kellő népi támogatás mellett ki tudja vezetni az országot a válságból a néppel közösen együttműködve.
A mozgalom vezetője sohasem volt tagja egyetlen pártnak sem, tiszta, egyikkel sem szimpatizált és elég bölcs és tapasztalt (59 éves) ahhoz, hogy az országot kivezesse a válságból egy "politikától független szakértői kormánnyal" amíg nem késő. Minden lépést, minden döntést a néppel konzultálva fog meghozni. a kormány bármikor visszahívható lesz, a képviselők pedig felelősséggel fognak tartozni a munkájukért, azaz biztosítva lesz a "minőségi kormányzás". Gondold át mindezeket és dönts a szíveddel. akarod azt, hogy továbbra is a hazug pártok játékszere lenni, vagy akarsz egy minőségi változást az életedben és gyermekeid, unokáid életében. Csatlakozz az SZMN-hez !

Elérhetőségünk :

www.facebook.com/szabadmagyarnep
social.girlsandboys.info/?r=1

zw007 2013.01.07. 13:19:57

Orbán elmebeteg. Nem szabadna engedni, hogy egy országot tönkretegyen!

Szociknak vége 2013.01.07. 13:25:28

@tomwar: Nem általános választójogon alapuló köztársaságot szeretnék. Mármint én.

rockjano 2013.01.07. 13:29:10

baromi jó volna belátni a kulisszák mögő hogy folynak a döntések

Karácsony Gergelyt tisztelem és szeretem de én inkább kiváncsi lennék arra hogy a saját pártjának mi a helyzete és a 2/3-ad lebontása, a fontosabb-e vagy az LMP hosszútávú pártérdekei.

Ebbe a mai politikai életben és ahogy egyre két pólusubbá válik minden nem nagyon marad hely az LMP-nek...

Netuddki. 2013.01.07. 13:29:19

Alapvető erkölcsi gondok vannak az orbánnál és a követőinél. Ott van például a ma déli ütköző az MR1-en. Na nálam ez verte ki most a biztosítékot.

A kdnp-s fószer az orbánra hivatkozva bizonygatta, hogy márpedig senki ne kapjon nyugdíjat és munkabért egyszerre mert szerintük pofátlanság egyszerre 2 jövedelmet felvenni. MI VAN???

1. Ha valaki elérte a nyugdíjat, akkor JÁR neki a nyugdíj ha folyamatosan fizette a járulékokat. Megdolgozott érte.
2. Ha e mellett dolgozik akkor bizony a munkája után is jár neki a bér. Ha szükség van a munkájára továbbra is (pl. orvosok) akkor bizony ki KELL fizetni a munkáját. Persze adót, járulékokat ugyanúgy fizetni kell mind minden más munkavállalónak. Mármint a munkabére után.

Ebből is látszik, hogy micsoda tolvaj egy banda ez a fidesz-kdnp. Méghogy 2 jövedelem, meg pofátlanság...

Netuddki. 2013.01.07. 13:35:47

@szabadmagyarnép: Ok, de amit a faszbúkon kiraktál egyenlőre elég harmatos. Lesz önálló weboldal is vagy csak a lájkolásnál leragad a dolog?

masenyka 2013.01.07. 13:43:48

Remélem, ennek a félkegyelműnek a seggnyalói a kormányváltás után,(2014)
megtapasztalhatják, hogy lehet megélni 47000Ft ból?!Mert bízzunk benne, nem fog elnéző lenni velük szembe a következő kormány és nem jutalmazza meg őket jól fizető állásokkal! Bár összelopnak akkorra annyit,hogy megtudnak belőle élni vígan, de el kell tőlük venni szigorúan! És ahogy ezek a mocskok megrángatják az előző kormány tagjait ok nélkül, úgy büntessék meg ezeket a férgeket jogosan, amiért az Országot lepukkasztották saját maguk gyarapodási érdekei miatt! Végezni a mocskos bandával!

dr kíváncsivagyok 2013.01.07. 13:44:48

@MetroGoldwinMayer:
"alapvetésként kezeli hogy a demokrácia JÓ DOLOG - ez hit kérdése, szerintem korlátozni kell, és ez ugyanúgy megindokolható mint az ellenkezője "

Kérhetnék egy példát , hogy miért kellene korlátozni a demokráciát ?

J.W. Booth 2013.01.07. 13:45:41

A "gyurcsányahibás" kampány szerintem nem béna, hanem nagyon eredményes volt.
Az ostoba fidesz-szavazóknak szólt, de rajtuk kívül sokaknak sikerült beleverni a fejébe ezt a szállóigét.

Más kérdés, hogy akkor egyáltalán nem Gyurcsány volt a hibás (ő csak Viktor démona, amióta többször is megalázta őt), most viszont nyugodt szívvel kijelenthető, hogy az ország Viktor agymenéseit szívja meg - folyamatosan és egyre inkább.

A számlát már most elkezdtük fizetni, de a feketeleves csak a következő években jön igazán. Remélhetőleg akkor már más lesz kormányon, így a fidesz agit-prop új ellenséget keres majd.

sárgarigó 2013.01.07. 13:48:26

Andy Vajnát, Fekete Györgyöt is személyesen neki köszönhetjük.
Kultúra helyett focit... tapló.

tomwar 2013.01.07. 13:50:42

@MetroGoldwinMayer: Kifejtened bovebben?
Cenzust? Milyet? Vagy ne is legyen valasztas?

kvadrillio 2013.01.07. 14:12:06

EZ AZ INDEX-STÁB, AMIHEZ HOZZÁNYÚL, CSAK MÉG SZARA BB LESZ !!!!!!!

J.W. Booth 2013.01.07. 14:22:45

@kvadrillio: Nem értek egyet.
Mi lehet szara BB a Viktornál?

felcsutisuttyo 2013.01.07. 14:23:05

A Románok sem bírták az egyeduralmi "családi" , haveri , hűbéri oligarhás rendszert...egykézben minden DIKTATÚRÁT...
......kinyírták a Chsausescut,...oszt jó napot...
azóta Románia már az EU ban van..és jobb a gazdasági mutatója mint nekünk!!!!
Nos mi a teendő??????

felcsutisuttyo 2013.01.07. 14:24:16

benne vagyunk A NEMZETI SZARBAN....ha nem szüntetjük meg a Nemzeti szart...már A MERÜLÉS JÖN !!!!!

felcsutisuttyo 2013.01.07. 14:25:46

Orbán nemcsak hibás, hanem felelős..egyszemélyben ..és ezért felelnie kell majd. Persze az LMP lesz a felelős ha nem tudjuk a trutymót " elvezetni" és jön a Fidesz szarába merülés!!!!!

Bobby Newmark 2013.01.07. 14:26:00

@dr kíváncsivagyok: Parlamenti küszöb, szavazatvásárlás, bizonytalanok, általánosan gazdaságilag dilettáns kormányok, megélhetési politikusok, korrupció.

oldyopty 2013.01.07. 14:27:12

@rockjano: "Karácsony Gergelyt tisztelem és szeretem de én inkább kiváncsi lennék arra hogy a saját pártjának mi a helyzete és a 2/3-ad lebontása, a fontosabb-e vagy az LMP hosszútávú pártérdekei."

Ugyanezt a kérdést szeretném én is feltenni a Karácsony Gergelynek, aki az általam tisztelt nagyon kevés politikus egyike.

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.07. 14:28:07

@kovi1970:

Kedves Kovi !

A közösségi média ereje a legnagyobb, arra sok videót lehet feltölteni, lehet eszmét cserélni a követőinknek chat-en és egyéb módokon, hozzá lehet szólni, javaslatot lehet adni,véleményezni lehet dolgokat, alakíthatod a mozgalom arculatát stb.

Olvastad a megalakulás okait, az
előző kormányok hibás lépéseinek következményeit, a kiutat a válságból című részeket is?

A két közösségi hálón számtalan olyan lehetőség nyílik meg ezen új kezdeményezés előtt amelyet egy saját oldal pillanatnyilag nem tudná hozni (ill. tudná hozni havi milliós összegért, de arra nincs pénzünk). Természetesen ha többen leszünk lesz saját honlap is, de mivel minket senki és semmi sem támogat, senkihez sem tartozunk, egy pártnak sem vagyunk elkötelezettjei, egyenlőre ez a megoldás tűnik a legjobbnak és a legolcsóbbnak.

oldyopty 2013.01.07. 14:29:03

politikus = politikusok
Bocs.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.01.07. 14:32:09

A centrális erőteret eddig csak az MDF nem építette ki 1990-1994 között.

