Bemutatkozás

Karácsony Gergely vagyok, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja.

E-mail: gergely.karacsony@parlament.hu

Találkozzunk a Facebookon

Videók

Friss

Nincs megjeleníthető elem

Rádió tervez, Szalai Annamária végez

2012.02.29. 16:39 bontópál

Tegnap a Fővárosi Törvényszék első fokon kimondta, hogy a Médiatanács jogellenesen tagadta meg a szerződés aláírását a Klubrádió által elnyert 92.2 megahertzes frekvenciával kapcsolatban. A törvényszék nem is tehetett volna mást. A Médiatanácsnak ugyanis semmilyen jogi indoka nem volt arra, hogy elvegye a Klubrádiótól az elnyert frekvenciát. Politikai indoka persze annál inkább – és az elmúlt másfél év szinte minden döntése azt mutatja, hogy a csak fideszes tagokból álló médiatestületet valóban politikai alapon hozza a döntéseit.

A Médiatanács anno arra hivatkozva tagadta meg a jogelőd ORTT által odaítélt frekvenciáról szóló szerződés aláírását, hogy a Klubrádió nem mondott le az általa már használt frekvencia sugárzási jogáról, egy tulajdonos pedig nem üzemeltethet két rádiót ugyanabban a vételkörzetben. Ezzel az érvvel két probléma van. Az egyik, hogy a Klubrádió soha nem is akart két rádiót egyszerre üzemeltetni, hiszen a pályázatában szerepelt, hogy mielőtt megkezdi a 92,9-es hullámhosszon a sugárzást, addigra a 95,3-ason befejezi az adást. A másik probléma, hogy Szalai Annamária még fideszes ORTT-delegáltként messze nem volt ennyire kényes az összeférhetetlenségi szabályokra, amikor 2009-ben az ORTT szoci delegáltjaival kilobbizta, hogy a Class Rádió és a Neo FM kapja a két országos rádiófrekvenciát. Történt ugyanis, hogy a Class Rádió mögött álló Fidesz-közeli Advenio Zrt. a pályázatában elfelejtette jelezni, hogy részesedéssel rendelkezik a Lánchíd Rádióban, ezért ki kellett volna zárni a pályázatból. Nem így történt. A Fidesz-közeli cég vitte az egyik frekvenciát, az MSZP-közeli a másikat. Azóta jogerős ítéletmondta ki, hogy a pályázat törvénysértő volt. Az egyik riválist akkor arra hivatkozva zárták ki a pályázatból, hogy üzleti terve megalapozatlan volt, ami azért mókás dolog, mert a győztes pályázatok legalább ennyire rózsaszínek voltak. Nem is teljesültek. Ám mint azt a minap pedig a médiahatóság újságírói kérdésre nyilatkozta: „az üzleti terv megvalósulását a hatóság utólag nem vizsgálja, a tényleges gazdálkodási adatoknak nem kell pontosan megfelelniük a tervben foglaltaknak, hiszen ez, mint neve is jelzi, csak egy terv”.

Szalai Annamáriának most már sokkal könnyebb a dolga, hiszen az egyszínű médiatanácsban már nem kell az MSZP-s delegáltakkal egyezkedni a frekvenciákról. Ennek megfelelően a helyi rádiófrekvenciák kiosztásánál tarolt is a Lánchíd Rádió és Szalai kedvenc rádiója, a Mária Rádió. Ahogy azt a Mérték Médiaelemző Műhely kiváló elemzésekimutatta, a Lánchíd Rádió „ahol elindult, ott nyert is, illetve ahol nem nyert, ott sem alulmaradt a többi versenyzővel szemben, hanem vagy visszavonta a pályázatát (Várpalota, Veszprém), vagy a Médiatanács nem vette figyelembe az ajánlatát (Celldömölk, Sárvár, Pápa, Mór), mivel nyertessége esetén túllépte volna a médiatörvény tulajdoni korlátokra vonatkozó szabályát”. Ahol többen pályáztak a frekvenciára, ott a Lánchíd Rádió abban volt jobb a Médiatanács szerint, hogy többi helyi tartalmat vállat, mint a riválisai. Ám a pályázatban vállalt helyi tartalom is csak terv marat. A pofátlanság netovábbja, hogy a frekvencia elnyerés után módosították a szerződéseket és kivették belőle helyi tartalom szolgáltatását, így a szinte az egész Nyugat-Magyarországot lefedő frekvenciákon a budapesti központi adás hallható.

