Bemutatkozás

Karácsony Gergely vagyok, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja.

E-mail: gergely.karacsony@parlament.hu

Találkozzunk a Facebookon

Videók

Friss

Nincs megjeleníthető elem

Külföldiek, feministák, labancok

2012.09.14. 09:12 bontópál

Hogy miért volt a családon belüli erőszakról szóló parlamenti vita a „legalja”, azt Szabó Tímea már megírta ezen a blogon. Most ott folytatom, ahol ő abbahagyta. A kormánypárti képviselők ostobaságoktól hemzsegő mellébeszélése, torz világnézete és cinizmusa ugyanis nem egyedi, még akkor sem, ha hétfőn este a Fidesz politizálásának színvonala valóban elérte eddigi mélypontját.

Nyilvánvaló, hogy ahogy a baltás gyilkos esetében, most is a fejétől bűzlik a hal: a Fidesz politikusai ebben a vitában is csupán azt az irányt követték, amelyet Orbán Viktor mutatott nekik. A családon belüli erőszaknak épp annyira okai a túl kevés gyermeket szülő nők, amennyire a magyar gazdaság problémáiért kizárólag a hazánk puszta létezését is nehezen viselő gonosz külföldiek a felelősek. A kormánypárti képviselők fejében ugyanolyan logika alapján következik a személyiségközpontú oktatáspolitikából a családon belüli erőszak, mint amilyen észjárásra hivatkozva a miniszterelnök „lelabancpártozza” az LMP-t, csak mert következetesen felhívjuk a figyelmet a Fidesz korrupciógyanús ügyeire, és ezzel úgymond veszélyeztetjük „a nemzeti nagytőkések” felemelkedését.
 
varfal.jpg
Zrínyi Ilona

De könyörgöm, a Közgép mitől is nemzeti? Attól, hogy a tulajdonosa Orbán Viktor barátja és volt kollégiumi szobatársa? Ezért kell elnyernie ennek a cégnek – egyébként sokszor olyan külföldi vállalatokkal közösen, mint például a Strabag – szinte minden jelentősebb állami közbeszerzést? Mi a kormányfő válasza minderre? Az, hogy aki fel meri tenni ezeket a kérdéseket, az nem magyar érdekeket szolgál. Ez a gondolkodásmód vezet azokhoz a véleményekhez is, amelyek szerint hazafiatlan az a nő, aki nem szül elég gyereket a nemzetnek, hanem önmegvalósítani és emancipálódni (értsd: megélni) próbál. Így fog előbb-utóbb utolérni a nemzetellenesség vádja mindenkit, aki nem a gazsulál Orbán Viktornak.

A helyzet valójában az, hogy a Fidesz vezetőinek egyáltalán nem fontos a nemzet, csak a nemzet vélt ellenségeinek megteremtése és céltáblába állítása. Orbán Viktor a saját maga által teremtett démonokkal harcol. Külföldiek, feministák, labancok – az ő szerepük, hogy állítólagos magyarellenességükkel felmentsék a kormányt minden hibája és ostoba döntése alól.

Ha a kormány tudná, mi a hazaszeretet, nem használná fügefalevélként a nemzet fogalmát arra, hogy eltakarja a saját tisztességtelenségét. Ha a Fidesz képviselőinek fontos lenne a magyarság, nem kaparnák elő a történelem szemétdombjáról azt az ósdi nézetet, amely szerint a nők egyetlen hazafias kötelessége, hogy szüljenek 3-4 gyereket – akinek meg nem jött össze, érezze magát kitaszítva a nemzetből (vö. a Rákosi-korszak jelmondatával: „Lánynak szülni dicsőség, asszonynak kötelesség!”).

Azok gondolkodnak így, akiknek fogalmuk sincs a nemzetről. Számukra a több magyar nemzetibb, a nagyobb ország magyarabb. Mintha a nemzet mennyiségi kérdés lenne, és nem önmagáért kellene szeretni. Mint például a gyerekeket.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook oldalamhoz és kövesd későbbi bejegyzéseimet is:

6 komment · 1 trackback

Címkék: Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://karacsonygergely.blog.hu/api/trackback/id/tr444776423

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Külföldiek, feministák, labancok 2012.09.14. 17:36:01

Ha a kormány tudná, mi a hazaszeretet, nem használná fügefalevélként a nemzet fogalmát arra, hogy eltakarja a saját tisztességtelenségét.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jasarkad 2012.09.14. 12:49:51

Minden szó igaz! Több helyen hangot adtam már annak a véleményemnek, hogy alantas dolog a hazaszeretet, a nemzetre való hivatkozást, megosztásra felhasználni. A fideSS vezérének mindennapos frázispuffogtatásának kihagyhatatlan eleme. Előre félek, unokáimnak, akik nap mint nap feleslegesen hallják ezeket, a nemzet, a haza , semmit nem fognak jelenteni. Elkopnak.....

J_O_L_A_N 2012.09.14. 13:21:13

"a Fidesz vezetőinek egyáltalán nem fontos a nemzet, csak a nemzet vélt ellenségeinek megteremtése és céltáblába állítása"
ez a lényeg, vélt vagy valós ellenség képének kreálása, oszd meg és uralkodj elv. Az emberek meg annyira hülyék, hogy ahhoz elegen be is dőlnek neki, hogy biztosítsák a hatalmat továbbra is.

phantomoffreedom 2012.09.14. 15:16:01

Kirche, Küche, Kinder...the same old story...

Rendőrálat · http://onoguristan.blogspot.com 2012.09.14. 18:21:17

Karácsony, TE Gusztos ikertesója vagy.

Mi a rácsos lófaszt képzelsz TE, hogy a MAGYAR nép HAZÁJÁBAN Cohn-Benditek glorifikálsz - akit a hírolvasó, tv-néző népünk 99%-a gyűlöl,

zsidókat szopsz Konrád istállójából,

bármi jó neked, ami MAGYARSÁG ELLENES:

mi a bánat tört ki rajtad,
ELMEBETEG VAGY, vagy mi??!

Öngyűlölő magyar,
"elitizáló" belvárosi, kutyaszaros barom vagy?

magyar ember teli szájjal 2012.09.15. 13:45:48

Az a baj hogy ti pedig csak annyit láttok a világból hoy adót kell emelni a "gazdagokon". Pedig mennyivel jobb lenne arra törekedni hogy mindenki gazdagodjék. Csak persze akkor nem lenne ilyen kényelmes ellenségkép. Mindenesetre veletek se leszünk kintebb a vízből, az biztos.
süti beállítások módosítása