Bemutatkozás

Karácsony Gergely vagyok, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja.

E-mail: gergely.karacsony@parlament.hu

Találkozzunk a Facebookon

Videók

Friss

Nincs megjeleníthető elem

Lex Klubrádió az éj leple alatt

2012.05.15. 10:00 bontópál

Ma újra botrányos dolgok történtek a kulturális és sajtóbizottság ülésén. Mint ismeretes az Alkotmánybíróság tavaly év végén megsemmisítette a médiaszabályozás számos elemét és a parlamentnek május 31-ig adott határidőt a rendezetlen kérdések tisztázásához. Bár az LMP már az AB döntés másnapján elkészített egy törvényjavaslatot a helyzet orvoslására, a kormánynak ennél több időre volt szüksége, és csak múlt hét végén nyújtotta be a sajátját. Viszont a szokásos rohamtempóban darálná át a parlamenten az új törvényt, hiszen tegnap már megvolt az általános vita, ma vita, holnap a szavazás a módosító indítványokról, és pénteken már szavazunk is a törvényről.

Ez ám a tempó.

Tegnap közel éjfélig tartott a vita a javaslatról, éjfélig lehetett benyújtani a módosító indítványokat és ma reggel fél 9-kor már a bizottság tárgyalta is ezeket.

Szabó Csaba Fideszes képviselőtársam rendkívül hatékonyan dolgozott. Bár a törvény vitájához nem szólt hozzá, sőt emlékem szerint még médiaügyekhez soha nem szólt hozzá, most nagyon megszaladt a tolla. Kilométer hosszú  módosító indítványt nyújtott be az éj leple alatt, amit jó eséllyel senki nem olvasott, tekintettel arra, hogy az ember éjszaka alszik – szégyellem, én is ezt csináltam.

Na most a javaslat totál házszabály-ellenes, hiszen módosító indítvány csak olyan paragrafusokat érinthet, amiket az eredeti törvény is, vagy legalábbis azzal szorosan összefügg. Ennek eldöntése a bizottság feladat. L. Simon László bizottsági elnök kérte is Szabó Csabát, a módosító indítvány benyújtóját, hogy érveljen a javaslat mellett. Az elsöprő erejűnek nem nevezhető beszéd végül rendkívül rövidre sikeredett – a képviselő gyámoltalan hangon végül igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy véleménye szerint a módosító tartalmilag összefügg-e az eredeti javaslattal.

Ez persze orbitális hazugság. Az ellenzéki képviselők ki is vonultak az ülésről.

Ennek a javaslatnak - amit a biztosan nem a beterjesztője írt, de szerintem még csak nem is olvasta azt - nem a benyújtott javaslathoz van köze, hanem a Klubrádió kicsinálásához. A benyújtott javaslatnak ugyanis – más kérdések mellett – az az értelme, hogy a Klubrádió által a bíróságon visszaperelt – még az ORTT-től pályázat útján elnyert – frekvenciát közösségi frekvencia helyett kereskedelminek lehessen átnevezni. Abba feltehetően már beletörődött Szalai Annamária, hogy a Klubrádió mindenképpen frekvenciához fog jutni. Ezért most inkább azzal próbálkozik, hogy gazdaságilag kicsinálja. Azáltal ugyanis, hogy a kereskedelminek minősítik át a frekvenciát, évi kb. 45 millió médiaszolgáltatási díj kifizetésére kötelezik a rádiót, amit a mai médiaviszonyok között nagyon nehéz lesz kifizetni. És ezzel a budapesti régióban a Klubrádió lesz az egyetlen beszélgetős rádió, amelyiknek fizetnie kell. A Nyerges-Simicska birodalomhoz tartozó Lánchíd Rádió például nem fizet. Sőt, komoly támogatást kapott a Médiatanácstól a többi civil rádió rovására.

A Klubrádió kezd a magyar sajtószabadság ügyének állatorvosi lovává válni. Nagyon gyengének érezheti magát az a hatalom, ami ennyire retteg egy kb. félmilliós hallgatottságú rádiótót. És egyáltalán, amelyik ennyire fél a sajtó szabadságától.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook oldalamhoz és kövesd későbbi bejegyzéseimet is:

13 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://karacsonygergely.blog.hu/api/trackback/id/tr34509343

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lex Klubrádió az éj leple alatt 2012.05.15. 10:30:01

Ennek a javaslatnak - amit a biztosan nem a beterjesztője írt, de szerintem még csak nem is olvasta azt - nem a benyújtott javaslathoz van köze, hanem a Klubrádió kicsinálásához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

man-o-man 2012.05.15. 11:17:14

Ez a rendszer NEM érdemel EUs támogatást.

Se kölcsönt. Se biztositást. Se biztositékot.

Nem lennék meglepve ha kizárják az országot az EU-bol.

joszip 2012.05.15. 11:48:15

Az első bekezdésben két szarvashiba is van. Nem kéne megtanulni először is magyarul? Utána lehet aggódni a kunczerádióért (bár, ugye, az LMP állítólag nem az új SZDSZ...).