Szalai azonban nem feledkezett meg régi MSZP-s harcostársáról, Ladvánszky Györgyről, akivel közösen golyózták ki a Danubius és a Sláger Rádiót, 2007-ben pedig pályázat nélkül több tízmillió forintot osztottak ki egymás támogatottjainak. Ladvánszky bekerült a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) felügyelőbizottságába. Ez azért fontos, mert a Fidesz lopakodó médiaszabályozására révén egyre több feladatot és vagyont megkapó Alap fölött a parlament semmilyen kontrollt nem gyakorol, annak pénzügyeit kizárólag a Szalai által kinevezett felügyelőbizottság ellenőrzi. Márpedig itt horribilis vagyonról és rengeteg pénzről van szó. 2012-ben 70 milliárd forintról. Az alap vezérigazgatója Böröcz István, aki a közelmúltban leginkább azzal hívta fel magára figyelmet, hogy karácsonyi dalokkal kedveskedett a tisztességes közmédiáért éhségsztrájkoló volt tévéseknek, illetve azzal, hogy állítása szerint nem volt ügynök. Szalai, Ladvánszky, Böröcz. Micsoda egy „dream team”. A biciklimet nem bíznám rájuk, nemhogy évi 70 milliárd forintot.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook oldalamhoz és kövesd későbbi bejegyzéseimet is:

46 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://karacsonygergely.blog.hu/api/trackback/id/tr524226177

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Laci néni agytrösztje 2012.03.01. 14:06:08

Gyors egymásutánban három hírrel is a címlapra került az Orbán kormány legfrissebb jáde oszlopa, Németh Lászlóné, illetve az általa irányított Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Először azzal, hogy az Index kiderítette: tucatnyi külső szakértőt foglalko...

Trackback: Vajnágh Domokos: Az ajtó 2012.03.01. 13:43:58

– Itt jó lesz? – kérdezte a férfi, miután sikeresen átverekedte magát a büfé előtt kígyózó tömegen és a sötétbarna büféasztalhoz ért. A laminált asztalfelületet morzsák és gyanús kör alakú foltok mintázták. Hórihorgas termetével, enyhén haj...

Trackback: Rádió tervez, Szalai Annamária végez 2012.03.01. 10:03:01

Szalai, Ladvánszky, Böröcz. Micsoda egy „dream team”. A biciklimet nem bíznám rájuk, nemhogy évi 70 milliárd forintot.

Trackback: Hogyan váltam anyából potenciális ámokfutóvá 2012.03.01. 09:44:42

A bürokráca simán kinyír. Téged, engem, mindenkit. Sok éve állandó fejlesztés, korszerűsítés, egyszerűsítés a szöveg, de egyáltalán nem biztos, hogy élve ki is jössz, ha egyszer beléptél az OEP, a MÁK vagy a NAV bármelyik ügyfélszolgálati kirendeltségé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

debreceni.blog 2012.03.01. 09:28:02

"Még Kádár is hagyta érvényesülni és imádni Hofit, volt hozzá annyi esze, hogy hagyott egy vészszelepet a rendszerben, ahol ki lehetett engedni a felesleges gőzt."

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1559_ne_szolj_klubradio_nem_faj_fejem

tomwar 2012.03.01. 09:29:40

Nos igen...ez az eddigi es a jelenlegi magyar politika esszenciaja. Lehetne mas is. Csak epp azt latom, hogy ha nem is szalamizzak, de szepen lereszelik az elvtarsak az ellenzeket...
Divide et impera. Es ebben OV a mester, Rakosi elvtars lgjobb tanitvanya.

hubble7 2012.03.01. 09:38:23

Kedves Gergely!
Bizd inkább a szocialistákra!
Egy nap alatt elintézik!
Óriási csalódás vagytok!

fg56 2012.03.01. 10:35:38

És még ezek szidják a komcsikat és a diktatúrát ! Mintha bármiben is különböznének azoktól.