Én azt mondom inkább építették volna ki ők is, akkor nem rabolták ki volna ennyire az MSZMP diktatúrából helyén hagyott vezetők az országok, nem privatizálták volna szét az egészet bagóért, közművestől, mindenestül.

Szóval a centrális erőteret mindenki kiépítette azóta. Mindenki midenhova saját embereket ültetett be.
Tekintve hogy a beültetett MSZP-sek gátolják a Fidesz munkáját, és a beültetett Fideszesek gátolják az MSZP kormány munkáját mindenáron, ez nem biztos hogy probléma.

Pontosabban fogalmazva, nem biztos hogy önmagában csak ez a probléma.

kvadrillio 2013.01.07. 14:32:37

Hívő keresztény volt a coloradói gyilkos
A testvérét nemrég megölték, ő pedig négy napja nem aludt, miközben drogokat szedett.

NAUGYE, HOGY MIRE KÉPES A KERESZTÉNY HIT ?! MEGAZ ERKÖLCS ! MEGA JÓMODOR ! MEGATÖBBI HALANDZSASZÖVEG.......

kvadrillio 2013.01.07. 14:33:41

@kvadrillio: MEG AZ ERKÖLCS ?
MEG A JÓ...MODOR ?
MEG A TÖBBI HEGYIBESZÉD ?!!!

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.07. 14:34:19

@felcsutisuttyo:

Igazad van a többi hasonlóan gondolkodó emberekkel együtt.
ÉBREDJ MAGYAR NÉP !
NE HAGYD MAGAD LEIGÁZNI !

Aki az elmúlt 23 keserves év után is hisz a pártokban és azok vezetőiben az igen eltévedt a mocskos politika útvesztőjében és önként menetel saját nyomorúsága,bizonytalan jövője felé ill. a gyermekeitől és az unokáitól elveszi az országban való tisztességes megélhetés lehetőségét.

Kell és szükség van politikai váltásra különben elveszünk. Kell, hogy új és tiszta erők jöjjenek a felszínre és a nép az mögé sorakozzon fel. Ha ezt nem teszi a nép elveszti önmagát és kiszolgáltatott marad továbbra is a pártoknak és azok hazugságainak. A mocsárból nem vezet ki a régi és új ellenzék (MSZP-E14) összekapaszkodása sem. De sem a Fidesz, sem a Jobbik nem vezet sehova. A választást a NÉP-nek kell megnyerni 2014-ben. A népnek kell a marsallbotot a kezébe venni, irányítani a sorsát és egy új arcokból álló hiteles és nem kompromittálódott szakértői kormánnyal , élén az SZMN-nel (a nép képviseletében) lehet csak orvosolni a bajokat és új lendülettel növekedésnek inditani országunkat. A népből ( belőletek ) kell kinőnie ennek az új és hiteles kormánynak ! Van elég erőd, bátorságod ehhez, vagy akarsz továbbra is a hazug pártok játékszere lenni ?

Most még vér nélkül szép szóval, fegyelmezett tüntetésekkel és a választásra való szoros összefogással célba érhetünk, de ha marad ez a kormány, vagy jön egy másik (MSZP-E14) ugyanilyen rossz akkor " Isten irgalmazzon" a magyar népnek. Itt már csak akkor lesz jobb élet, munkalehetőség, életszínvonal emelkedés újra ha azt a nép kivívja magának, vagy állandósul az, hogy a pártok örökké becsapják a népet csaló mézes-mázas ígéreteikkel a szavazás megnyeréséért azután pedig tojnak a nép fejére újabb négy évig.

A Szabad magyar Nép egy új civil szerveződés amely kellő népi támogatás mellett ki tudja vezetni az országot a válságból a néppel közösen együttműködve.
A mozgalom vezetője sohasem volt tagja egyetlen pártnak sem, tiszta, egyikkel sem szimpatizált és elég bölcs és tapasztalt (59 éves) ahhoz, hogy az országot kivezesse a válságból egy "politikától független szakértői kormánnyal" amíg nem késő. Minden lépést, minden döntést a néppel konzultálva fog meghozni. A kormány bármikor visszahívható lesz, a képviselők pedig felelősséggel fognak tartozni a munkájukért mint te a munkahelyeden, azaz biztosítva lesz a "minőségi kormányzás". Gondold át mindezeket és dönts a szíveddel. Akarod azt, hogy továbbra is a hazug pártok játékszere lenni, vagy akarsz egy minőségi változást a magad ill. gyermekeid, unokáid életében. Csatlakozz az SZMN-hez !

Elérhetőségünk :

www.facebook.com/szabadmagyarnep
www.social.girlsandboys.info/?r=1

kvadrillio 2013.01.07. 14:34:44

@kvadrillio: MER ENNEK IS A ZORBÁN A ZOKA !!!!!

rockjano 2013.01.07. 14:35:34

@oldyopty: Hamár az van a blog elején hogy "BONTSUK LE A 2/3-OT" :-)))))

Egyébként nem akarom bántani mert jól látható hogy csapda helyzetben van ő is és az egész LMP-is.

Pont a Fidesz politikája teszi az LMP dolgát nagyon nehézzé, de ez van ezzel kell együttélni.

Kérdés még hogy hogy alakul a hangulat de sok olyan pénzszórás lesz még az elkövetkezendőkben ami szükségessé és elkerülhetetlenné teszi az ellenzéki összefogást. Ezzel szembemenni meg rizikós, bejöhet de ha igen az pont elősegíti a 12/3 megtartását.

Nagyon benne van az egészben az LMP érdektelenné válása és eltünése is...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.01.07. 14:35:56

@fingerbangs:

Demokrácia ügyileg valóban nem volt rosszabb kormánya eddig.

Gazdasági értelemben szerintem az MSZP rosszabb volt.

Legalábbis a statisztikák tekintetében a versenyképességi mutatóink az MSZP idején kerültek utolsó helyre a Görögökkel holtversenybe.
Ők duplázták meg a munkanélküliségi rátát.

Pedig milyen perspektívákkal indult az MSZP ! Akkor még a Szlovákok elött voltunk majd minden mutató tekintetében, és 2006-os Euró bevezetéssel kampányoltak Medgyessiék.

Nem hiszem hogy ettől nagyobb lecsúszást bárki tudott volna produkálni az EU-ban, mint a szocik.

kvadrillio 2013.01.07. 14:39:01

MEG ENNEK IS , Szombaton kutyás rendőrökkel akartak hazaküldeni bérletükért sorban álló utasokat a székesfehérvári buszpályaudvaron.

SIMLICSKÁRA MIKOR KÜLDENEK KUTYÁSOKAT RÁJA ????!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.07. 14:48:08

Mivel egyre inkább úgy tűnik, hogy a kormány legapróbb lépését is ő találja ki, igenis ő a hibás minden apróságért.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.01.07. 14:52:57

@rockjano:
Ha az LMP hozzásegíti a szocikat egy 50% többséghez, az óriási hiba lenne.

Kb akkora mintha a Fideszt segítenék ehhez hozzá.

Ahogy ismerem az MSZP-t és a Fideszt, koalíciós partner nélkül bármire képesek, és annak az ellenkezőjére is.

Persze koalíciós partnerként nem arra az SZDSZ-re gondolok, aki elfelejtette a kontroll szerepét, és emiatt a választók meg is büntették.

DezInf 2013.01.07. 14:53:05

@szabadmagyarnép:

SZMN---eSZeMeNt , ritka rossz névválasztás,adja magát a negatív kicsengésű politikai lejáratás szlogenje.
Ezt nehéz lesz kivédenetek:(

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.01.07. 14:57:06

@szabadmagyarnép:
facebook:
"Legyél az első ember, akinek tetszik ez."

Legalább a haverjaidnak szólj, hogy like-oljanak ! :)

vénasszony 2013.01.07. 15:13:44

No, kedves Gergő, végre elkezded Orbánt is helyén kezelni, de szánalmas vagy, hogy nem bírod ( nem mered? ) anélkül, hogy belerúgnál Gyurcsányba. Amiket felsoroltál, azok mind a demokrácia ellen elkövetett bűntettek. És bizony Orbán nyomába sem ér Gyurcsány. Bizony. :(

gnme 2013.01.07. 15:19:54

Gergő, teljesen igazad van. És te fiatal vagy.

De.. még az öregek is azt mondják a saját kis tanácsukban, ..tán nem is zorbán a baj, hanem hogy ilyen gyenge teljesítményű emberekkel veszik körbe magát, akik még a wc papírt/cipőfűzőt sem találják. A valóságról olyan ismeretekkel rendelkeznek, mint a lőtéri döglött ebek.