[dániel] 2012.05.15. 11:54:17

Jogállam? Sajtószabadság? Remélem, a parlament nem szavazza meg ezt a javaslatot, mert nevetségessé teszik magukat és megsértenének Magyarország hírnevét.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.05.15. 12:25:43

@joszip: Érvet joszip érvet! Maga is olyan hobbimagyarféle, akinek az az egyetlen érve, hogy aki nem ért egyet magával az tűnjön el! Tudja ön, hogy ez közönséges bolsevizmus? Ha azt mondom magára, hogy bolsevik milyen érvet hoz fel ellene? A neobolsevik Fidesz a magaféle tudatlanok megnyerésével jutott kétharmados hatalomra. (Házszabály? Mit nekünk! Abcug demokrácia!

joszip 2012.05.15. 12:33:17

@A Tengerész: Matróz uram, el tetszett tévedni. Ki beszélt itt a Fideszről? Kicsit lefikáztam az LMP-t, élve állampolgári jogommal, de azért szívbajt emiatt ne kapjon.

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.05.15. 12:49:36

@joszip: Na ez az! Fikázni jár ide gondolkodók közé. Könyvtárba is szokott a sarokba vizelni?

joszip 2012.05.15. 12:53:46

@A Tengerész: Ja hogy itt gondolkodók vannak! Bocsánat, erről mindig megfeledkezem. A politika sötét mocskában égi fáklyásként emelkedik fel az LMP szürkeállománya :))))
További jó gondolkodást, gondolkodjatok jó sokat. Az mindig jó.

schmiccki!! 2012.05.15. 13:32:11

Ez persze orbitális hazugság. Az ellenzéki képviselők ki is vonultak az ülésről.

ez mire is jó?

bölcscsősz 2012.05.15. 15:11:09

Arra ébredt az álmából felzavart parlamenti ellenzék,hogy a fidesz 2/3-ad zavaró állomás létrehozásáról döntött. A zavaróállomás zavarosan agyafurt vezetője az egykori pornosztároló Zalai Anmaria jelöltje lesz. A szavazás az éjj közepén megtörtént 2/3 óra között. A törvény belterjesztője, a mélyen alvó, de már profi médiaszakértő fideszes Szabó Csaba volt, aki még álmában elmondta, hogy az általa beterjesztett törvényt nem volt módja elolvasni, így fogalma sincs hogy miről szól. Mindenesetre, ha a Klub rádió a törvény tárgya, -mint mondják -akkor azt legalábbis hallhatatlanná kellene tenni. Több módosító javaslat született, a legtöbb szavazatot mégis a zavaróállomás létesítése kapott. A következő évben a pályázat nyertese a Közgép lesz, és erre a projektre 15 milliárd plusz áfa hitelt vehet fel. Az összeg egy része -a kiirás szerint - szabadon felhasználható. A zavaró hangokat szintén a nyertes pályázó zenei osztálya fogja megalkotni.

mese1 2012.05.15. 16:48:11

LMP= SZDSZ, minden fontos neki ami nemzetellenes, nekik köszönhetjük, Gyöngyöspatát, ugyanúgy támogatja a melegfelvonulást, stb...

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2012.05.15. 20:33:42

@joszip: Van elég fikáznivaló, ha már itt tartunk az LMP-n. A méregzöld antitechnokrata környezetpolitikájuk a Dunakörös, matekból fizikából megbukott bölcsészek esszéken edzett filozófusok és mutánsaik kedvenc pártja. DE! Mindenki fejtse ki a véleményét és érveljen az igaza mellett és cáfolja a vitapartnere véleményét. Gondolatok érvek csatázzanak szabadon! Viszont aki mint ön, meg mese1 csak úgy iderandít az PONTOSAN az a tanulatlan agyatlan taplótöbbség amire MINDEN diktatúra mint biztos bázisára építhet. Mindegy hogy kommunista, vagy fasiszta. A többsége minden népnek ostoba, azokat kell jólhangzó hazugságokkal megnyerni és akkor lehet a szavazatukkal választást nyerni. Sajnos ez a demokrácia "22-es csapdája". De a Fidesz és masírozó eszmetársa a Jobbik még ebben sem bízik, ezért tör diktatúrára.

tomwar 2012.05.16. 10:02:21

@mese1:
Az LMP nem az SZDSZ, bar nyilvanvaloan liberalisabb elveket vall, mintsem konzervativokat.
Gyongyospatat NEM az LMP-nek koszonhetjuk, az ottani esemenyek sokkal melyebb gyokeruek, az LMP letezese elotti korbol valok. (es nem getto ra a megoldas)
A melegfelvonulas tamogatasa pedig egy dolog. En is tamogatom, pedig se meleg, se LMP-s, se SZDSZ-es nem vagyok. Nemzetellenes...ja...mindenki, aki nem szidja a zsidokat, a libsiket, nem elmultnyoccevezik...sorohatnam. Az a szep, hogy nem is erdekel teged, mit irt, vagy mondott Karacsony Gergely.

hátmármindennicknévfoglalt 2012.05.16. 17:58:31

Sosem tudtam, mi az a klubrádió - belehallgattam az ügy miatt - elég szar. Ettól függetlenül drukkolok nekik, mert tényleg pofátlanság ilyen durván kinyírni, és ugye bármikor jöhet a következő, ha nem tetszik a pofája.
Nem ilyen lovat akartunk, ugye?
süti beállítások módosítása