Roy 2012.03.01. 10:57:47

@debreceni.blog: Állítólag akkor diktatúra volt. Kérdem akkor most mi van?

Idet 2012.03.01. 11:01:17

@debreceni.blog: Szerintem az Index is eléggé szelepként működik.

nemecsek ernő áruló 2012.03.01. 11:02:47

@Roy: Akkor puha diktatúra volt. Mára a bekeményítés folyik, és sikeres is, mert egy birka nép a magyar.

NWolf 2012.03.01. 11:20:06

@hubble7: Zseniális, hogy el se tetszett olvasni a bejegyzést, vagy tényleg ennyire vakon lehet hinni a szociknak, hogy még a Fidesszel közös frekvencia-lenyúlás és furcsa "üzlettársi kapcsolat" is védhető, de azért Karácsony a hülye?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.03.01. 11:22:54

Hát hogy őszinte legyek, én senkire nem bíznék biciklit aki a parlamentben tevékenykedik.
Rád sem.
Mellesleg legfeljebb aközött lehet választani, hogy LMP, MSZP felügyeli a médiát (ha nyertek), vagy a Fidesz.
(Mint ahogyan az előző években a Fidesz nem vett részt az irányításban:
www.origo.hu/itthon/20030304fideszmdf.html)

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.03.01. 11:37:26

@NWolf: Azért nem árt megjegyezni, hogy lejárt a frekvencia, kiírtak pályázatot, és nyertek az új pályázók.
Az más kérdés, hogy a nyertesek pályázata pénzügyileg irreális adatokat tartalmazott.
De ha többet tejelnek az államnak, a mostani adók, akkor piacgazdasági szempontból jobban jártunk.
Erre vonatkozóan nincs információm, pedig szerintem érdekes összevetés lenne, az előző tulajok (sláger, danobius) befizetéseit összevetni a mostaniakkal.
Legalábbis számomra érdekesebb, mintsemhogy csípőből mutyizzak egyett, mégha a mutyi tényleg létezett is.

ZSírfeka 2012.03.01. 11:47:48

Inkább köztörvényes bűnöző legyen a gyerekeimből, mint politikus.
Ha azok lesznek, bejárok hozzájuk a börtönbe.
Ha politikus, kitagadom őket.
Röviden ennyi a véleményem a mai politikai elitről, bármelyik oldalon is legyenek.

kalandfereg 2012.03.01. 12:04:19

Kedves Gergely, el nem tudja képzelni, mennyire remélem, hogy ez az írás nem csak a zsíros falatok közelébe (egyelőre) nem engedett, vesztenivaló nélküli kívülállók panasza.
Mindamellett az írással tökéletesen egyetértek.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.03.01. 12:11:27

"közmédiáért éjség-sztrájkoló " magyarul éhség nem éjség.
Smittpali vagyol?

Örzse néni 2012.03.01. 12:20:01

Nagy szükség van a héberklub rádióra.
Nem lóghat az ember folyton a rabbinál. Elég egy gombnyomás és máris szól az "okosság".
Manna vettetik a szellemi éhezőknek.

Anna Sussoger 2012.03.01. 12:57:53

@Horváth Lajos vagyok a hegyrűl,aki megb*sz egybűl: Vess egy pillantást a klaviatúrádra, rájössz, miért írta úgy.

Betelgeuse-2 2012.03.01. 13:07:12

Ha ezt a blogot tényleg Karácsony Gergely parlamenti képviselő, LMP párttag írta, akkor azt tanácsolom neki, hogy: sokkal gondosabban! Túl sok a gépelési hiba, uram bocsá' helyesírási hiba. Legjobban az éjség-sztrájkoló fájt, ami helyesen éhségsztrájkoló, így egybeírva, "h" betűvel.
Egy parlamenti képviselőnek nem szabad ilyen hanyagul géplet dolgozatot kiadnia a kezéből.
Szerintem.