SZMLT 2013.01.07. 15:30:49

Karácsony Gergely egy senki. Ennek a kormánynak tomboló válság közepette, a belső fogyasztást megroppantó frankhiteles extra válsággal, az EU által követelt 3% alatti hiány biztosításával és az államadósság kezelésével, csökkentésével kell megküzdenie. Ez szinte mission impossible, a kormány mégis, valahogy, óriási küzdelmek és útkeresés közepette megoldotta eddig a lehetetlennek tűnő feladatot. Karácsony Gergely kívülről pofázik, lázít, mocskol. Ha ő lenne a miniszterelnök - elkpzelni is röhejes - valszeg 2 nap alatt feladná vagy beleroppanna a feladatba és damilon rángatnák jobbról is balról is. Ő ezért csak ne pofázzon! A hiány 3 éve 3 % alatt, az államadósság GDP arányos csökkenése vitathatatlan. KGergő egy senki kis pöcs nímand !

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.01.07. 15:39:23

@J.W. Booth:
"A "gyurcsányahibás" kampány szerintem nem béna, hanem nagyon eredményes volt.
Az ostoba fidesz-szavazóknak szólt, de rajtuk kívül sokaknak sikerült beleverni a fejébe ezt a szállóigét."

Ezek szerint az "Orbán a hibás" féle szólamok, az ostoba MSZP, LMP szavazóknak szólnak ?

genyamagyar 2013.01.07. 15:45:59

@SZMLT: Te, figyusz! Elmúlt már a Szilveszteri kabaré... de azért kösz! Régen mulattam így, mint most az írásodon. :DDD

blacklord 2013.01.07. 15:55:22

@vénasszony: maximálisan nem értek egyet. Gyurcsány egy hatalmasat rúgott ugyanis a magyar demokráciába, amikor nem mondott le az őszödi beszéde után. Ha ezután újra megválasztotta volna a nép (mint ahogy Ponta-t Romániában), akkor ez van, ezt kell szeretni. De hogy ott maradt és 4 évig vergődött az ország tovább, ez igen erősen hozzájárult a jelen közállapotok kialakulásához. Egyetértek amúgy @Trompf: -al abban, hogy demokráciaügyileg ez az ország legrosszabb kormánya. Hogy gazdaságilag az-e, abban nem vagyok biztos, mert folyamatosan egy-két lépés távolságra van csak az államcsőd - ez a negatív megszorítóspirál, amit a helyzet tüneti kezelésére (értsd: EUs pénzek megtartása) alkalmaznak, pedig már középtávon is csak a pusztulásba vezet.

blacklord 2013.01.07. 15:56:28

@SZMLT: lol, te mit szívsz? :-)

kvadrillio 2013.01.07. 15:57:21

"Mind a haminchét alkalmazottamat lefingottam" – jelentette ki büszkén egy felhasználó a Craigslisten – írja a Gawker. A név nélkül nyilatkozó illető azt állítja, szakács, méghozzá New York egyik legfelkapottabb éttermében. Hozzátette, ez nem holmi gusztustalan hóbort, ez egy misszió a számára.

nu, ilyen torzóagyú degenerált is csak a kapitalizmusban tud 'kifejlődni' !!!hahaha...

SZMLT 2013.01.07. 15:58:00

@genyamagyar:
Mulass csak, én csak az igazságot írtam le. De hozzátehettem volna összehasonlításképpen, hogy nem válságban, hanem konjunktúrában az MSZP kormányok meg két és félszerezték az államadósságot, a hiányt 10 %-ra hagyták futni, ráadásul még a demokrácia és szólásszabadság jegyében ártatlanok tucatjait verték meg és vetették előzetesbe vagy éppen lőtték ki a szemét 2006-ban. S közben az kedvenc bunkósbotjuk a félelem business volt, mert aki mást gondolt mint ők azt egyszerűen lefasisztázták. A fasisztától pedig ugye mindenki fél. Az Orbán kormány minden felróható hibája ellenére nagyon jelentős eredményeket mutat fel számos területen. Az, hogy olyan mocskok akik 10 éve állami pénzen buliznak egyetemi tanulmányoknak álcázva kimennek az utcára úgymond tüntetni az csak egyfajta sideeffect. A kormány hibázott pár kérdésben, sokkal többen viszont nagyon jelentős eredményeket produkált. Ez az igazság. HA az MSZP-SZDSZ rezsimmel vetem össze akkor zongorázni lehet a különbséget az Orbán javára a lényegi kérdések tekintetében. A felfújt politikai bulvár, meg az MSZP lázítása és permanens hazudozásai csak szemfényvesztés.

kvadrillio 2013.01.07. 16:01:42

jakééérem ! akinek habon(y) a takony a TANÁCSADÓJA !!!AZ ILYENEKET TUD CSINÁÁÁNYI !

SZMLT 2013.01.07. 16:03:52

@blacklord:
Tudom, nálatok Index gyökereknél az a szokás, hogy A GYILKOS CIGÁNYT NEM LEHET CIGÁNYNAK NEVEZNI DE A GYILKOS KERESZTÉNYT IGEN. Lásd Index mostani címlapját.
Hát ezért csodálkozol ennyire, mert te ezek közé való vagy én meg nem.
A mocskos balliberális oldal csak rosszat hozott MO-nak 21 év alatt. 2002 - 2010 között meg két és félszerezték az államadósságot, GDP arányosan tekintve pedig 52% ról 82 %-ra hagyták elfutni. Erre mondta a mocskos Gyurcsány:
"Ezt elkúrtuk". Ha nekem nem hiszel haver higgyél legalább neki. Ha már a számok 12 felett értelmezhetetlenek számodra, és a százalék fogalmával 20 éve küzdesz mert normális embernek elég a számokra vetni a tekintetét és látja milyen jelentős lépéseket tett eddig az Orbán kormány. Persze te nem vagy normális ember, hanem egy zsigeri gyűlülküdő nímand.

zassz 2013.01.07. 16:05:02

@almahaboru:
Azért emlékezzünk az 1998. előtti időkre. Koromnál fogva emlékszem. Annak ellenére, hogy soha sem voltam Horn rajongó, nem tapasztaltam, hogy a 2/3-ukkal így visszaéltek volna. Magam részéről nem tapasztaltam megosztottságot sem, nem volt "libsibolsi" "kommer" "jobber", stb.
Véleménykülönbség volt, s azt leginkább kultúráltan lehetett megvitatni.

Én életemben először 2002.-ben NEM viseltem kokárdát, sőt azóta sem. Nem azért, mert nem vagyok büszke '48-ra, nem, nem azért. Hanem mert kisajátítottak egy nemzeti jelképünket. Na onnantól van az, hogy emberek ugranak egymásnak, politikai hovatartozásuk okán. Ezt pedig Orbán engedte el, lsd a két forduló közötti történéseket.

Továbbá, elmaradt egy valódi "elszámoltatás", mert amit Kellernek hagytak, az vicc volt. Ha egy tényleges lett volna, s büntetőjogászként állítom, lett volna mit keresni, akkor szerintem két dolog történt volna: 1. aki felelős, megkapja érte jutalmát. 2. A váltópárt nem meri ugyanazt ugyanúgy folytatni, mert legközelebb rajtuk csattan a bilincs.

Az pedig, hogy az "elmútnyócév" során semmi érdemleges nem történt, csak sodródott és értéktelenedett az ország legalább annyira köszönhető, Orbánnak, mint mindent megvétózó ellenzéknek, mint a kormánypártiak (főképpen Gyúrcsány) töketlenkedésének.
Normális országban van egy nemzeti minimum a pártok között, itt nincs. Normális politikus felfogja, ha ellenzékbe kerül, s onnan KÉPVISELI választói érdekeit.

Normális ember, mégha politikus is, emlékszik, mire mit mondott és tartja magát hozzá. Lásd: Rogán bömbölt az ÁFA emelés miatt, hogy akkor minden drágább lesz, mikor ők emeltek, akkor persze ez már nem igaz. Lásd tandíjas népszavazás, most meg "nemtandíj" bevezetése.