Betelgeuse-2 2012.03.01. 13:07:58

Nekem lehet: géplet = gépelt, de neki bizony nem!

czjanos 2012.03.01. 13:21:50

Bizony, kedves Karácsony Gergely, kísérletet kellett volna tenni, már a II, kerületi, időközi választáson a 2/3 lebontására, csak éppen az Önök szándéka hiányzott ehhez a kísérlethez. Kevés a szó, ha a tett mást mutat!

Betelgeuse-2 2012.03.01. 13:52:06

@iii: Nyilván nem ezért szeretjük, csak tudod, a helyes írás egyfajta igényességet is jelez. Nos, a hibák:
’Fideszes tagokból’ helyesen ‘fideszes tagokból’;
‘Fideszes ORTT-delegáltként’ helyesen ‘fideszes ... ‘ lásd előző (legalább konzekvens);
‘2009-ban’ helyesen ‘2009-ben’ (nyilván elütés, de akkor is);
‘is csak terv marat’ helyesen ‘is csak terv maradt’ (nyilván gépelési hiba, de akkor is)
‘frekvencia elnyerés’ helyesen ‘frekvencia-elnyerés’;
‘kivették belőle helyi tartalom szolgáltatását így’ helyesen ‘kivették belőle a helyi tartalom szolgáltatását, így...’;
‘golyózták ki Danubius és a Sláger Rádiót’ helyesen ‘golyózták ki a Danubius és a Sláger Rádiót’;
‘a parlament semmilyen kontrolt nem gyakorol’ helyesen ‘a Parlament semmilyen kontrollt nem gyakorol’ (a kontrollban biztos vagyok; a parlament egy épület, a Parlament pedig a törvényhozás);
Kb ennyi. Jó, tudom, nem kapitális hibák, egy részük gépelési hiba, de akkor is több igényesség kell szerintem egy lehet más a politikát valló intelligens, tanult embertől.

Betelgeuse-2 2012.03.01. 13:57:30

@czjanos: Teljesen egyetértek Önnel.
Ha az első forduló előtt azt nyilatkozom, hogy a kevesebb szavazatot szerző demokratikus erő lépjen vissza a többet szerző javára, aztán a két forduló között egy ilyen gyenge mellébeszélő kifogással jövök, hogy "hát úgyse lenne esélyünk együtt sem, ezért nem lépek vissza", nos, ez nagyon gyenge, béna kifogás volt. Nagyon kár volt ezért, mert ezzel Karácsony úr nagyon jeláratta magát. Mert épp azt bizonyította, hogy az LMP-ben sem lehet más a politika, ott sem ismerik az "ein Mann, ein Wort" vagy éppen a "gesagt, getan" kifejezéseket...
Ha nagyvonalúan visszalépett volna, sokak szemében nagyot nőtt volna.

Közbiztonság Szilárd 2012.03.01. 14:02:05

érvel =/= érvvel
fideszes - akkor is kisbetű, ha "szeressük" a Fideszt
kontroll 2 l

(ma már minden szövegszerkesztőben van magyar helyesírás-ellenőrző, és a legtöbbjükben az F7 gombbal indítható)

A magyar helyesírás szabályai:
mek.oszk.hu/01500/01547/

Én egyébként rátok sem bíznék egy lyukas fazekat sem, mégis kb. 13 ezer milliárd elherdálásáról döntötök ti ott 386-an.
Meg a mi jövőnkről.
És többnyire rosszul.

20 évem már ráment a rossz döntéseitekre és az egymással való vitáitokra, és nincs olyan sokszor 20 egy életben, hogy az ember örüljön az egymással való, az országot romlásba döntő kakaskodásaitoknak...

salytóskifli 2012.03.01. 14:03:37

@Betelgeuse-2: Sajnos, nem, a helyesírás az nem csak igényesség, hanem képesség is, ami részben örökletes is lehet. Ismerek rendkívül igényes embereket csapnivaló helyesírással, pl. a feleségem :).

salytóskifli 2012.03.01. 14:07:10

@Közbiztonság Szilárd: Valakinek dönteni kell. A vita pedig természetes, pont az a baj, hogy a jelenlegi kormány nem vitatja meg senkivel a lépéseit, sőt időt se hagy már rá. A képviselők en bloc elítélése meglehetősen demagóg dolog.

windex 2012.03.01. 14:09:27

@hubble7: ezekre a szocialistákra inkább nem, kösz

windex 2012.03.01. 14:13:07

@Betelgeuse-2: továbbá helyesírás egybe írandó :-)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.03.01. 14:13:17

"Tegnap a Fővárosi Törvényszék első fokon kimondta, hogy a Médiatanács jogellenesen tagadta meg a szerződés aláírását a Klubrádió által elnyert 92.2 megahertzes frekvenciával kapcsolatban."

Úgy látom, hogy hatott az EP nonoja. Hirtelen a bíróság egy törvénytelenségről kimondta, hogy törvénytelen. Népünk bölcs vezére biztos odaszólt, hogy mi legyen a verdikt.

Közbiztonság Szilárd 2012.03.01. 14:15:06

@salytóskifli:
Az a baj, hogy ezek nem vitáznak, hanem kakaskodnak, a maguk havi 1-2 millió forintos fizetése mellett leszarva az ország érdekeit.

Nézd meg a cseheket (hogy nem olyanokat mondjak, mint az osztrákok, akik kicsit korábban indultak ebben a sportágban), ott is vannak viták a parlamentben, de az ország érdekében képesek együtt szavazni.

Nálunk 20 éve nem, csak a pártérdekek számítanak.
Szóval bizony en bloc el kell őket ítélni.
(Kár, hogy börtönre nem lehet.)

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.03.01. 14:15:32

@Betelgeuse-2: Nem vagyok benne biztos, hogy az LMP szavazók szemében az MSZP jobb alternatívának számít a Fidesznél.
Persze ha mégis, akkor az is legfeljebb csak annyit jelent, hogy az MSZP meg a DK beszívja az LMP szavazóit, mint ahogy tették az SZDSZ szavazókkal.
Szóval szerintem még rövid távon se éri meg összefeküdniük se a Fidesszel, se az MSZP-vel.

Ez a "demokratikus erők" szóösszetétel meg egyenesen röhejes.
Legutóbbi medián felmérés szerint 25% szavazna a Fideszre. Azaz 25%-nyi szavazó polgár választását nevezed antidemokratikus erőnek ?
Csak ismételni tudom magam: Röhejes.

Közbiztonság Szilárd 2012.03.01. 14:16:02

@windex:
Továbbá az egybeírandó is egybeírandó.

windex 2012.03.01. 14:37:14

@Közbiztonság Szilárd: ez esetben nem :-) hanem: továbbá az egybeírandó is egybe írandó. :-) üdv!

Peetee 2012.03.01. 14:45:10

Ott a pont barátom!

windex 2012.03.01. 14:45:31

@Közbiztonság Szilárd:

mint a munka nélküli munkanélküli, vagy a drága kő ez a drágakő, vagy a földön futó ez a földönfutó, vagy a külön él, aki különélő és így tovább...

salytóskifli 2012.03.01. 14:47:32

@Közbiztonság Szilárd: Hogy mi a kakaskodás és mi a vita, az nagyon relatív. Ami nem relatív, hogy a képviselők többsége nem keres 1 milliót sem, átlagosan nem keresnek jobban, mint egy átlagos nagyvállalat főosztályvezetője.

A csehek ugyanúgy vitatkoznak, mint nálunk vitatkoznak. Nálunk is előfordul egyetértés, ahogy náluk is. Ez megint egy orbitális demagógia, hogy mi rosszabbak lennénk másnál. Hogy mi az ország érdeke, az pedig szintén megfoghatatlan. Nekem az, neked meg amaz. Erről szól a demokrácia, amely bizony pártokon keresztül működik, tehát a "pártérdekeket" elítélni vaskos demagógia.

Egyet tehetsz, olyan embert szavazol meg képviselőnek, aki megérdemli. És utána nem irigyled a fizetését. :->

Betelgeuse-2 2012.03.01. 15:07:36

@Trompf: Az időközi választáson nem voltak ilyen magasröptű eszmefuttatások, mint a tied. Csupán az volt, hogy a 3. helyezett lépjen vissza a 2. helyezett javára, ha az 1. helyezett fideszes. Erről volt szó.
Aztán meg jött a béna, a te szóhasználatoddal tényleg röhejes magyarázkodása Karácsonynak.
Az tényleg röhejes volt. És rettentő kínos. Amikor azt látod, hogyan beszél mellé és csinál magából hülyét egy intelligens ember.