Továbbá minden eddigi Fidesz érában amit először láttam az a Btk és Be. szigorítása. Szakmailag nem indokolt dolgok. Jelen esetben az eljárási törvény indokolatlanul szűkíti a sértett!!!! a feljelentő!! a védelem :( és a gyanúsított jogait. Az Ügyészséget gyakorlatilag Bíróságot meghaladó jogkörökkel ruházta fel, s ők, lévén a gárda nagyrészét véletlenül az első Orbán idején emelték pozícióba, még örül is ennek. Tapasztalható a szabadságjogok szűkítése. Én konkrétan a saját kaptafámnál, a büntetőjog területén látom ezt.
Persze ezekre magam részéről hívtam már fel általam személyesen ismert országgyűlési képviselő figyelmét, de akár neki, akár az LMP-nek, akár a szociknak, akár a médiának elkerülte az ingerküszöbét.
Ha váltás lesz, csak azt tudom kívánni, hogy a politikusokat vonják -ezen szabályok szerint- felelősségre.

mim 2013.01.07. 16:10:52

Senkik mondják, hogy Karácsony Gergely senki.
Senkik mondják, hogy 10 millióan hibásak. Nincs is annyi szavazó és a valóban szavazók is eléggé könnyen megahtározható csoportokra bonthatóak.
Senkik mondják, hogy amit a kormány ma mond, az volt mindig az álláspontja.. de akár csak december közepéig visszaekintve is.
Es a többi.. és a többi..

Mikor lesz már szűrő ezen a fórumon? Rohadtul unom, hogy ha valami kormányellenes blogot belinkelnek az index-n, akkor jn a troll dömping, akiknek a marhaságát minden topikban újra és újra meg kell cáfolni. Ráadásul ugyanazoktól, napi 18-20 órában 4-5-ször annyi kommenttel mint bárki más. Egyáltalán hogy van ennyi idejük?
Szűrőt!

SZMLT 2013.01.07. 16:14:02

Egyébként általában az van, hogy a csak ballib médiát hallgató és eleve "balra tűrő-jobbra a bolhát is elefántnak látó" attitűddel rendelkező egyed az Indexet rendszeresen olvasva szinte törvényszerűen azt fogja látni, hogy Orbán a diktátor, meg itt nincs demokrácia meg hinni fogja a többi idióta lózungot is. Ez szinte bele van kódolva abba a stílusba és világnézeti konstrukcióba ami az Indexen mondjuk 20 ember sajátja. Tóta W. jó példa volt rá. Tótától mocskosabb dezinformátor és hivatásos gyűlölködő kevés létezett a magyar sajtóban, de rendesen meghatározta egyedül is az Index ideológiai arculatát. Ha nem hazudott volna annyit és nem gyűlölködött volna olyan intenzitással - persze szinte kizárólag a keresztény embereket megcélozva - akkor az ember szívesen látta volna adekvát vitapartnernek, de egy idő után látszik az ilyen emberhordalékokon hogy menthetetlenek.. CSak úgy mint az Index is az amíg 20 ilyen szerencsétlen magát liberálsinak tételező paprikajancsi a meghatározó ereje. No és az erre recskázó többi meg nem méretett paprikajancsi, akik ilyenkor itt tolonganak orbánozni - na azok pont ilyenek mint az Index 20 paprikajancsija... Senki, nyomorék, elbaszott szerencsétlenek, akik valójában édeskeveset tudnak a világból de valószínűleg kommunikáció/média/jog/közgazdász szakon végeztek kettessel...

SZMLT 2013.01.07. 16:14:56

@SZMLT:
Nota bene: kegyelemkettessel....

SZMLT 2013.01.07. 16:21:10

@zassz:
"Én életemben először 2002.-ben NEM viseltem kokárdát, sőt azóta sem. Nem azért, mert nem vagyok büszke '48-ra, nem, nem azért. Hanem mert kisajátítottak egy nemzeti jelképünket. "
----

Hát erre normális ember csak azt tudja mondani: hüle vagy.
Nem sajátított ki senki semmit te szerencsétlen! Akkor veszed fel amikor akarod. Csak nem akarod, hogy ezzel jelezd mennyire gyűlölöd orbánt meg a jobboldalt. Ez egy megjátszott attitűd, tettetett sértődés, egyfajta póz. MAgadat rekeszted ki ezért amikor nem rakod fel a kokárdát nem téged rekeszettt ki senki.
A politikai retorikában - balról is - számtalan olyan mondat elhangzott és elhangzik ami ilyen okból, ilyen logikával kirekesztésnek lenne értelmezhető, de értelmes ember nem azon munkálkodik, hogy ezt vagy azt a politikusi retorikai fordulatot vagy esetleges botlást kénszeresen kirekesztésnek interpretáljon.
Megmondom mi van: legyártottak neked egy terméket a ballib hazugsággyárosok: azt, hogy te ki lettél rekesztve és te ezt beszoptad. De mivel legbelső vágyaddal - ti. a jobboldal gyűlöletével - ez összecseng és ezzel jól lehet demonstrálni - az olyan ostobák szerint mint te - hogy a jobboldal milyen kirekesztő, ezért nem veszed fel a kokárdát. Aljsa, önátverő, szánalmas attitúd...

kvadrillio 2013.01.07. 16:21:12

Ingatlanárverések: hogyan licitál a maffia?

2007. június 14., csütörtök, 14:10 • Utolsó frissítés: 2007. június 14., csütörtök, 14:11
Szerző: hvg.hu

kinyomtatomKinyomtatom • ElküldömElküldöm Twitter

Miért csak kevesek kiváltsága az árveréseken vásárolt ingatlan, ami a piaci érték akár feléért is megszerezhető – teljesen legálisan? Miközben az APEH a végrehajtásról szóló jogszabályok módosításán dolgozik, megnéztük, hogyan működik az árverési piac.

Az új szomszédnak nem mertem megmondani, mennyiért vettem a lakást; inkább azt füllentettem, hogy piaci áron jutottam hozzá – meséli az a név nélkül nyilatkozó ingatlantulajdonos, aki nemrégiben fél áron jutott hozzá a kertes házához. Az ingatlanárverések legnagyobb hányada úgynevezett kényszerárverés. A bankok végrehajtó útján elárverezik a lakáshitel törlesztőrészleteit nem fizetők ingatlanját, de arra is bőven van példa, hogy valaki közüzemi díjból halmoz fel akkora tartozást, hogy otthonát lefoglalják.

Igaz, az adósság behajtása nem az ingatlan elárverezésével kezdődik. Ha az adós nem tudja törleszteni például az esedékes havi részleteket vagy egyéb tartozásait, azt legelőször a munkabéréből és egyéb járandóságaiból próbálják behajtani. Csak ezután kerül sor az úgynevezett végrehajtási eljárásra: az adós lakását, telkét vagy üdülőjét lefoglalják, majd 45 nap várakozás után kitűzhető az árverés. Az is lehetséges, hogy pályázatot hirdetnek meg az értékesítésre.

„Sokkal több ingatlant, körülbelül tízszer annyit foglalunk le, mint amennyi ténylegesen kalapács alá kerül” – mondta el Várszeghi György, az APEH végrehajtási főosztályvezetője. Ez azzal magyarázható, hogy az adós gyorsan észbe kap, és összekaparja a pénzt tartozása kiegyenlítéséhez, vagy pedig részletfizetési kedvezményt kér. A főosztályvezető számokkal is szemlélteti a jelenséget: 2005-ben a lefoglalt ingatlanok értéke elérte a 19,5 milliárd forintot, míg a ténylegesen elárverezett otthonok értéke csak 1,1 milliárd forint volt, amiből mindössze csak 446 millió forint folyt be (ez nagyjából 50 ingatlannak felel meg). Tavaly valamivel kevesebb ingatlant foglaltak le, összesen 14,6 milliárd értékben, amelyből 3,1 milliárd értékben árvereztek el, és az ebből befolyt összeg alig érte el a 422 millió forintot. Amint látható, nemcsak a lefoglalt és elárverezett érték különbözik jelentősen, hanem az ingatlanok becsült értéke és az értük kifizetett összeg is.

Megegyeznek fél árban

A kikiáltási ár és a bevétel közötti óriási különbség egyik oka a végrehajtási törvényben keresendő. A köztartozás miatt lefoglalt vagyontárgyak kikiáltási árától, azaz becsértékétől – ha nincs megfelelő ajánlat – az árverést vezető adóvégrehajtónak a törvény szerint fokozatosan lejjebb kell szállnia. Ingatlanok árverezésekor 50 százalék az alsó határ. Ezt a törvény kínálta lehetőséget használja ki az a vásárlói csoport, amelyet a végrehajtói szakma csak árverési maffiaként emleget. Ezen csoport tagjai ugyanis az árverés előtt megállapodnak, ki viszi el az ingatlant, ennek értelmében csak a kiválasztott személy fog licitálni, leszorítva ezzel a kalapács alá került vagyontárgy árát a törvény által előírt minimumra. „Jórészt az APEH árveréseire szakosodott maffia tevékenykedésének köszönhető, hogy az adósság ellenében lefoglalt és dobra vert ingatlanok szinte mindenesetben fél áron kelnek el” – ismeri el Várszeghi György.