Betelgeuse-2 2012.03.01. 15:12:27

@windex: Kedves barátom, tévedsz. A helyesírás és a helyes írás különböző, bár hasonló fogalmakat jelentenek, és abban a mondatban, ott, a "helyes írás" volt a helyes, mert a helytelen írás ellenpontja kívánt lenni.
Lásg még: szépírás és szép írás.
Ennek a kisgyereknek szép írása van.
De: A szépírást sokáig kell tanulni a Parnassszusra vágyó íróknak, a szép írást meg majdnem ennyi ideig kell gyakorolniuk a kisgyermekeknek.
És még:
A szépírók közül sokan barátok az Írószövetségben.
De: a szép írók közül kiemelem Karafiáth Orsolyát.
És így tovább, és így tovább.

Közbiztonság Szilárd 2012.03.01. 16:15:00

@windex:
Talán tanulmányozd a magyar helyesírást a vigyorjelek használata helyett, akkor legközelebb nem írsz ekkora marhaságokat.

Bizony, az "egybeírandó" szó egybeírandó.

A felsorolt példáid meg ott hibásak, hogy ezek a némileg módosult (vagy egyenesen átvitt) értelem miatt vannak egybeírva.

@Betelgeuse-2:
Pedig Karafiáth Orsolya ráadásul költő. :-)
(De tényleg jól néz ki. :-)

windex 2012.03.01. 17:58:29

@Közbiztonság Szilárd: olvass, tájékozódj, vagy idézlek: "Talán tanulmányozd a magyar helyesírást", mielőtt nekiesel valakinek és, idézlek: "nem írsz ekkora marhaságokat" :-) az egybe írandó bizony nem egybeírandó, lásd jelentésváltozás. izgalmas és árnyalt a magyar nyelv, nem áll meg a merev vélt szabálykövetés szintjén, mint te

windex 2012.03.01. 18:00:15

@Betelgeuse-2: elnézést kérek, meg kell követnem téged, újraolvastam, abban a környezetben valóban úgy kell. vicces, ugyanolyan jellegű példákat hoztál, mint amilyeneket én Közbiztonság Szilárdnak :-)

windex 2012.03.01. 18:04:22

@Közbiztonság Szilárd: vagyis hogy pontos legyek, az általad fent alkalmazott esetben nem egybeírandó

windex 2012.03.01. 19:02:36

@salytóskifli: a mai magyarországon pártérdekeket elítélni nem demagógia. természetesen ha olyan kontextusban lenne a pártérdek, ahogy te hivatkozol rá, akkor az lenne. de itt, mikszáth és móricz országában máshogy fütyöl a fülemüle, a párt nem a közösséget képviseli, hanem egy olyan közösség, ami a képviselendőkre hivatkozva a párt tagjainak érdekét tartja szem előtt és érvényesíti. ma (még mindig), magyarországon az a szó, hogy pártérdek, ezt jelenti. a képviselőfizetésket eddig sem irigyeltem, hanem úgy érzem, nem dolgoznak meg érte, mert nem engem képvisel, hanem a pártját. ha aszerint az ideális logika szeirnt mennének a dolgok, ami szerint elítéled a pártérdekek elítélését, milyen pofátlanul cinikus dolog egy parlamenti szavazáson a párt által meghatározott módon szavazni, miközben a képviselő, ha járt az általa képviselt területen, napnál világosabban látja, hogy az ott élők érdekeinek ellenébe szavaz. a párt mellett, azok ellen, akik őt küldték - és lehetővé tették, hogy felmarkolja a lét. te talán tapsolnál, ha a mozdonyvezető piásan szerencsétlenséget okoz, hogy a fizuját joggal veszi fel? :-) na csak árnyaltam a képet

Közbiztonság Szilárd 2012.03.02. 17:31:23

@windex:
De, egybeírandó.
Mondom: olvasgasd a helyesírási szabályzatot.
Jelenleg ugyanis nagyon hibás a tudásod.