Távol tartott érdeklődők

Információnk szerint legalább harminc, árverésekre szakosodott „maffiacsoport” tevékenykedik országszerte. Nagy Zoltán ingatlanjogász szerint az árverési maffiával nehéz leszámolni, hiszen nem a hatóságot, azaz nem az árverezőt vesztegetik vagy félemlítik meg, és fizikai kényszert sem alkalmaznak, nem zavarják meg az árverést. Azt pedig nehéz bizonyítani, hogy a jelenlevők a licit előtt megegyeztek egymással, amint azt is, hogy a maffia tagjai pénzt követeltek vagy fenyegetéssel beszéltek le valakit vásárlási szándékáról. A hatóságoknak persze fel lehet róni, hogy mindeddig nem változtattak a jogszabályokon.

Egy-egy árverésen jellemzően 3-5, legfeljebb 10 érdeklődő jelenik meg, akik főként befektetési szándékkal vásárolnak. „A vidéki árveréseken kevésbé jellemző a maffia jelenléte. Nem minden ingatlanra csapnak le nagymenők, nagyobb valószínűsséggel jelennek meg egy ötvenmilliós lakóház licitálásán, mint egy ötmilliósén” – osztja meg velünk tapasztalatait Szabó Ferenc, az Ingatlanárverések.hu nevű oldal működtetője. A licitálásra váró ingatlanok közel 30 százaléka Budapesten, a fennmaradó 70 százalék többsége az ország délkeleti részén található, a Szeged környéki tanyákból például kifejezetten sok van. Az átlagos vásárló tízmillió forint alatt keres ingatlant, de a kínálatban akad több százmilliós is.
Árverés az interneten »

ENNEK IS ORBÁN AZ OKA !!!!!!!!!

SZMLT 2013.01.07. 16:25:01

@SZMLT:
Másrászt az ilyen beszopott, jól előre legyártott tömegmegtévesztések kiválóan alkalmasak voltak arra, hogy az MSZP-SZDSZ rezsim mocskosságaival ne foglalkozz. Ill. úgy tekints ezekre mint bocsánatos bűnökre, hiszen még az ország adósság állományának meg két és félszerezése, a hiány 10% fölé növelése konjunktúrában, nyilvánvalóan ártatlan emberek szemeinek kilövetése, majd az érintett döntéshozók kitüntetése is jobb mint a fasiszta Orbán kokárdáját viselni... Überszánalom... Soha a magyar baloldal ne kereljön hatalomra ameddig ebben az intellektuális pöcegödörben kulminál a létezése...

SZMLT 2013.01.07. 16:28:43

Hozzáteszem: sok a probléma, nem kevés a hiba, de az irány, ebben a helyzetben jónak mondható a legkritikusabb gondolkodás szerint is.
CSak egy példa: az Orbánt fikázók hányszor írtak blogbejegyzést arról, hogy a gyermekkel rendelkező családok milyen, valóban hatékony adózási szubvenciókban részesülnek 2010 óta ? Erről például nem szeretnek beszélni, mert nagyon pozitív intézkedés volt. Soha erről nem olvastam az Index blogjain...

blah 2013.01.07. 16:34:54

Orbán egy pöcs, tíz éven belül agyvérzés viszi el úgyis, lehet lapozni

gnme 2013.01.07. 16:37:09

@SZMLT: tee, hogyha zongorázni lehet a különbséget Orbán javára, akkor miért tették tönkre 200.000 darab egyes típusú cukorbeteg (többségében fiatal) életét olyan öreg inzulinokkal, amiket most kaphatnak támogatással a modernek helyett?

Miért vették el az inzulinpumpákról a támogatást?

Tán nem az volt a cél, hogy a fiatalok életét tönkretegyék?

SZMLT 2013.01.07. 16:38:17

@mim:
"Rohadtul unom, hogy ha valami kormányellenes blogot belinkelnek az index-n"

:)))) Valami kormányellenes blogot ???? Csak és kizárólag azt linkelnek te paprikajenő!! De ez még nem lenne baj, nem várom az Indextől, hogy gerinces legyen, de hogy a blogok 99%-a hazudik is mint a vízfolyás, azt már kikérem magamnak ! Amúgy meg mit akarsz cáfolni? Hogy az Orbánék csökkentették az államadósságot és 3 éve 3 % alatt tartják a hiányt, amire ballib mocsok még nem volt képes soha ?
Ezt nehéz lesz cáfolnod...

SZMLT 2013.01.07. 16:40:03

@gnme:
Nem tudom, de önmagában ez így hangulatkető féligazságnak tűnik... De azt gondolni, hogy azért csinálták hogy fiatalok életét tegyék tönkre biztos hogy nem igaz. És gyanítom, hogy maga az intézkedés is csak félig lett megfogalmazva úgy ahogy előadtad...

gnme 2013.01.07. 16:41:49

@SZMLT: értem, hangulatkeltő féligazság.

Köszönöm Neked ezt a nagyszerű, tartalmas választ.

SZMLT 2013.01.07. 16:46:06

@gnme:
Nem kell gúnyolódnod, mert pont ebben az intézkedésben a több ezerből nem vagyok otthon. Ezt csak nem veted a szememre? A nagy egészről jobban és tartalmasabban tudok beszélni. ez van. Nem vagyok szakpolitikus.

blah 2013.01.07. 16:47:33

@SZMLT: a családi adókedvezmény tényleg okés... csak kirakat intézkedések helyet azt szeretném látni, hogy a gazdaságot is jó irányba állítja és nem a föld felé a szocikat is lekörözve... és lehetne említeni a demokratikus érzékenység hiányát, a megrögzött kommunista szemléletet...

L12345 2013.01.07. 16:51:49

Igazad van biztosan, közel ülsz... Nosza Menj váltsd le és csináld jobban!

L12345 2013.01.07. 16:52:56

Igazad van biztosan, közel ülsz... Nosza Menj váltsd le és csináld jobban!

SZMLT 2013.01.07. 16:55:38

@gnme:
Szóval utánanéztem és nincsen armageddon úgy tűnik:

OEP-kritériumok az egyedi méltányossági társadalombiztosítási támogatás igényléséhez inzulinpumpás intenzív inzulinkezelés esetén

– 18 éves kor alatt 12 hónapnál régebben fennálló diabetes mellitus.
– 18 éves kor felett legalább három éve fennálló diabetes mellitus.
– Kezdettől 1-es típusú diabetes mellitus.
– C-peptid-negatívvá vált, eredetileg 2-es típusként diagnosztizált diabetes mellitus.

Emellett a pumpaterápia szakmai indikációját is alá kell támasztani:

1. Intenzív inzulinkezelés alkalmazásával is nagyfokú labilitás („ brittle diabetes”) a betegre vonatkozó alábbi kritériumok fennállása mellett:

a) Megfelelően oktatott, rendszeres önellenőrzést végez.
b) Az adekvát étkezési rendet tartja, CH-számolási ismeretei megfelelőek.
c) Mozgás szerint is változtatja az inzulinadagolását.

2. A labilitás, illetve inzulinrezisztencia az alábbi kritériumokkal alátámasztható:

a) Vércukormérésekkel igazolható jelentős postprandialis hyperglykaemia.
b) Vércukormérésekkel igazolható hajnali jelenség.
c) Vércukormérésekkel igazolható nagy szórás az értékekben (magas SD).
d) Vércukormérésekkel igazolható tartósan magas vércukorértékek.

3. A szénhidrát-anyagcsere zavaraira utaló, illetve ezeket okozó egyéb jelenségek fennállása:

a) Jelentős – kis dózisoknál is fellépő – inzulinérzékenység.
b) Erős hypoglykaemia-hajlam.
c) Gyakori ellenregulációs folyamatok.
d) A hypoglykaemia megérzésének zavara (unawareness).
e) Megváltoztatott inzulinadagolás mellett is megjelenő inzulinrezisztencia.
f) Magas HbA1c.

4. Speciális helyzetű, állapotú betegek:

a) Jelentős fizikai aktivitást kifejtő személy, például hivatásos sportoló.
b) Rendszertelen életmóddal járó hivatás, foglalkozás (amely a többszöri injekciós kezeléssel járó életmódbeli előírások betartását lehetetlenné teszi).
c) A prekoncepcionális, illetve a kihordási időszak alatt optimális anyagcserevezetést igénylő cukorbeteg nő.
d) Már manifesztálódott diabeteses szövődményektől (retinopathia, neuropathia, nephropathia, microalbuminurea, emelkedett szérumkreatinin-szint stb.) szenvedő beteg, aki a szövődmények progrediálódását lassító kezelést igényel.
e) Diabeteses szövődmény kialakulására utaló jeleket mutató beteg.
f) Gyermek hossznövekedésének elmaradása (<3 percentil).
g) Egyéb.

kvadrillio 2013.01.07. 16:55:47

Savile meg is lopta a megrontott kis betegeket
2013-01-06 18:24:07
London ‒ Úgy tűnik, Jimmy Sa­vile nemcsak megrontotta, de meg is lopta a beteg gyerekeket, akiknek évtizedeken át gyűjtögetett adományokat nemcsak magánszemélyektől, de a brit kormánytól is.
Hirdetés
Savile vagyona nagy részét úgy sikkaszthatta (Northfoto)
A halála után, idén októberben pedofíliával meggyanúsított hajdani tévésztár a jelek szerint a bevallott 4,3 millió fontnyi vagyonának a többszörösét sikkasztotta össze különböző alapítványain keresztül, majd a hatalmas összeget több offshore cégen át külföldre menekítette. A tévés állítólag attól félt, hogy még életében lebukik, és ismert vagyonát elkobozzák, hogy kártalaníthassák belőle az áldozatokat.

A hatóságok a Savile számláját vezető NatWest Bankot már hivatalosan is felszólították, hogy szolgáltassa ki az elhunyt sztár számlaadatait és a pénzmozgására vonatkozó összes információt.

– Savile-nek nem voltak káros szenvedélyei, nem élt nagy lábon, két ingatlana volt, és egyetlen luxustárgya, a Rolls-Royce, amivel közlekedett – mondta a Mirror című lapnak Alan Collins pénzügyi szakértő.

– Ugyanakkor 20 éven át volt az ország egyik legnagyobb és legjobban fizetett médiasztárja, ami azt jelenti, hogy a bejelentett vagyonánál jóval többet keresett. Ráadásul az alapítványaiból is hiányoznak pénzek, nagy valószínűséggel ezeket mind külföldre menekítette, hogy megmentse az esetleges kárpótlást kérőktől.

K. Á.

nU, ENNEK IS SOROSGÉNJE VAN. MEGLOPNAK 'EZEK' MINDENKIT, AZTÁN MÉG KÁRPÓTOLTATJÁK IS MAGUKAT ! A TEHECCSÉGESEK ! HMMM...

pirospöttyöske 2013.01.07. 16:58:47

Hajr�ergely! Te vagy az egyetlen ember ma a politik�n akiben b�m. Rem�m nem kedvetlen�nek el az ellenl�sok a v�szt�kig!
Orb�knak mennie kell, de az mszpt sem v�m vissza, mert �s rosszul korm�oztak �ezzel 2/3-hoz juttatt�a mai tehets�elen p�ndi potent�kat.

SZMLT 2013.01.07. 16:59:40

@blah:
Gazdaság: nagyon erős válság van. Ebben a helyzetben nem lehet ugrálni senkinek sem. A cseh gazdaság is mínusz 1,5 % -ba fordult. Pedig ott nem Orbán kormányoz. Szóval nem kell elhinni mindent olyan szociknak akik 8 év alatt meg két és félszerezték az államadósságot és konjunktúrában 10 % felé navigálták a hiányt...
Nos, ebben az erős válságban, kétségtelenül nehéz körülmének között csökkent az államadósság GDP arányosan és a hiány 3. éve 3 % alatt van. Tudod milyen pokoli nehéz ezt tartani ilyen körülmények között. Azt hiszem nem tudod... De ez nem baj, nem lehet mindenki közgazdász... S minderre jön rá a belső kereslet frankhitelesek miatti brutálsi esése. Ez önmagában indokolja a GDP senyvedését és igazán nem Orbánék tehetnek róla, hanem a szocik sajnos...

SZMLT 2013.01.07. 17:01:30

@pirospöttyöske:
Tehetségtelenek ?
Válságban államadósságot csökkenetnek és 3 % alatti hiányt produkálnak s közben piacról finanszírozzák a hiányt...
Mennyi elmebeteg van itt !

szabadmagyarnép · http://www.facebook.com/szabadmagyarnep 2013.01.07. 17:09:12

@DezInf:

A névválasztás éppen arra utal, hogy nekünk van eszünk, észnél vagyunk, nem kapkodunk nem úgy mint a jelenlegi hatalom.

SZMN = eSZeMeN

Min tisztában vagyunk a gazdasági folyamatokkal, átlátjuk azt, látjuk miben tévedett OV, mi a kiutat is megfogalmaztuk alapító közleményünkben.

Mi látjuk azt, hogy a több évtizede tartó hanyatlás mögött ugyanis nem csak a hatalom tehetetlensége, nem csak a hazai politikai elit önző mohósága lapul, hanem egy félreértés : a valóság hamis voltának észlelése, a világ mibenlétének teljes félreértése, a létünket meghatározó folyamatok katasztrofális félremagyarázása és elérhetetlen víziók gyártása áll.

Vegyük le a pártszemüveget és nézzünk szembe a valósággal !

SZMLT 2013.01.07. 17:10:17

Egy példa a baloldali aljasságra:
GYurcsány kormányzása idején azt mondták : az utcán tüntetők fasiszták, ilyenek olyanok és hogy a Fidesz szítja őket - AMIRE EGYETLEN EGY BIZONYÍTÉKUK SEM VOLT.
Amikor Török Zsolt - Mocskos Gazember - pedig konkrétan, írásban rögzítetten arra a törvénytelen cselekményre szólítja föl a diákokat, hogy foglalják el a hivatalokat akkor meg kussolnak.
Na ez a baloldali aljasság amit mi nem tudunk elviselni és sokan vagyunk!

Fehér Folt 2013.01.07. 17:16:12

Igaza van a posztolónak, hogy Orbán sok dolgot nagyon rosszul csinál, de akkor sem szép dolog egy emberre mutogatni. A nép választotta Orbánt, mindannyian osztozunk a felelősségen, hogy idáig jutottak a dolgok!

gnme 2013.01.07. 17:30:51

@SZMLT: és mi a különbség az nph és a glargin inzulinok hatásfelépülése, hatástartama és élettani hatásai között az éjjeli órák folyamán? miért kell somogyi hatásnak kitenni a kisgyerekeket az éjszakai órák folyamán? ..tehát.. mi ebben a jó orbánnak?

én nem értem, de biztos hülye vagyok, csupán azért nem

az internet nekem is utánanéz sok dolognak

sajnos ebben a kupiban.. elnézést országban csupán 1700db ember + az írója a könyvnek van kb. tisztában vele, mi a probléma

gomorra 2013.01.07. 17:37:55

Pesze, hogy Orbán a hibás! Hiszen minden hierarchikus rendszer úgy van kitalálva, hogy a hierarchia csúcsán álló felel az egész kócerájért. A részletekért nem, de az efész rendszerért igen.

Ezért is csodálom, hogy eddig nem hangoztattátok (mármint az LMP), hogy van egy nagyon-nagyon alkalmatlan miniszterelnökünk, aki - lahat, hogy valamire való az életben, mert mindenki jó valamire - de hogy kormányozni nem való, az hótzicher. Ott volt a baltás ügy, szégyen, hogy ezek után ez a hülye még olyan emberek miniszterelnöke, is, mint jömagam, nekem legalábbis ég a pofám azóta is, mert igyekszem az alapvető erkölcsi normákat betartani, s ha az ország első embere pedig ennyire gazember, akkor én szégyenkezem.

Ahol tehetitek, ahol meghall benneteket az ország népe, mindenhol kiáltsátok, hogy ez az ember alkalmatlan. Ócska populista érdekember, úgy fordul, ahogy a szél fúj, semmi nem fontos számára, mint a hatalom. Ennek érdekében hazudik a fülünkbe az M1 tv és a Kossuth rádió, olyan propagandát fejtenek ki, olyan manipulációt hajtanak végre, hogy Kádár s ideológusai elszégyellhetik magukat, hogy ők csak tizedét ha megtették ennek.

Beszélnetek kell a manipulációról, mert az egyszerű emberek azt hiszik, hogy itt még ekkora jót ember sosem tett országgal, mint ez a gazember!

dbeata 2013.01.07. 17:38:58

A demokrácia alapfeltétele az lenne, hogy a hatalmi ágak (törvényhozói, végrehajtói és bírói) szét legyenek választva, valamint a fékek és ellensúlyok működjenek.

Ez ma nem valósul meg, a kormány minden közjogi intézményt maga alá gyűr, és a saját emberét nevezi ki, nem kompetencia, hanem akolmelege alapon.