Akkor is, ha telerakod vigyorjelekkel.

Az egybe ugyanis igekötő, azt meg, ha az ige előtt van, MINDIG egybe kell írni az igével (sőt, az igéből képzett egyéb szóval is).
(Mellesleg ha jelentésváltozás lenne, akkor épp hogy egybe kéne írni az egyébként különírandót is.)

Szóval tanulj, tinó, ökör még talán lehet belőled. És helyesírás terén ne állj le vitatkozni, mert nincsenek meg hozzá az alapjaid.

windex 2012.03.03. 15:41:42

@Közbiztonság Szilárd: elbizakodott vagy :-) és hű, még meg is tettem, amit kértél, :-) utánaolvastam, nem most, hanem először, mikor inteni próbáltál, és nem csak a szabályzatot, némi tanulmányba is belelapoztam :-) mert én nem vagyok elbizakodott, :-) sőt, kételkedem. :-) mindig. neked is jót tenne, ha olykor kételkednél, pláne magadban. talán jót tenne a béna modorodnak is. gondold csak végig, az internet adta arctalanság biztonságában vagy pökhendi, lekezelő, nagyképű, arrogáns, és még sorolhatnám. ha ugyanez a nézeteltérés egy kávéházi asztalnál történik, nyilván civilizáltan fejezted volna ki a véleményedet. itt viszont nagyképű marha módjára viselkedsz, mert nem lát senki. mindennek tetejébe elhamarkodottan ítélkezel, pedig fogalmad nincs, kivel találkoztál. mert épp a saját tudásommal szembeni folytonos kételkedés adja az alapot a vitához, (ti. nem bízom benne, és ellenőrzöm) ha érted ezt a bonyolult dolgot. ilyenformán végülis nem is velem kekeckedtél, hanem a nálam sokkal okosabb nyelvészekkel :-) ja, az meg, hogy idegesít, ha neten emberek ilyen :-) jeleket használnak, arra feljogosít, hogy idiótáknak gondold őket, de arra nem, hogy ilyen módon nyilvánulj meg. amely megnyilvánulás nem mellesleg elég hatékonyan rontja a talán komoly is, de mindenképpen okos ember imázsát, amit építesz. szóval kapd össze magad, igyekezz! :-) részemről ezúttal ennyi voltál, passzolok

dr. Közbiztonság Szilárd 2012.03.04. 20:19:50

@windex:
Félreérted, téged gondollak idióta faszkalapnak.

Ha tényleg utánaolvastál - amit kétlek -, akkor a funkcionális analfabéták táborát szaporítod, mert láthatóan nem értetted meg, amit olvastál.

Hogy kivel találkoztam?
Pontosan tudom: egy ostoba seggfejjel.
Nincs itt semmi elhamarkodottság.

Gondolom, mindjárt azt is megmagyarázod, hogy a végül is miért írandó alkalmanként egybe, nem? Merthogy azt is elbasztad, jöhet a mosakodás.

Vagy inkább nem kéne nyelvi kérdésekben megnyilvánulnod, mert láthatóan tök sötét vagy hozzá.

"ti. nem bízom benne, és ellenőrzöm"
Akkor ellenőrizd azt is, miért NEM kell ide vessző.
Stb.

windex 2012.03.06. 10:34:55

@dr. Közbiztonság Szilárd: ezaz, tegyél rá még egy lapáttal :-) bizonyítvány, öcsi. lehet, hogy helyesírásban nagy vagy - és ezt nézeteltérésünk ellenére sem kétlem - de emberségből, méltóságból buktál

Közbiztonság Szilárd 2012.03.07. 02:19:13

@windex:
Ahogy látom, koma, te szopni jársz ide.
De ennyire gyakran igényled? El kéne menned buzipornósnak, ott kisebb égéssel megkapnád ugyanezt.

Te emlegeted az emberség meg a méltóság szót?
Muhaha, öcsém, és még egyszer muhaha!
süti beállítások módosítása