A saját ígéreteiket sem tartják be, tehát ha valamit, akkor ezeket számon lehetne kérni rajtuk. De hogyan? Minthogy fékek és ellensúlyok megszüntetve, egyetlen x beírása (vagy annak hiánya) a számonkérés módja, négyévenként.

Ráadásul még ezt is ki akarják matekozni, regisztrációval nehezíteni. És van, aki ennek örül, tapsol, és helyesli. :(

Megérdemli az ország Orbán királyt. Én megfontolnám, hogy egy ME csak max. két ciklusban indulhasson.

gomorra 2013.01.07. 17:42:12

@anyádnak Én tolom: Nem így van barátom, ahogy fentebbi hozzászólásomban írtam, az első számú felelős felel az irányért, s itt az irány van nagyon elkúrva, ahogyan elődje a szintén nagyon kisember gyurcsány is elkúrta az irányt amikor hagyta hánykódni az országot.
S az a baj, hogy ami irány jó - mert olyan is van, a közigazatás karcsúsítása (persze remélem karcsúsodik...) meg sok más is szükséges lépés, a felsőoktatás átalakítása is szükséges - tehát hogy a jó irányba mutató lépéseiket is szarlu oldják meg, erőből, nem tárgyalva, s agyonvágják a jó témákat is, s ezzel is csak a zűrzavar nő a fejekben!!!

J.W. Booth 2013.01.07. 17:43:39

@Trompf: Nincsenek ilyen szólamok, csak vélemények.
Olyan szervezetten, ahogy a "gyurcsányahibás" ment csak a fidesz tudja.

Valószínűleg azért is, mert olyan szavazóik vannak.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2013.01.07. 17:43:51

@MetroGoldwinMayer: A demokrácia korlátozását kezd magadon!

Ne politizálj, és ne szavazz!

kvadrillio 2013.01.07. 17:47:39

az izraeli online szolgáltató milyen játékokat kíván a Facebook-oldalain működtetni.

..HOGY EZEK AZ IZRAELIEK MENNYIRE SZERETIK A PÉNZT !!!...LEHÚZNI AZ EMBEREKRŐL......A NET-EN IS !

kvadrillio 2013.01.07. 17:49:26

@kvadrillio: Ébresztő
Mit jelent pontosan a 888-Facebook-szövetség?

Nem cseréltük fel a címet, tényleg ébresztőnek szánjuk cikkünket.

Többször írtunk a Facebook internetes szerencsejáték-ambícióiról, és beszámoltunk a 888-al kötött szerződéséről is.

Kis várakozás után az is kiderült, hogy az izraeli online szolgáltató milyen játékokat kíván a Facebook-oldalain működtetni. A virtuális pénznyerő automaták bevezetése nem okozott meglepetést, de a Bingó elindítása az Ittapiros szerint felkavarhatja az indulatokat.

A Bingo sok országban – köztük Magyarországon is – kizárólag állami üzemeltetőnek engedélyezett, aminek oka egyrészt, hogy kísértetiesen hasonlít a lottóhoz, másrészt pedig óriási üzlet is lehet belőle, stb.

Ha a 888 bevezeti a Bingót a Facebookra, akkor a lottó lesz a következő lépés. Ezért szánjuk ezt a cikket ébresztőnek mindazoknak akinek fontos, hogy a Facebook-használók ne játszanak illegális szerencsejátékot: a szülőknek, az államnak és a Szerencsejáték Zrt-nek

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2013.01.07. 17:52:53

@SZMLT: A válságot ORBÁN GAZDASÁGPOLITIKÁJA ESZKALÁLTA, te nagyonhülye.

zassz 2013.01.07. 18:04:01

@SZMLT: Na figyelj!
Olvasom a véleményedet, hozzászólásaidat, nem értek vele egyet, de nem kezdelek el minősíteni "hülének" ostobának, szerencsétlennek, stb. Nem állítom, hogy azzal, hogy olyan a véleményed, amilyen, "beszoptál" valamit. Én a magam részéről elmondtam, én hogyan gondolok és éltem meg egy bizonyos dolgot.
Ha erre nem tudsz kultúrált módon véleményt nyilvánítani, akkor ne tedd. Pl írhatadd volna, hogy "sajnos voltak olyanok, akik összekeverték a nemzeti ünnep díszét egyfajta politikai hovatartozás kifejezésével, s sajnos ezt elég hangosan tették, de szerencsére nem minden ember ilyen, stb, stb"
Én erre azt írtam volna, hogy sajnos pont az Orbán indította el ezt a dolgot, s mint ahogy sosem viseltem semmilyen pártjelképet, sosem voltam egyikkel sem kritika nélküli, így hát sajnos lemondtam a kokárdáról.
Na ez lett volna egy kultúrált véleménycsere.
Ehelyett nézd vissza, miket kommenteltél ide és másoknak.
Abszolut neveletlen, személyeskedő, arrogáns és még reggelig minősíthetném, persze úgy, hogy kizárólag nyomdafestéket tűrő módon tenném, lévén nagy nyilvánosság előtt teszem, s gondolom az írásom hangvétele engem is minősít, nemcsak téged.

Akár igazad is lehetne pár dologban, de ilyen stílus után kinek van kedve vitatkozni?
Ezen túl levonsz következtetéseket abból, amit írtam, de persze ennyi infóból nem lehet mindezt megfelelően megtenni. Maradhatna az értelmes oda-vissza kérdezz felelek, de ezt a magam részéről veled nem teszem, ismét mondom, a stílus miatt.

Az lejött ,hogy a jobboldalt kedveled. Azt ugyan nem értem ,hogy neked miből állt össze, hogy én ballibkommergeciállat lennék.
De éppen a stílus az am imiatt sok ember fordul el tőletek.
Na részemről ennyi. Ha értelmesen, fröcsögés nélkül tudsz válaszolni, tedd, ha csak káromkodásra tellene, kérlek, ne fáradj.

gomorra 2013.01.07. 18:09:39

@SZMLT: Héj, nem te vagy inkább egy senki kis nímand, kedves barátom?! Hol itt a jómodor s hol az igazság-keresés? Te erlhiszed ezt az orbánrizsát, a 3 %-ot? Te elhiszel minden szart amit a te oldalad a pofádba nyom?

tlvajferi 2013.01.07. 18:13:10

ezért is a zor bán a hibás, a zindexről származik aza lábbi:
"Szlovákia már Csehországot is beérte
2001 és 2010 között Szlovákia volt az EU legdinamikusabban fejlődő gazdasága."

mert 2001 és 2002 között ő volt kormányon, csak után ajött a megyes-gyurcsáni-bajna trió
hozzájuk képest még a románok is lenyomtak minket :-)
mi az hogy, nagyon is!

DezInf 2013.01.07. 18:19:03

@szabadmagyarnép:

Egyetértek veled. Csak arra akartam rávilágítani, hogy mi lesz a sokszínű ellenfeleknek( némelyik ellenségnek fog tekinteni titeket) az olcsó cikizős mantrája.
A létező politikai alakulatok nem szeretik az új mozgalmakat,mintha létükben lennének fenyegetve:)

...van alapja a félelmeiknek, ezért fognak piszkos eszközökkel acsarkodni...

Sok sikert,remélem jól veszitek majd az akadályokat!

pánpéter 2013.01.07. 18:21:31

Mondja ezt egy olyan valaki, aki a saját pártját akarta megpuccsolni, aki közvéleménykutatási adatokat kozmetikáztatott csak azért, hogy a közelgő pártkongresszus a neki tetsző módon döntsön, és mondja ezt egy olyan valaki, aki még közvetlen felhatalmazást a választóktól nem kapott képviseletre.
No komám, azért, mert Orbán esetleg nem ért hozzá, az nem jelenti azt, hogy te értersz hozzá. Mész a levesbe 2014-ben, akár mennyire vered itt a nyálad... :)
Ja, és a kongresszus okozta sokkot sikerült már kiheverned neked, meg a Bence haverodnak pupi? :))))

DezInf 2013.01.07. 18:23:44

@MetroGoldwinMayer:

Nem kell neki bedőlni,a neve a rasszizmusára utal. Kedvenc bértrolljaim egyike, Silverstein,......
hosszú a sor,lehet sok nick-kevés agyament:)

Most éppen viselkedett és nem csak anyázott:)

pánpéter 2013.01.07. 18:28:14

És hát kicsi pubi Gergőke, ha te fele olyan tehetséges politikus lennél, mint Orbán, akkor a földhöz vernéd magad örömödben.
De nem vagy tehetséges, te is tudod, mi is tudjuk, a választók is tudják. Schiffer megesz benneteket reggelire, és ez így is van rendjén.

mizrolist 2013.01.07. 18:32:38

@SZMLT: aki 2 félévvel túllépi az egyetemi tanulmányai elvi idejét, az teljes tandíjat fizet lassan 10 éve. Szóval nincs olyan, aki 10 évet állami pénzen egyetemen tölt... mert az átlagos képzésekre jellemző 5 évet 1 évvel lehet túllépni (nem ingyen), és a 13. félévtől kezdve kőkemény tandíj van.

kzoltana 2013.01.07. 18:58:12

Ennek ellenére Kósa Lajos városában vagy lesz világbajnokság, vagy valami.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3657_meg_nincs_de_lesz_vagy_valami

drolt 2013.01.07. 19:51:56

Annak ellenére, hogy nem sok újat ír a cikk - a jogi egyeduralom (magyar közig rendszer) meg OV despotizmusa, - nekem tetszik.
De az utolsó mondattal nagyon nem értek egyet:
"Ennél rosszabbul már csak azok a fideszes politikusok fognak járni, akik most nem mernek ellentmondani a főnök vad ötleteinek. Utólag már késő lesz azzal jönni, hogy mindenért Orbán a hibás.."
Aki ma ellentmond neki, az meghal. Aki meg majd később bírálja, (már pedig van elég talpnyaló körülötte) azt az ellenzék kebelére fogja ölelni.....

Együtt 2014 különítmény 2013.01.07. 20:45:44

Mit riszálod a feneked te köcsög?

Orbánszidásból bármelyikünk tudja hozni amit összehablatyolsz. Épkézláb programod meg neked sincs, így pont kijön egy közös platform

HajraFidesz (törölt) 2013.01.07. 21:00:46

@fingerbangs: szavazz az mszpre vagy thurmerre agyhalott.

ördöngös pepecselés 2013.01.07. 21:28:52

@Nácigeczyk:

"Nácigeczyk"

Azok tényleg azok :)) Csak úgy mint a komunisták meg a libsik :))

De hová tűnt Columbo felesége? 2013.01.07. 23:25:38

@SZMLT:
"Egy példa a baloldali aljasságra:
GYurcsány kormányzása idején azt mondták : az utcán tüntetők fasiszták, ilyenek olyanok és hogy a Fidesz szítja őket - AMIRE EGYETLEN EGY BIZONYÍTÉKUK SEM VOLT."

Kik mondták, hogy fasiszták, és melyik tüntetéskor?

A nagy kossuth téri piknik inkább tűnt igénytelen politikai sznobok és hívők önfeledt tobzódásának (e jelzők elsőkézből, egy volt kollégától valók, aki ott lebzselt egy hétig) a tv-székház szétverői pedig szimplán egy randalírozó (ismerőseim szerint szervezetten odaküldött) csőcselék tagjai voltak.

Nem emlékszem, hogy e két csoportot lefasisztázta volna-e bárki is.

polkupyörä 2013.01.07. 23:37:30

Teljesen egyetértek a cikkel, a következőket azonban hozzátenném: Orbán Viktor személyes felelősségén túl a magyar társadalom és politikai kultúra nagy problémája, hogy pont az ő személye betonozódott be "karizmatikus vezetőként” a politikai jobboldal élén.

Kétségtelen, hogy komoly érdemei voltak a rendszerváltás folyamatában, és teljesen megérdemelten került a miniszterelnöki székbe 1998-ban. 2002 óta viszont teljesen megzakkant, és a rendszert minősíti, hogy azóta se (egyenrangú) kihívója, se (reális) alternatívája nem akadt. Annak ellenére, hogy az ellenzékben nyolc évig teljesen használhatatlan volt, azóta pedig isteni küldöttet játszik.

A pasas nem buta, de távolról sem zseniális, nincs kiállása (viselkedni egyáltalán nem tud), középszerű szónok, ugyanakkor agresszív, arrogáns és nem kicsit értékeli túl saját kvalitásait.

A szomorú az, hogy a parlament tele van megalkuvó, gerinctelen vagy teljesen nímand politikusokkal: nincs értelmes, konstruktív, reflektív kormánypárti műhelymunka, és nincs hiteles, szakmailag megalapozott ellenzéki kontroll. A t. házon kívül pedig lehet, hogy háborognak a diákok, tanárok…, a magyar társadalom egyik legnagyobb rétegét teljsen hidegen hagyják a szakmai érvelések, az ő lelküknek láthatóan egy ilyen bulldozerszerű nép fia kell.

BA2017 2013.01.08. 08:12:37

@kovi1970: És tegyük hozzá Pintér Két Hét Alatt Rendet Rakok rendőrvezért is, aki kapja a fizetését és a nyugdíját is.

blah 2013.01.08. 08:52:48

@SZMLT: mese mese mátka...

mojszipupi 2013.01.08. 10:28:40

Dehogyis orbán.....az a szemét országot arcon köpő AB az oka mindennek

"Az Országgyűlés elnöke szerint vállaltan politikai döntést hozott az Alkotmánybíróság (Ab) a választási regisztráció lehetőségének kiiktatásával. A kormánypárti politikus megítélése szerint az Ab tagjainak többsége tudatosan és vállaltan politikai mezőre lépett. A testület döntését tudomásul veszik, de Kövér László szerint megteremthető lenne a választási regisztráció alkotmányos alapja, és szükség is lenne a bevezetésére, a hátralévő másfél év azonban kevés arra, hogy ezt tisztességgel, biztonságot sugalló módon meg tudják tenni. "

pirospöttyöske 2013.01.08. 17:38:02

@SZMLT:
Örülök, hogy el tudtad olvasni a hozzászólásom, de annak nem amilyen stílusban reagáltál rá. Vitatkozhatsz a véleményemmel, de nem hülyézhetsz le ismeretlenül!

blacklord 2013.01.11. 18:26:45

@SZMLT: jól tolod, koma. Szerintem kicsit lazuljál, és egyből más színben fogod látni a világot. Ez a sok-sok elfojtott agresszió nem kecsegtet sok jóval a jövődet illetően...
Gyilkos cigány gyilkos cigány, dolgos cigány dolgos cigány. Akármennyire is erőlködnek a hozzád hasonló tökkelütöttek, utóbbiból nagyságrendekkel több van (úgy 1:20-ra becsülöm én) - csak azokat nem látod, nem találkozol velük.
"A mocskos balliberális oldal csak rosszat hozott MO-nak 21 év alatt."
Mintha közben lett volna egy Orbán-kormány is (akik mellesleg annyival jobban kormányoztak a mostani körnél, hogy nehéz elhinni, hogy ugyanaz az ember ül a miniszterelnöki irodában)...
"2002 - 2010 között meg két és félszerezték az államadósságot, GDP arányosan tekintve pedig 52% ról 82 %-ra hagyták elfutni."
Ezzel nem vitatkozik senki, ahogy mostanra a Fideszből, legalább annyira az MSZPből se kérek, köszönöm szépen.
"ha már a számok 12 felett értelmezhetetlenek számodra, és a százalék fogalmával 20 éve küzdesz mert normális embernek elég a számokra vetni a tekintetét és látja milyen jelentős lépéseket tett eddig az Orbán kormány."
Lol, neked éjjel is narancspropaganda duruzsol a füledbe? Ember, úgy én is csökkentem az államadósságot, hogy puszira (és nem "bizisten visszafizetem"-re, mert azt még úgy-ahogy el tudtam volna fogadni) kizsarolok az aktívaktól 3000 milliárdot. Ezen túl milyen intézkedést sikerült meghozni, ami lényeges megtakarítást eredményezne? Közigazgatás, tömegközlekedés, gazdaság fejlesztése és fehérítése terén? Hmmm? Semmit? Enyje, hát ez meg hogy lehet?
"Persze te nem vagy normális ember, hanem egy zsigeri gyűlülküdő nímand."
Nyilván én "gyűlülküdök" zsigerből, ez világos mindenkinek, aki elolvas tőlem és tőled 2-3 kommentet. Ember, végy mély lélegzetet, és kezdj el gondolkozni! Még nem késő...

mim 2013.01.27. 20:05:26

@SZMLT: Könnyen cáfolom. Eddig egy terv sem jött be amit gazdasági célból dobtak össze. Ez nekem azt jelenti, hogy olyan dolgokban is felesleges megízni bennük mint adósságcsökkentés. Ezen kívül az adósságcsökkentés nem mágia és varázslat, ami mindent rendbetesz.
Nem érdekelnek a mentegetőzések. Eredményeket mutassanak fel. Az olyan eredmények amik "taktikai visszavonulást" és "összeesküvéseket" ad el nem tartom sokra. Ezek lúzer lényegében magyarázatok.
süti beállítások módosítása